perjantai 13. maaliskuuta 2009

Sarasvuon uho

Jari Sarasvuo toivoi lamaa, Keskisuomalainen, 23.10.2008. Että se siitä. Älyllisesti sokeat luennoivat pullamössöille; rikkaille, jotka heti alkavat pillittää ja vaatia valtiota (veronmaksajia) apuun, kun heidän feikkikapilalisminsa ajaa karille (todellinen kapitalisti kilpailee oman työnsä edullisuudella, eikä vaadi itselleen mitään osinkoja tai optioita, eikä edes palkkaa).

Jari Sarasvuo julisti, että hänen yrityksensä on terve; että Trainers' Housen lomautukset johtuvat lamasta, johon hänellä ei ole osaa eikä arpaa! Sarasvuon puheista selviää se ihmeellinen tosiasia, että lama on olento sinänsä, joka on olemassa poliitikoista ja johtajista huolimatta; Eläin nimeltä lama vain tulee esille jostakin kolostaan kuin karhu talviuniltaan, eikä laman esille tulo millään tavoin voi johtua yrityksistä; rikkaista.
Talous Sanomat: Sarasvuo: Tämä painajainen ei mene heti ohi
"Paluuta entiseen ei enää ole.
Ja tekee kipeää, kun joutuu toimimaan eri tavoin kuin ennen, Sarasvuo varoittaa.
Joudutaan opiskelemaan, miten voidaan toimia tehokkaammin ja tuottavammin, miten saadaan asiakaskunnasta enemmän irti.
Sarasvuo näkeekin, että yritysten pitää Trainers’ Housen tavoin talouden taantuman aikana keskittyä toimintansa ytimeen.
– Yleensä kun fokus tiukkenee, vauhti kiihtyy. Vahvat yritykset selviävät tästä lamasta entistä vahvempina.
Sarasvuo ottaa selviytymisessä esimerkeiksi nälänhädästä toipumisen 1800-luvun lopulla, sotakorvausten maksun ja 1990-luvun alun lamasta toipumisen."
Myös Sarasvuo selvästi kieltäytyy tajuamasta, ettei nykyisenlainen talous voi olla kestävällä pohjalla; Ahneuden opettaminen johtaa automaattisesti rahatalouden lamaan. Rahan vaatiminen on aina ahneutta. Ahneet eivät koskaan voi ajatella viisaasti, koska ihminen on ahneuden vallassa vain silloin, kun hän pelkää vaatimattomuutta.

Suosittelen Sarasvuolle ahneuden sijaan vaatimattomuutta, niin ei tarvitse vollottaa, eikä tarvitse väittää, että syy on muissa. Vaatimattomuus ei ole keltään pois. Sen sijaan jokainen älykäs tajuaa, että joka ikinen rikkaan euro on kaikilta pois;

Ajatelkaas vaikka sellaista, jos maailman ns. rikkain, Bill Gates ei olisi vaatinut itselleen palkkaa, optioita, osinkoja, niin Ms-Windows käyttöjärjestelmien hinta olisi ollut muutaman euron. Nyt tietysti Sarasvuo & kumppanit heti riitauttavat tällaisen ajattelun, koska jos todella Windows -käyttöjärjestelmien hinta olisi ollut vain muutamia euroja, niin silloin tietysti Sarasvuokaan ei olisi voinut vaatia itselleen optioita, vaan olisi joutunut luennoimaan rikkaille vaatimattomuudesta.

Huomataan siis selvästi, että rikkaat itse ovat rahatalouden syöpä. Tästä lisää seuraavassa; Rikkaat tuhoavat planeetan

MTV3: Lehti: Sarasvuo nostaa miljoonaosingot yt-neuvotteluista huolimatta
Iltalehti: Sarasvuolle miljoonaosingot - työntekijöille potkut?

HS.uutiset: Jari Sarasvuo toivoo lamaa
Iltalehti: Sarasvuo toivoo lamaa
IT-Viikko: Sarasvuo pyytää anteeksi "toistaitoisilta"

Talous Sanomat: Sarasvuo: Maailmassa ei ole törkeämpää saatananpalvonnan muotoa kuin asiakaslähtöisyys
Uusi Suomi, raha: Entäs ne 1000 uutta työpaikkaa, Jari Sarasvuo?
Talous Sanomat: Sarasvuo: vanhan viilaus ei nyt auta, vaan kaikki on rakennettava uudelta pohjalta.

Ei kommentteja: