perjantai 6. syyskuuta 2024

Koulut kasvattavat diktaattoreita

Tänään  Iltasanomista poimittua: "Valokuvauspäivät ovat myös muiden työntekijöiden kannalta kuormittavia, sillä lasten kuvauslupalapuista täytyy huolehtia ja lapsia laittaa kuvauskuntoon. Koko päivän toiminta on melko kaoottista, hän sanoo."

En muista, että minun kouluaikana olisi koskaan tarvinnut kysellä mitään lupia koulukuvauksille. Luvattomien kuvauksien syyksi on laitettava se, että keski-ikäisistä ja sitä vanhemmista on kaikista olemassa koulukuvat, enkä pysty edes ajattelemaan, että niitä koulukuvia olisi käytetty mitenkään väärin, tai että joku koululainen olisi saanut niitä elinikäisen trauman.

Sen sijaan ei ole epäillystkään siitä, että uussuomalaiset vanhemmat luulevat, että heidän lapsensa pilaantuvat, jos ne päätyvät koulukuviin.

En tänä aamuna vielä ymmärtänyt sitä, että uussuomalaiset onnistuivat pilaamaan jopa ennen hyvään aikaan täysin luvattomat koulukuvaukset, mutta mitä ilmeisintä se tulee olemaan, että vihervasemmisto on istuttanut Suomeen sellaista kasvustoa, jonka kasvun jälkeen, joskus tuhannen vuoden kuluttua, ihmiset saavat ihmetellä, miten monokulttuurisessa Suomessa kaikilla oli hyvä olla.

Se vaan tuli luokkaan!

Ennen hyvään aikaan opettajan tehtävä oli vain pyytää oppilaita istumaan pulpetissaan sen muutama minuutti, kun kuvaaja asetti kameransa ja otti pari kuvaa. Uskomatonta, että digikameroiden aikaan tuollainen toimitus voi viedä jopa viikonkin opettajan aikaa.

2 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Antiikin aikana vain diktaattoreista tehtiin potretteja. Henkilökuvauksien globaalinen kliimaksi saavutettiin Suomessa 1980 jKr, jonka jälkeen yhä useampi koululainen sai elää koko elämänsä ilman yhtäkään kuvaa itsestään, koska vihervasemmisto yhdessä ateistien ja kommunisten kanssa halusi elvyttää valistuksena aikana tapetun taikauskon uudestaan. Onneksi nykyään, vuonna 5678 jKr Suomeen on vihdoinkin saatu palautettua yhtenäiskulttuuri, jonka jäset eivät vaadi luokkakuviin erityispoikkeuslupia.

Brainleak kirjoitti...

Kun nyt on nähty, että lähes puolet ikäluokista ovat palvelukseen ja opetukseen kelpaamattomia, niin ihan yksinkertainen kysymys: kumpi systeemi tuottaa enemmän hyvinvointia: Kurilla kasvatettu vaiko ilman mitään kuria kasvaneet? Tiesittekö, että kuri on suurempaa rakkautta kuin antaa kakaroiden mellastaa mielettömyyksiensä mukaan. Eli siis: kumpaan suuntaan Suomi on nyt menossa. Hyvinvointiin, missä ihmiset ovat yhä terveempiä ja hyvinvoivempia vaiko sinne, missä jopa lapset tarvitsevat eksoskeletoneja pystäkseen nousemaan edes seisomaan.