keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Tuomareiden puutteellinen ammattitaito

YLE-uutisten mukaan Suomessa jaetaan myös syyttömille tuomioita.
Uutinen ei voisi olla tosi, jos yksikään syyttömästi tuomittu ei olisi samaa mieltä;

Tuomarit eivät voi olla ihan niin typeriä, että he vastaisivat kyselyssä "kyllä" siihen kohtaan, missä kysytään, tuomitaanko Suomessa syyttömiä - jos Suomessa ei olisi syyttömiä. Toisaalta, tuomarit yhdessä muun valtiovallan kanssa ovat onnistuneesti estäneet syyttömiltä oikeuden toteutumisen, joten harvassa ovat ne syyttömästi tuomitut, jotka rohkenevat julistaa syyttömyyttään.

Noin 10 vuotta sitten Helsingin kaupunki haaastoi minut oikeuteen vuokrarästeistä. Mulle jäi noin 10 päivää aikaa kirjoittaa vastine oikeudelle. Vastineeseen laitoin todisteet, miten kaupunki oli itse maksanut kyseiset vuokrat (mulla on tapana säilyttää kaikki kuitit, ja niin tein myös metsässä asuessani).

Vastineen jätettyäni odotin, milloin tulee kutsu oikeuteen. Lopulta n. kolmen kuukauden kuluttua tuomio tuli kansliapäätöksenä, kun vasiten aloin kyselemään, milloin pääsen oikeuteen. Tuomareiden typeryyteen kuului, että he olivat lähettäneet sen päätöksen osoitteeseen, missä en ikinä ollut asunut. Niinpä minulta vietiin mahdollisuus valittaa hovioikeuteen. Jne.

Että kyllä aivan takuulla Suomessa tuomarit ovat yksiä persläpiä, joilla lain mukaan ei olisi oikeuttaa harjoittaa oikeudenjakoa, koska he eivät selvästikään jaa muuta kuin vääryyttä. Mulla on kuitenkin ollut onni syntyä Suomeen, koska esimerkiksi muslimimaailmassa syyttömät teloitetaan - tai ainakin ruoskitaan.

IS, 17,10. 2017; Helsingin kaupunki antoi rakennuksen anarkistisille talonvaltaajille – 5 kuukauden vuokrat maksamatta: ”Prosessit eivät ole aivan kohdillaan”
YLE, 14.5. 2014: Lakimiehet Ylen kyselyssä: Tuomareiden puutteellinen
ammattitaito tuonut tuomioita jopa syyttömille
– juristit silti tyytyväisiä valtaosaan tuomioista

YLE, 14.5. 2014:
Henriksson: Väitteet tuomarien ammattitaidottomuudesta ovat rajujaYLE, 19.3. 2014:
Yllättävä riesa Helsingin käräjäoikeudessa – asianajajat lähettelevät haukkumaviestejä

Ei kommentteja: