torstai 31. heinäkuuta 2008

Suomi sallii

Suomi aikoo sallia poikien mukiloinnin
- ja lasten kurittamisen, koska niitä tapahtuu muutenkin


Tapillisten ihmisten mukilointi aiotaan sallia Suomessa. Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee lakiehdotusta, jonka mukaan mukilointi olisi hyväksyttävää silloin, kun sen tekee lääkäri jengin toiveesta ja mukiloijan suostumuksella.

Lakia suunnittelevan sosiaali- ja terveysministeriön mukaan joukkion kanta ratkaisisi pienenpien lasten haluttomuuden mukilointiin. Ongelmia varmasti syntyy tilanteissa, joissa joku jengiläinen ei alistuisikaan ryhmäpaineeseen ja vastustaisi lapsen mukilointia. Silloin lääkäri voisi joutua mukiloimaan viran puolesta myös mukilointia vastustavan, jotta mukiloinnissa ei rikottaisi lakia.

Mukilointia tehdään uskonnollisin perustein Suomessa lapualais-, hämäläis- ja stadilaisyhteisöissä. Arvion mukaan vuosittain tehdään noin seitsemänsataaseitsemänkymmentätuhatta mukilointia. Lakiesitys mukiloinnista aiotaan antaa eduskunnalle jo tämän vuoden aikana.

Poliisi tutkii kahta poikien mukilointia

Tällä hetkellä poikien mukiloinnin kohdalla lainsäädäntö on epäselvä. Viranomaisten tietoon tulleet tapaukset menevät poliisitutkintaan. Poliisitutkintaan on päätynyt joitakin mukilointitapauksia. Poliisi tutkii mukilointitapauksia törkeänä pahoinpitelynä.

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2006 hämäläisäidin, joka oli teettänyt pojalleen mukiloinnin. Käräjäoikeus jätti kuitenkin äidin rankaisematta. Hovioikeuden mukaan äiti ei ollut syyllistynyt pahoinpitelyyn. Juttu on nyt käsiteltävänä korkeimmassa oikeudessa.

Parhaillaan Keskusrikospoliisi tutkii kahta mukilointia, jotka on tehty poikamiehille savolais- ja karjalaisperheissä. Molemmat mukiloinnit on tehnyt maakuntaan muualta maasta tullut henkilö, joka ei ole ammatiltaan lääkäri.

Poliisin mukaan ammattitaidottamasti tehdyistä mukiloinneista seurasi komplikaatioita, joiden takia poikamiehet vietiin sairaalahoitoon. Poliisin tutkinnassa olevat tapaukset siirtynevät mappiin syksyn aikana.

Yli puolet nuorista helsinkiläismiehistä saanut nyrkistä
Poikien ympärileikkaukset aiotaan sallia Suomessa
Kansanedustaja saa rikkoa lakia
Poliittinen vastuullisuus

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Loistavuutta, oikeasti. Kaikessa järjettömyydessään ja ironian ilovirsisävelissä tässä on jopa järkeä. Hyvä Kati.