maanantai 26. syyskuuta 2016

Tietoisuus taantuu meluisaan pimeyteen

Länsimaiden kehittyminen alkoi toden teolla vasta musiikkisoitinten monipuolistuessa ja kehittyessä, jolloin se sai aikaan tietoisuuden nousun uudelle tasolle. Tiede saa kiittää viulun tekijöitä, pianon virittäjiä ja urkujen rakentajia siitä, että ihmisille kehittyi kyky loogiseen ajatteluun, joka puolestaan kehitti musiikkia edelleen.

Tiede ei ollut se, joka alkoi murentamaan eurooppalaisten ihmisten uskoa uskontojen uskomuksiin, vaan katolisen kirkon sisälle alkoi syntyä loogista ajattelua, kun kirkkoihin saatiin harmonisesti soivaa soljuvaa musiikkia, jolloin monien kirkkoisien aivoihin muodostui uudenlaisia, järjestyneitä hermoverkkoja. -- Aivoja on erittäin vaikeaa pitää pelkkänä uskomuskoneena silloin, kun aivoihin virtaa melodista harmoniaa hitaiden klassisten rytmien tahdittamana.
Se on hermostoon aisteista virtaava harmonia, joka virittää aivoihin kyvyn luovaan ajatteluun ja se on harmonian puute, joka estää aivoilta loogisen ajattelun:
Vihavainen, 25.9. 2016: Huuto ja meteli
1950-luvulla alkanut rock-musiikki on ilmeisesti jotakin laadullisesti uutta. Sen oleellisiin piirteisiin näyttää kuuluvan niin voimakas meteli, että keskustelu ja jopa ajattelukin käyvät mahdottomiksi ja siis myös tarpeettomiksi.

Niinpä ihmisten välinen kommunikaatio tuollaisen musiikin vaikutuspiirissä rajoittuu siihen, mikä on kaikkein primitiivisintä. Pariutumisikäiset nuoret voivat keskittyä katselemaan toistensa visuaalisia viestejä. Eihän siinä puhuakaan voi. Henkisessä suhteessa typerykset nousevat intellektuellien tasolle ja luultavasti ylikin."
Rauhoittavaa musiikkia usein kuulleet katoliset papit ensin alkoivat vapautumaan uskonnon pakkopaidasta, ja sitä myötä katolisen kirkon sisälle muodostui teesejä hakkaavia kapinallisia ja muita protestanttisia julistajia. Erityisesti polyfonisen musiikin kehittyminen antoi kuulijoilleen täysin uudenlaisen kyvyn ajatteluun.

Ennen musiikkia ihmiset olivat eläimiäkin pahemmassa asemassa, koska eläimillä ei ole luonnostaan mitään keinotekoisia rajoituksia äänen tuottamiselle.
Metsä on täynnä polyfonista laulua, varsinkin keväisin muuttolintujen ansiosta, mutta aavikolta sellainen puuttuu. Keväinen metsän musiikki on ollut ehkäpä yksi tekijä suomalaisten kehittymisessä maailman parhaimmaksi kansaksi. Suomessa ei koskaan voitaisi kehittää uskontoa, joka kieltää suunnilleen lähes kaiken, mutta sellaisessa ympäristössä kaiken kieltäminen on vääjäämätöntä, mistä puuttuu luonnon melodiat
Toinen suuri tekijä on suomenkielen loogisuus, joka on ehkäpä kehittynyt loogiseksi ja neutraaliksi juuri metsän musiikin soidessa: Looginen suomenkieli (Blogi, 1.2. 2011).
Musiikkia vaille oleva ihminen ei voi edes ajatella oman tilansa mielekkyyttä, vaan pitää mitä tahansa barbaaristakin osaansa täysin luonnollisena asiana. Esimerkiksi naiset eivät osaa surkutella alistettua asemaansa niissä kulttuureissa, missä musiikki on kielletty, koska yksitoikkoisen rumpukulttuurin parissa kasvaville ihmisille ei kehity musiikin tajua ja ilman musiikin tajua ihminen on kykenemätön ajattelemaan loogisesti.
YLE Aamu-TV: 9.2. 2015: Ihmiskunta tyhmenee!
Blogi, 9.2. 2015: Ihmiskunnan tyhmyyden kasvu metallimusiikin syytä

Länsimaiseen kulttuuriin vauvasta saakka intergroinut ihminen omaa korkeamman tietoisuuden tason kuin sellainen, jonka kulttuuriset uskomukset eivät salli monivivahteista musiikkia. Tosin nykyään länsimaissa on meneillään valtava tietoisuuden taantumus, koska on vain hyvin harvoja, jotka pystyvät tuottamaan sen kaltaista musiikkia, jota luotiin vielä 1960 luvulla, mutta jonka viimeiset sävelet kuultiin 1980 luvulle tultaessa.

Väitän, että länsimaissa lisääntyy hillitön kiinnostus taikauskoon ja kivikautisiin uskontoihin, koska ihmiset eivät enää kuule harmonista melodiamusiikkia. Jumala asuu harmoniassa, Saatana esiintyy melussa.
Metallimusiikki ja taikausko liittyvät yhteen samalla tavalla kuin klassinen musiikki ja tiede. Useimpien metalliyhtyeiden tunnuksina on jokin pimeä objekti, joka jo sinänsä todistaa, miten metelimusiikki vaikuttaa ihmisen kykyyn ajatella selkeästi.

PS. Nykyään on havaittavissa eläimillä tietoisuuden nousua. Joka päivä pilvipalveluihin ladataan eläinvideoita, missä eläimet käyttäytyvät aivan uskomattomasti. Uskon, että länsimaisen ihmisen parissa kasvavien koti- ja kaupunkieläimien aivoihin syntyy polyfonisen musiikin johdosta aivan uudenlaista hermostoa, joka saa ne ymmärtämään maailmaa paremmin. Metallimusiikki saa eläinten tietoisuuden nousua siihen pisteeseen, mihin ihmisten tietoisuus laskee saman metelin seurauksena.

Tajukangas, 2.2. 2015: Miksi islamilainen maailma ei kehity
KT, 3.5. 2011: Islamin musiikkikielto -- Koraanissa ihmisille sallitaan vain yksi soitin, nimittäin käsirumpu, tamburiini, mutta ilman tiukuja.

IL, 22.9. 2016: Nautitko surullisesta musiikista? Se kertoo luonteestasi

HS, 26.9. 2016: Kuulokkeet uhkaavat tuhota nuorten korvat – osa soittaa musiikkia desibeleillä, jotka ylittävät teollisuuden työsuojelumääräykset

Facebook/sinenmaa, 23.9. 2016: Omia ajatuksiani musiikista, tieteestä ja vähän kaikesta

2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Suomessa ei koskaan voitaisi kehittää uskontoa, joka kieltää suunnilleen lähes kaiken

Hmm... Miten mahtaa olla Vanhalestadiolaisuuden kanssa? Sekään ei ole sieltä lepsummasta päästä. Luterilaisuus on kukkais-hippiaate siihen verrattuna.

Tietenkin teknisesti lestadiolaisuus on kristinuskon lahko, mutta erot ovat kyllä suuret.

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Mutta eikös perusteet se ole tuotu Suomeen aavikolta?
Sitä paitti: Vittulan Jänkhällä ei linnut pahemmin laulele.
Lars Leevi ollu metsämiehiä.