torstai 9. heinäkuuta 2009

Poliitikoiden alitajunta

Valtaan haluaminen on aina ahneuden merkki; Jokaisessa valtaa haluavassa ahneus on vähintään piilevänä. Kun (vaikutus)valtaa haluava on päässyt valtaan, niin ei kestä kauaakaan, kun hän alkaa elämään yli varojensa. Ja kun poliitikko huomaa velkansa olevan suurempi kuin hänen kuukausipalkkansa, niin se huomio alkaa ohjaamaan kokonaisvaltaisesti kaikkea hänen poliittista toimintaansa.

Jos poliitikon velka ei lainkaan vaikuttaisi poliitikon asenteisiin, niin hän olisi hyvä ehdokas robotiksi. On psykologisesti ja loogisesti täysin mahdotonta, että poliitikko voisi pitää omat velka-asiansa poissa poliitikon ideologiasta, erossa mielestä ja ulkona alitajunnasta.

Sitäkin voimme keskustella, kumpi lopulta toimii ihmisen maallisen käyttäytymisen todellisena johtajana; ihmisen alitajunta vaiko tajunta. Ainakin monet tutkijat ovat sitä mieltä, että alitajunta pystyy ratkaisemaan ongelmia, joihin päivätajunnalla ei ole vastauksia.

Kun siis tiedämme poliitikoiden olevan veloissaan, niin jo päivätajunnallamme me siitä tiedämme, että poliitikoiden alintajunta ohjaa poliitikoiden poliittista ajattelua luomaan sellaista politiikkaa, joka helpoiten ratkaisee poliitikoiden ahneuteen perustuvaa yksityiselämistä.
Tämän kirjoituksen pointtina on siis se, että jopa poliitikoiden alitajunta vastustaa kansakunnan hyvää, koska poliitikon ahneuden ohjaama päivätajunta on saanut poliitikon raha-asiat niin solmuun, että poliitikoiden alitajunta on täystyöllistetty koettaessaan ratkaista poliitikoiden yksityiselämän sotkuja!
Ei siis mitään mahkuja, että yksikään poliitikko voisi luovuttaa edes alitajuntaansa kansakunnan palvelukseen, koska ahneus pidättää poliitikoiden päivätajunnalta kaikki yleishyödylliset oikeudet, ja ahneus saa poliitikon ajattelemaan vain rahaa ja sen puutetta, eli köyhyyttä.

Poliitikoiden alitajunta ei nauti kansan luottamusta

Iltalehti: Stubbilla jättimäinen asuntolaina
Iltasanomat: Stubbilla jättikokoinen asuntolaina: 745 000 euroa

1 kommentti:

harry kirjoitti...

poliitikoiden on vaikea asettua ns tavallisen kansan tasolle.nämä "siunatut luulevat olevansa" oikeutettuja ja velvoitettuja käyttämään kansan selkänahastaan revittyjä pennosia omiin riettauksiin.