tiistai 13. lokakuuta 2009

Asunnot halpoja, sanoi IMF-parrot

Uskomatonta, mutta totta: "Maailman hallitus" -IMF- on onnistunut määrittämään kaikelle oikean hinnan.

Nyt rikkaiden omistama Kansainvälinen valuuttarahasto IMF esittää, että Suomessa asutaan liian edullisesti; ihmisillä olisi kuulemma varaa maksaa asumisesta Suomessa 10 prosenttia enemmän, koska joku on onnistunut hinnoittelemaan kaikki tuotteet kansalaisen tilipussille sopivaksi. Koko tili on mentävä perustarpeisiin...

Ei siis puhettakaan, että IMF olisi kapitalistinen järjestö, vaan todellakin meno on kuin neukkuonnelassa; kaikki on hinnoiteltu kansalaisen parhaaksi, eikä kansalaiselle jää edes valinnanmahdollisuutta, koska jos kansalainen valitsisi edullisen asunnon, niin pankkiherrat olisivat kohta motkottamassa ovella, että maksat aivan liian vähän.

Olen sattumoisen Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen nettisivujen ylläpitäjä, ja olen laittanut sinne moneen paikkaan: Oma koti liian kallis, joka on asunnottomien yön tämän vuoden motto. Meidän olisi kansalaisliikkeen sisällä ensin pitänyt pyytää IMF:ltä konsulttiapua ennen kuin valitsimme motoksi tuon; Oma ovi liian kallis!

Toisaalta voimme kyllä ymmärtää myös rikkaitakin; heillä on taasen rahat niin vähissä, että pitää julistaa jo etukäteen kansalaisille, että asumiskustannuksenne tulevat väkisinkin nousemaan.

Ei siis riitä, että Suomessa on jo päätetty tonttivuokrien ja kiinteistöverojen moninkertaistamisesta; nyt päälle tulee vielä lahjavero IMF:lle, jonka pomot ovatkin jo aivan tohkeissaan odottamassa optioita aivan mielettömän loistavasta ideastaan; että köyhät asuvat aivan liian halvalla.

Mitäpä, jos avitettaisiin IMF:n herroja tekemällä lista tavis-suomalaisen elinkustannuksista, johon hänen palkkansa menee täysin, eikä riitäkään?
Kansainvälinen rikkaiden järjestö siis sanoo, että suomalaisen tilipussista puolet on mentävä asumiseen.

Ja sen lisäksi IMF:llä pitää siis olla lista muidenkin perustarpeiden hinnoista, koska muutoinhan se olisi kaikille älyllisille (ei siis poliitikoille ja muille uskoville) täysin selvää, että rikkaat haluavat kaikki rahasi viimeistä penniä myöten.
Mitähän tuohon IMF:n puhallukseen sanoo muut yritysjohtajat? Ovatko he mielissään, kun ihmisille ei jääkään niin paljoa, että he voisivat ostaa myös muiden kuin kiinteistöherrojen tuotteita? Onko oikein, että korkeimmalta taholta julistetaan, miten paljon tilistä PITÄÄ mennä asumiseen?
Mitäpä, jos myös autotehtaiden yhteinen edustaja julistaisi poliitikoiden kenkiä nuoleskelevalla arvovallalla, että Sinun tilistä menee aivan liian vähän autoiluun? Ja miksi antaa tuollainen poliittinen nuoleskelu vain kiinteistöherroille, kun ihmisten tilipussille on suoranainen rikkaiden jono? Köyhiä pirulaisia, kun ovatten
Mitään ei siis saa jäädä säästöön, koska jos niin kävisi, niin heti kohta IMF:n herrat vollottaisivat lisää optioita, koska ovat jälleen vaatineet asumisesta lisää rahaa... Ei ihme, että tieteellinen tutkimus osoitti papukaijankin olevan parempi sijoittaja: Papukaija löi asiantuntijat sijoittajana

On päivän selvää kaikille järjellisille, että pankkiirit pumppaavat parhaillaan hintoihin lisää ilmaa. Mitään järkiperustettu ei tuollaiselle asumishinnoittelulle ole. Kapitalismissa pitäisi ainakin antaa kysynnän/tarjonnan määrätä hinnat, vaan ei missään tapauksessa julistaa sadannesta kerroksesta, että nyt pitäisi korottaa vuokria, koska muutoin ihmisille jää säästöön jotakin....

Suomeen on nyt varmaan tulossa jumalaton liuta pääomasijoittajia - vai olisikohan nyt niin, että Helsinki on edelleen maailman kallein kaupunki?

Ennen muuta; asumisen tulisi olla perusoikeus, jolla ei laisinkaan pitäisi millään tavoin keinotella. Rikkaat ovat ns. rikkaita -kaiken.aikaa.vollottajia- juuri siksi, koska he keinottelevat ihmisten perustarpeilla ja he tekevät sen valtion väkivaltakoneiston avustamana.

Milloinkahan tulisi aika, jolloin jokainen rikkaiden kokous televisioitaisiin? Sen jälkeen ei taatusti enää ikinä kukaan kokoustaja esittäisi mitään niin typeriä, mitä rikkaat nykyisin alwariinsa säheltävät.

Uusi Suomi: Asunnot liian edullisia Suomessa

Internet: Asunnottomien yö

Ei kommentteja: