torstai 2. huhtikuuta 2009

Rikkaiden sitouttaminen

"Vaatimattomuus on viisautta"

Yksinajattelijana tässä vaan ollaan. Huomasin, että ylipäätään on täysin turhaa yrittää vaikuttaa poliitikoihin ja muihin rikkaisiin älyllisillä ajatuksilla. Tässä on nyt kuitenkin kyse sitouttamisesta, "eläkeläisten" sitouttamisesta

Poliitikot huomasivat tässä muutama vuosi sitten, että rikkaat eivät vieläkään saa kaikkia mahdollisia palkan"lisiä". Apuun keksittiin optio-ohjelmat, aivan uusi rahastuskeino rikkaille. Poliitikot syöttivät pajunköyttä kansalle, että kun vain rikkaille maksetaan optioita, niin he pysyvät paremmin yrityksen leivissä ja ajavat sen etuja, joka on kuulemma myös kansan etu. Hohhoh hoo! Hahhaa, hihii...

Mutta! Poliitikoilla ei ollut alunperinkään ajatuksena johtajien sitouttaminen yrityksiin, vaan heidän perimmäinen tarkoitus oli ainoastaan palkita rikkaita siitä hyvästä, kun rikkaat rikastuttavat rikkaita poliitikkoja.

Kun asia selvisi kansalle, että optioita repivät rikkaat vähät välittivät "johtamistaan" yrityksistä, niin poliitikot päättivät suuren kohinan saattamina luopua niistä --ja tarjosivat turhan tilalle toisen turhan; bonukset! Tajuatteko? Bonukset korvasivat optiot, joista ei koskaan ollut yhtään mitään hyötyä kellekään?

Johtajien bonuksilla ei siis ole minkäänlaista järjellistä perustetta, joka huomattiin tänäänkin eduskunnan kyselytunnilla, kun yhden yksikään poliitikko ei pystynyt ottamaan vastuuta Fortumin Liliuksen, Fagernäsin, ja muiden "johtajien" mielettömistä bonuksista.
On täysin selvää, että järjettömyydestä ei voikaan kukaan kantaa vastuuta -- antamatta itsestään kuvaa täydellisenä typeryksenä!
Ylipäätään jo puhuminen vastuun otosta osoittaa puhujan olevan täysin ulkona viisaudesta. Ikään kuin vastuunottaja voisi tehdä tehdyn tekemättömäksi. Vain sellainen toiminta on viisasta ja kaikin puolin järjellistä, josta ei tarvitse kantaa vastuuta. Mutta tuo tuollainen ajatus viisaudesta ei tietystikään voi olla ymmärrettävää rikkaiden korville, koska hehän eivät voisi olla ahneita, jos he joutuisivat toimimaan viisaasti.
Kun sitten ajatellaan niitä bonuksia, niin huomataan, että esimerkiksi Fortum tavallaan heitti ne sadat miljoonat täysin hukkaan, -- koska herrat saatuaan jättimäiset bonuksensa häippäsivät saman tien eläkkeelle. Pelkureita kun ovat, niin heistä ei ollut mitään miestä selvittää omat sotkunsa, vaan lipesivät eläkkeelle kuin mato koloonsa.

Poliitikot ja muut typerykset vakuuttelevat meille, että johtajille luotiin täysin uudenlaiset palkitsemisjärjestelmät vasiten vain siksi, että heistä olisi hyötyä yrityksille ja kansakunnalle, niin että mitä helvatan hyötyä eläkeläisistä on yrityksille?

Poliitikot eivät pysty kantamaan vastuuta siitä, kun he sitouttivat Liliuksen eläkkeelle! Poliitikkojen on täysin turha puhua eläkeiän nostosta, kun he samaan aikaan säätävät täysin mielettömiä asetuksiaan, joilla johtajat saadaan olematta täysin välinpitämättömiä yrityksiä ja kansaa kohtaan. Nuo helvetin tunarit --Kekkosta lainatakseni-- onnistuivat täydellisesti sitouttamaan mielettömiä palkkoja ja palkkioita saavat johtavat varhaiseläkkeelle, mutta koska typeryksiä kerta ovat, niin he eivät tajua sitä, että sitouttaminen pitäisi koskea vain nuoria.

Helvatan typerää on sitouttaa niitä, joilla on jo jättieläke takataskussa!

Tajuatteko, te tunarit? Jos todella haluatte hyvän ja rauhallisen elämän, niin sitä te ette varmasti saa sillä, että kaadatte rahaa rikkaiden pohjattomiin taskuihin! Tosin, te poliitikot ette mitään tajua, koska te katsotte kuuluvanne itsekin rikkaisiin ollen siten täysin jääviä johtamaan mitään muuta kuin harhaa. Rikkaiden on täysin mahdotonta poistaa köyhyyttä, sotia, huono-osaisuutta, halpatyövoimaa, sortoa ja mellakoita maailmasta.

Iltasanomat: Mikael Liliukselle ennätyseläke - 40 000 euroa kuukaudessa!

2 kommenttia:

harry kirjoitti...

lilius koki tulleensa väärin ymmärretyksi ja harhaanjohdetuksi hallituksen(valtio)taholta ja esitti lokkaantunutta ja närkästynyttä OSCAR-palkinnon arvoisesti.Todellisuudessa ketku mietti mietti ostaisiko välimerijahtiinsa sen täyttä kultaa olevan baarijakkaran.

sinenmaa kirjoitti...

No. Ei siinä mitään, jos osaa näytellä, mutta se on erinomaisen typeryyden osoitus vaatia siitä itselleen ansiota.

Rikkaat ovat niin pihalla järjestä, että he eivät tajua kaiken köyhyyden olevan yksinomaan heidän syytä. Koska myös viralliset,(systeemin mukaan) talousasiantuntijat kuuluvat rikkaisiin, niin siksi hekin ovat kaikin puolin osallisia rikkaita vaivaavasta typeryydestä, eikä yksikään systeemin asiantuntija pysty edes ajattelemaan mitään muuta kuin rahaa.