torstai 10. joulukuuta 2015

Ilmaisen tukeni laillisille diktaattoreille

Tämä on jäänyt useammilta täysin huomiotta. Varsinkin kaikkien suvakkien, puunhalaajien, liberaalien, kukkahattujen, ateistien, kristittyjen, vassareiden ja asiantuntijoiden luulisi olevan kiinnostunut niistä syistä, miksi maailmassa on tänään kriisejä, terrorismia ja miksi maailmassa on pakolaisuutta.
APU, 4.12. 2015: Mistä ISIS tuli?
//Lainauksia:
USA:lla on pitkät perinteet islamististen terroristiryhmien tukemisessa.
Kaikki sai alkunsa kylmän sodan aikakaudella, jolloin USA ryhtyi pitämään poliittisesti ja sotilaallisesti aktiivista islamilaisuutta liittolaisenaan taistelussa Neuvostoliiton etupiiriä vastaan.

USA ei ole pitänyt kiirettä Isisin tuhoamisen kanssa, koska järjestön olemassaolo antaa USA:lle oikeutuksen hyökätä vihollistensa kimppuun niin Lähi-idässä kuin muuallakin. Isisin uhalla perustellaan myös USA:n omien kansalaisten valvonnan jatkuvaa tehostamista. 
VU, 20.11. 2015: Amerikkalaislentäjät paljastavat: Obama estänyt kolme neljästä iskusta ISIS:iä vastaan

Amerikkalaiset sortuivat Isiksen kanssa myös aivan samaan virheeseen kuin kouluttaessaan Afganistanin talibaneja neljännesvuosisataa aiemmin. Vuonna 2012 yhdysvaltalaiset sotilaat kouluttivat Safawin kylässä Pohjois-Jordaniassa sijainneella salaisella koulutusleirillä satoja sunnijihadisteja. Kun taistelijat lopulta lähetettiin Syyriaan sotimaan presidentti al-Assadin joukkoja vastaan, he liittyivät pian Isisin riveihin. 
MTV, 17.9. 2015: USA:n kouluttamat kapinalliset hävisivät jäljettömiin Syyriassa – "tulos on vitsi"

Mitä Isisin syntyhistoriasta voi oppia? Ainakin sen, ettei USA opi virheistään, sekä sen, että terroristijärjestöjen käyttö geopoliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi on erittäin vaikeaa. USA:n operaatiot ovat epäonnistuneet paitsi Syyriassa myös kahdesti eri vuosikymmenillä niin Afganistanissa kuin Irakissakin. Lännen sotilastoimet Lähi-idässä ovat aiheuttaneet tuhoa ja hajaannusta ja lisänneet terrori-iskujen määrää niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassakin.
Se, että juuri nyt tuntuu mahdottomalta kuvitella vielä Isisiäkin barbaarisempaa terroristijärjestöä, ei merkitse mitään.
Ei kukaan voinut kuvitella Isisinkään hirmutekoja vielä viime vuoden alussa.

Lainauksia//
Lue kaikki: APU, 4.12. 2015: Mistä ISIS tuli?

Olen aina ollut sitä mieltä, ettei pidä antaa kehitysapua, eikä pidä sekaantua minkään kansan sisäisiin asioihin. Kehitysapua on annettu biljoonia dollareita kymmeniä vuosia, mutta mitään muuta ei ole sillä saatu aikaan kuin avuttomuutta. Vielä pahempaa on saatu demokratian viemisellä ja kommunismin levittämisellä:

Demokratian vieminen on itse asiassa aiheuttanut paljon pahempaa tuhoa kuin kommunismin levittäminen. Kiinaankin vietiin ensin demokratiaa ja sitten kommunismia, mutta nyt Kiina on maailman johtavin talous. Miettikää sitä kaikki USA:n ja Venäjän halaajat, jotta voisitte omin neuvoin ymmärtää, miten kehitys ei tarvitse mitään muuta kuin aikaa.

Jo vähäinen järki riittäisi siihen, että jos kerta hoetaan, miten kaikki ovat tasa-arvoisia ja miten kaikki rodut ja kansat ovat yhtä älykkäitä, niin silloin pitäisi olla edes sen verran uskoa ihmiseen, että annetaan kaikille kansoille omaa aikaa kehittyä ihan omin avuin, eikä mennä hötkyilemään, jos nyt jonkin kansan keskuudessa joku ei näytäkään yhtä hellyttävän avuttomalta kuin koiranpentu.

YLE, 26.11. 2015: Ulkolinja: Bashar al-Assadin Syyria (Tapaninpäivään asti)
YLE, taustaa Ulkolinja: Bashar al-Assadin Syyria

Blogi, 18.11. 2015: Putin valitsi oikein Obama valitsi islamin
Blogi, 02.10. 2015: Syyrian sodan ja tilanteen arviointia
Blogi, 05.09. 2015: Syyria on turvallinen maa
Blogi, 10.08. 2014: Neuvoja maailman johtajille
Blogi, 22.08. 2013: Tuen Syyrian laillista hallintoa

SS, 10.12. 2015: Poliiseilla karuja kokemuksia turvapaikanhakijoista – IS: "Eivät tunnu välittävän mitään meidän maamme tavoista"
Doria 2013: Syyrian sisällissota: syitä ja taustatekijöitä - Salehzadeh, Alan

Ei kommentteja: