maanantai 9. helmikuuta 2009

Idealistinen johtaja

Idealistille ei ole niinkään väliä sillä, millä nimellä systeemiä kutsutaan, koska idealisti ei voi mitään muuta kuin tehdä hyvää kaikille.

Tässä maailmassa ei ole vielä koskaan kokeiltu kommunismia eikä myöskään kapitalismia puhumattakaan sosialismista. Kansojen johtajat ovat yksinkertaisesti ahneita, eivät suinkaan idealisteja. Yksi poikkeus voi olla löytynyt; Barack Obama yrittää olla idealistinen johtaja.

Jos Neuvostoliiton johtajat olisivat olleet kommunisteja, niin toki he silloin olisivat tehneet idealisti-Marxin ideoista totta, mutta koska kommunistit ovat samanlaisia ahneita kikkareita kuin kuka tahansa ahne rikas, niin siksi rehellinen ihminen voi kutsua Neuvostoliittoa yhtä vähän kommunistiseksi systeemiksi kuin USA on kapitalistinen; molemmat ovat pilanneet täysin niiden idealistien sanoman, joiden arvoille ihmiset luulevat nuokin valtiot perustetun.

Aito kapitalisti kilpailee itse, miten taloudellisesti hän pystyy elämään ja tekemään töitä. Aito kapitalisti ei jää odottamaan jonkun alkavan kilpailluttaa häntä, koska idealisti pystyy itse pomppamaan ennen kuin häntä pompotetaan. Rehellinen ihminen toimii ennen kuin häntä toimitetaan; rehellinen valtion hoitaja ei odota huonoja uutisia, vaan tekee hyvää jo hyvänä aikana omasta - ja aloitteestaan --kaikille.

Koska kuitenkin rikkaat eivät koskaan ole pystyneet itse elämään taloudellista elämää, vaan ovat päin vastoin alvariinsa olleet alentamassa rahan arvoa ja nostamassa kaikkien elinkustannuksia, niin vain sellaiset kutsuvat rikkaita kapitalisteiksi, sosialisteiksi, diktaattoreiksi ja kommunisteiksi, jotka eivät tajua idealismista hölkäsen pöläystä.

Ihmisen on erittäin helppoa ymmärtää, miltä idealistista tuntuu ja mitä idealismiin kuuluu - kun ihminen on itse idealisti. Vain idealisti ymmärtää idealismin. Idealismi on rehellisyyttä. Rehellinen ihminen ei voi väittää esim kommunistisen puolueen jäsenien olevan kommunisteja siinä mielessä, mitä Marx sanoi sen olevan:
Lainaus Marxilta:"In communist society, where nobody has one exclusive sphere of activity but each can become accomplished in any branch he wishes, society regulates the general production and thus makes it possible for me to do one thing today and another tomorrow, to hunt in the morning, fish in the afternoon, rear cattle in the evening, criticise after dinner, just as I have a mind, without ever becoming hunter, fisherman, herdsman or critic."
Teoistaan ihminen tunnetaan; jos vaikka kapitalistisen poliitikon teot eivät ole sopusoinnussa kapitalismin kanssa, niin tyhmää se on silloin kutsua poliitikkoa kapitalistiksi. Kapitalismissa kaikkien tulee olla taloudellisia


Google video: Zeitgeist Addendum
Youtube: The Venus project part 2

Ei kommentteja: