keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Mediterranean diet reduces mental well-being

Välimerellinen ruokavalio heikentää ihmisen henkistä hyvinvointia.
Eating a Mediterranean diet 'weakens mental well-being as well as physical health'
Huffington Post: World's Happiest Countries: Gallup Survey
The Daily Beast: From Newsweek, Best Countries in the World

Etelä-Euroopan maiden ruuassa on tapahtunut jokin dramaattinen muutos sitten Antiikin. Eteläeurooppalaiset saivat jotakin merkittävää aikaan viimeksi Antiikissa. Sen jälkeen he ovat lähinnä ihastelleet isiensä tekoja ja kehuneet itseään, miten hyvää ruokaa he tekevätkään -- ja kehumisen jälkeen he jäävät hyvin ansaitulle ruokalevolle mañana hokien. Eteläeurooppalaiset ovat pahasti addiktoituneita omaan keittotaitoonsa, joka on siis vain taito, ei viisaus.

Koska ruualla sanotaan olevan erittäin merkittävä osuus ihmisen terveyteen, niin en osaa muutenkaan selittää, mikä muu kuin ruoka on ensisijaisesti saanut eteläeurooppalaiset tuhoamaan länsimaiset yhteiskuntansa niin, että nykyään he elävät pelkästään pohjoisimpien maiden hyväntahtoisuuden varassa.

Kun katsotaan Välimeren rantavaltioiden meininkiä, niin olisi erittäin vahingollista koko planeetan sivistykselle, jos välimerellinen ruokavalio leviäisi sieltä muualle. Olen hyvin huolissani kaikista soppa- ja kokkiohjelmista, joissa yhä enemmän keskitytään syömiseen elämän tärkeimpänä asiana. Tv-ohjelmat kautta maailman pursuavat  kokkailuohjelmia.

Tuo ei voi olla vaikuttamatta ihmisten asenteisiin arkielämää kohtaan; Pian koko maailma mässäilee vain hyvin öljyttyä ruokaa ja samalla kehuu, miten heidän mielenterveys on huippukunnossa,  kun ihminen ei osaa muuta kuin surfailla erilaisia kokkiohjelmia hysteerisesti kanavilta etsien.

Voidaan jopa sanoa, että euron ja EU:n nykytila johtuu välimerellistä ruokavaliota nauttivan miehen elämänasenteesta. Olisi kiireesti tutkittava tieteellisesti ruokavalion ja elämänasenteen välinen yhteys, mutta jo nyt voidaan sanoa, että mitä välimerellisempää ruokaa ihminen syö sitä arkielämän vastaisempi on hänen asenteensa.

Ehdotan, että EU-komission ja EU-parlamentin ruokaloissa aletaan laittamaan pohjoismaalaista ruokaa, mieluummin puhdasta impivaaralaista ruokaa, koska kokemuksen mukaan sitä nauttivat ovat todistettavasti saaneet aikaan maailman parhaan maan.

Jos Brysselin ja Strasbourgin ruokaloiden ruokalistoja ei pian uudisteta
koillisen suuntaan, niin seuraukset ovat todella äärimmäisen vakavat.

30.5. 2012, Mail Online: Eating a Mediterranean diet 'improves mental well-being as well as physical health'
5.6. 2012, Blogi: Onnellisimmat kansakunnat
6.6. 2012, US-blogi: Syy eurokriisiin selvitetty
23.6. 2005, BBC news: 'Playboy' Berlusconi irks Finland

Ei kommentteja: