torstai 1. huhtikuuta 2010

Suomalaisuuden alokkaat

Pitäisikö maahanmuuttajille maksaa pienempiä etuisuuksia kuin alkuperäisille suomalaisille?

Peruste on sama kuin työelämässäkin, missä työhön tulijalle maksetaan aloittelijan palkkaa, joka nousee ajan myötä ammatillisen kokemuksen lisääntymisen ja ahkeruuden myötä.

On kaiketi itsestään selvää, että maahanmuuttaja ei ole heti mikään mestari suomalaisuudessa, joten on oikeudenmukaista, ettei maahanmuuttajille anneta heti samoja etuisuuksia mitä syntyperäinen suomalainen saa.

Useimmat Euroopan maat todellakin jo noudattavat sitä käytäntöä, että maahanmuuttajille ei heti anneta samansuuruisia rahoja, mitä saa alkuperäinen. Maahanmuuttajan on ensin opittava vähintään tulokasmaansa kieli ennen kuin hänelle voidaan antaa ensimmäinen palkankorotus.

Kielen oppiminen on taasen välttämätön ehto sille, että maahanmuuttaja oppisi monikulttuuriseksi; kaikki maahanmuuttajat ovat ensi alkuun monokulttuurisia, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että maahanmuuttajat nyrpistävät hyvin kauan nenäänsä ennen kuin alkavat sopeutua uuteen monikulttuurisuus-ammattiinsa.

Parasta olisi, jos maahanmuuttajille järjestettäisiin vuosittain koeviikot, jolla tentattaisiin maahanmuuttajan ammattitaidon taso suomalaisuudessa. Jos maahanmuuttaja ei esim vuodenkaan jälkeen osaisi sanoa suomeksi nykyisen presidenttimme nimeä ja yleisimpiä juhlapyhiämme, niin hän jäisi paitsi etuisuuksien vuosilisästä.

Jotain kai niiden maahanmuuttajienkin on etuisuuksien eteen tehtävä; vähintä, mitä heille tarjottavan rahan vastikkeeksi tulisi vaatia, on suomalaisuuden oppiminen ja sen soveltaminen arkikäytäntöön.

Myös suomalaisilta tulee vaatia tekoja; ei ole mitään mieltä syytää vastikkeetonta rahaa kellekään. Esim poliitikoilta pitää voida vaatia muutoksia siitä hyvästä, että he saavat niin mielettömästi etuisuuksia itselleen. Nytkin parhaillaan poliitikot istuvät kädet ristissä odottaen uusia vaaleja -- tai Kepun puoluekokousta.
Mitä järkeä on maksaa poliitikoille istumisesta jättimäisiä summia? Olisi oikeus ja kojhtuus, että poliitikoile maksettaisiin sama istumiskorvaus, mitä vangeillekin.

Ei kommentteja: