lauantai 5. huhtikuuta 2014

Miksi Hakamaentie silta ei kiinnosta

Päivitys, 27.5. 2014: Romahtaako EU piakkoin kuten vesitornit

Ihmettelen kovasti, miksi Hakamäentien siltaremontti ei nouse mediassa esille?
Miksi mikään media ei ihmettele sitä, miten kummassa vasta alle 40-vuotias jättimäinen silta joudutaan tuhoamaan, ja tilalle rakentamaan uudempi? Kysymys kuuluu, että onko sen purettavan sillan tilalle rakennettavan sillan käyttöikä myös peräti 40 vuotta?

Ketä tässä suojellaan? Ymmärrän täysin, että jos sen sillan suunnittelijana olisi ollut joku mamu, niin ei tietysti silloin media voi suvaitsevaisuuden nimissä puhua yhtään mitään sellaisesta hulluudesta, jota Pohjois-Pasilassa juuri parhaillaan esitetään, miljoonia euroja toinen toistensa taskuihin työnnellen. Onhan se päivän selvää, että esimerkiksi lentokonehangaari-Kiasma-rakennusta ei voi moittia sen kaikista virheistä huolimatta, koska sen suunnitteli ulkomaan olio. Mutta.

Tässä on kaksi kuvaa, joiden välinen aika on jopa useita vuosia.Valitettavasti en silloin ekan kuvan aikoihin voinut ymmärtää sellaista, että näkyvissä oleva silta aiotaan tuhota muutaman vuoden kuluttua, joten minulla on vain tämä yksi kuva, josta kuitenkin näkyy se tuiki tärkeä seikka, että silta peruskorjattiin vuonna 2008.

Nyt ollaan vuodessa 2014 JKr, joten tuo peruskorjattu silta on näemmä kuudessa vuodessa rapistunut käyttökelvottomaksi. Esitän, että sillasta on löydetty niin pahoja suunnitteluvirheitä, että silta oli pakko sulkea niin pian kuin mahdollista.

Olen siis asunut ja oleskellut ko. sillan juurella vuodesta 1995 alkaen (kuvan vasemmassa yläkulmassa). Viime vuosina huomasin, että sillan alla oli pitkän aikaa pieni nosturi. Nyt jälkeen päin aprikoiden, olen sitä mieltä, että sillä ilmeisesti tarkistettiin sillan kuntoa. Ja tulos on siis se, että silta hajotetaan, tuhotaan ja hävitetään niin kuin Jerusalem in temppeli 70 Jkr.

Sillan alla menee kaukolämpöputket ja valtava määrä sähkö- ja tietoliikennekaapeleita, joten lasku on aivan valtava veronmaksajille. Tietysti homma ei maksa yhtään mitään maahanmuuttajille, siltasuunnittelijoille eikä julkisen vallan työntekijöille:

TS, 3.4. 2014: Näin valtion väen tienestit ovat nousseet
Miltton Friidman, 5.4. 2014:
Suomalaisten törkeä palkkakehitys: Viidessä vuodessa nousua 21,5 % - 17,1 %

Repikää ja tuhotkaa vaan kaikki alle 40 vuotta vanhat sillat,  koska kyllä suomalaisilla on vielä hieman luottoa
Googlen Picasaweb, sinenmaa: Pasilan historiaa

1 kommentti:

muri salin kirjoitti...

Täällä turun lähellä Kaarinassa on silta moottoritien yli ja se ei johda mihinkään , vanha autiotalo kyllä on siellä , mutta kun siinä taas menee isompi silta moottoritien yli , ihan turhaan rakennettu on se pienempi silta , siitä etiäpäin turkuun päin ennen Skanssia on kolme jalankulkusiltaa mitä hyvin harvoin käytetään , kaksi niistäkin on turhia , ilmeisesti on jotenkin hienoa rakentaa siltoja ?