tiistai 8. huhtikuuta 2014

Romanien kansallispaiva

Ensin uutisia Ruotsista:
YLE, 8.4. 2014: Ruotsin salaiset kerjäläisneuvottelut kariutuivat

Että semmosta. Toivottavasti romanien kansallispäivä saa romanit vihdoinkin tajuamaan, että heidän kulttuurinsa kuuluu vain tälle päivälle, eivätkä he enää vietä koko elämäänsä yhtä kansallispäivää viettäen.

Mitä siitä tulisi, jos suomalaisetkin pukeutuisivat joka päivä kansallispukuihin ja sitten kieltäytyisivät tietyistä töistä, vedoten siihen, ettei se sovi heidän kulttuurinsa mukaiseen pukeutumiseen.
Täältä katsoen romaneille heidän kulttuurinsa on samaa, jos suomalaiset pitäisivät suomenlippua salossa joka päivä, jolloin olisi erittäin vaikeaa liputtaa minkään puolesta.
- Silloin liputtaminen hoidettaisiin siten, että vedetään lippu alas.
- Pitäisikö romanienkin riisua kansallispukunsa kansallispäivänään juhliakseen omaa kansallispäiväänsä?

Mutta perkele! Nyt romanit saavat tästä vain lisää intoa kukkoilla kulttuurillaan joka päivä kaikkialla, koska onhan se ennen näkemätöntä, että yhtä kulttuuria hyysätään nyt maailmanlaajuisesti. Miten olisi, jos YK julistaisi toukokuun 12. kansainväliseksi suomalaisuuden päiväksi?

Romaneilla ei kulttuurisia syitä jokapäiväiseen kansallispukeutumiseen
Romanit ovat ihan itse syyllisiä siihen, että heitä syrjitään. Sillä romanit ihan itse syrjivät kaikkia muita kulttuureja vaatiessaan muita sopeutumaan siihen, että romanien ei tarvitse käyttäytyä arjessa ihmisten lailla.
Romanien pukeutuminen joka päivä ikään kuin juhlapukuun (kansallispukuunsa), on ainakin minulle selvä todiste siitä, että elämä on romaneille yhtä jatkuvaa juhlaa, -- kun taasen tavissuomalaiset juhlivat yleensä jonkun syyn vuoksi. Romaneille jatkuvan juhlimisen syyksi siis riittää kuuluminen romaneihin!
Tässä mietin sellaistakin, että romanit voivat luulevat liituraita- ja tuulipukuja, lenkkareita, uikkareita, sammareita, pipoja ja farkkuja suomalaisten kansallispuvuksi, koska he itsekin käyttävät kansallispukuaan joka päivä. Mielestäni romanit eivät itse asiassa itse arvosta (mitään) kansallisuutta, koska heille heidän  pukunsa on jokapäiväistä, eivätkä he niin ollen voi itse viettää erityistä kansallispäivää. Romaneilla ei ole mitään kulttuurista syytä pukeutua romaneiksi, koska heille ilmeisesti ainoa syy kansallispukuun on rodullinen.
Blogi, 9.4. 2014: Intiaaniuutisia neandertaaleille
Nyt vaaditaan kaikkia muita viettämään romanien puolesta (kanssa?) kansallispäivää, joka ei varmasti ole hyvä idea, koska eiväthän suomalaisetkaan vaadi muita kulttuureja viettämään suomalaisuuden päivää, eikä mikään oman arvonsa tunteva kansa juhli muiden kansojen juhlapäiviä. Lisäksi, on rasistista vaatia viettämään romanien kansallispäivää, koska sille ei ole olemassa mitään kulttuurista tai sankarillista syytä! Romanius ei ole kulttuuria.

Olisihan se aika kornia, jos mää sanoisin vaikka intiaanille: "Ugh, olet syntynyt inkkariksi, voin juhlia sitä..." Sen sijaan voisin juhlia jonkun inkkarin (sankari)tekoja, mutta mielestäni on erittäin tyhmää juhlia ihmisen rotugeenejä -kansallistunteena.

Suomen kansallispäivän syy ei ole suomalaisuus, vaan jokin historiallinen juttu. Samoin esimerkiksi USA:n kansallispäivän syy ei ole ihmisen olemuksessa, vaan ihmisyyden teoissa! Mitä järkeä sitten siinä on, että joittenkin erityistä pukeutumista tuetaan vain siksi, että he ovat sattuneet syntymään sellaisen ryhmän pariin, jonka "kansallistunne" samastetaan rotuun?
Loppuun tuleekin sitten se tosiasia, että Suomessa eikä missään muussakaan valtiossa ei saisi asua kuin ainoastaan yksi kansa. Jos Suomessa vietään useita kansallispäiviä, niin se todistaa vain Suomen valtion olevan rappeutumassa.

Otetaan esimerkiksi Ruotsi. Suomessa ei vietetä (juhlita) Ruotsin kansallispäivää, vaan ainoastaan ruotsalaisuuden päivää, joka on täysin eri asia kuin se, että juhlisimme täällä Ruotsin kansallisuutta!

On todella kummallista, että romaneille ei kelpaa Suomen kansallisuus, vaan nyt he ovat päässeet yhteen tavoitteeseensa, kun heille on annettu oma kansallispäivä, jonka vuoksi heitä on nyt entistäkin vaikeampi saada integroitumaan suomalaisuuteen ja suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kansankokonaisuus, 9.4,. 2014: Romanien kansallispäivänä on aika rikkoa ennakkoluuloja?

Ei kommentteja: