Kemppinen-Sananvapaus-Takkirauta-Vihavainen
Tähän sopisi otsikoksi myös Tyhmyyden ylistys tai Hulluuden ylistys.
Tunteellisuus johtaa totalitaariseen systeemiin. Suvaitsevaisuus on periaatteessa samaa kuin stalinismi tai natsismi, joka kieltää toisinajattelun, koska tunteellinen ihminen ei voi ymmärtää järkeviä lauseita: Kommunistit, natsit, muslimit, suvaitsevaiset ja muut huonosta itsetunnosta kärsivät ihmiset eivät voi sietää toisinajattelua.
Tunteellisuus johtaa myös tunteellisuuden korostamiseen. Tunteellinen ihminen ei voi olla ylistämättä tunteitaan ja vaatimatta niiden levittämistä kaikkien muidenkin päähän ((Uskonnolliset) uskomukset, opit ja ideologiat ovat pohjimmiltaan tunteita, joilla ei ole reaalista olemassaoloa. Tämä huomataan siitä, että mikä tahansa tunteellinen asia tuhoaa itsensä, jos se pääsee hallitsevaan asemaan. Esimerkkeinä vaikkapa islam ja finanssikapitalismi, joilla ei ole tulevaisuutta loogisina systeemeinä (On kapitalismin pilkkaamista puhua kapitalismista rahatalouden yhteydessä, koska rahaan uskova on lähinnä tunteellinen hölmö).
Tunteilla ei ole vastaavuutta todellisuudessa, kun taasen äly pyrkii aina löytämään oman itsensä itsensä ulkopuolelta. Kaikkeus on looginen konstruktio, ja tunteet (uskonnot) johtuvat järjen puutteesta.).
Mutta järjen ylistäminen saa järkevät ihmiset tuntemaan noloutta ja myötähäpeää.
Ihminen ei luonnostaan voi pitää siitä, että häntä kehutaan tai ylistetään. Järkevä ihminen nolostuu, jos hän joutuu kehujen kohteeksi. Sellainen ihminen on mieleltään epävakaa, joka vaatii muiden huomioivan hänen tunteensa.On kyse sitten järjestä tai tunteista, niin ihminen, jolla on hyvä itsetunto, ei voi mitenkään korottaa järkeään tai tunteitaan. Jokainen järkevä ihminen tietää sen nolon tunteen, jos häntä kehutaan. Ainakaan itse en voi sietää sellaista, että mua kehutaan. Jokainen voi tykönään miettiä, kumpi on terveempi; ihminen joka vaatii kehuja tai ihminen, joka ei halua itseään kehuttavan.
Tunteellisuus johtuu huonosta itsetunnosta. Tunteellinen ihminen vaatii, että muiden pitää jatkuvasti huomioida toisen tunteet. Ja jos muut eivät kovin välitä toisen höpinöistä, niin seurauksena on narisistinen ilmiö.
Yleisesti voidaan todeta, että suvaitsevaisuudessa on kyse kroonisesta tyhmyydestä, josta ei voi parantua muuten kuin takkia kääntämällä. Ihmiset ovat sairastuneet tunteellisuuteen, koska he eivät ole pohtineet, mistä tämä nykyinen meno johtuu.
Ylistetty järki ei ole järkeä, vaan vaan se on ylistäjän tunteellista höpinää. Tunteellinen ihminen ei voi tyytyä vaatimattomuuteen, vaan hän vaatii, että muiden pitää ottaa huomioon hänen tunteensa.
Vihavainen, 21.8. 2015: Kun ongelmia ei ole Lainaus Timo Vihavaisen jutusta:
Todettakoon nyt varmuuden vuoksi, ettei sentimentaalisuus ole mikään ylevä moraalinen taso, jolle meidän kaikkien tulisi pyrkiä. Näin siitä huolimatta, että kansamme sietää idolinaan Vesku Loiria ja hänen kaltaisiaan, jotka sivistysmaissa eivät pääsisi esiintymään julkisesti ja vieläpä maksusta.Alkon Kassalla, 24.8. 2015: Kemppinen Halla-ahona, temppelinräjäyttäjät moskeijanrakentajina?
Sentimentaalisuus on infantiili tila, joka on ominainen ämmille ja joka estää rationaalisen toiminnan tarjoamiensa moraalisten palkintojen johdosta (ks. moralismi). Se on eräänlainen primitiivireaktio, jossa välitön palkinto (esim. itkupotkuraivari, omasta jaloudesta liikuttuminen tms.) tekee järkevän harkinnan ja yleensä kaiken pitkäjänteisyyden mahdottomaksi. Sentimentaalinen yksilö elää hetkessä eikä tulevaisuus merkitse hänelle mitään, paitsi ehkä sumuisia kuvitelmia uusista ylentymisen hetkistä kiitollisten kanssaihmisten siunaamana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti