torstai 7. kesäkuuta 2012

Vain Evoluutiosta vapautuneet ovat vapaita

Ihmisten tulisi ajatella ilman ideologioita. Ideologiat ovat aina ajallisia.
Ajallisiin pitäytyvät eivät voi muuta kuin olla evoluution pelinappuloita.

Ateismi, kommunismi, juutalaisuus, islam, kapitalismi,...
 -- ne ovat kuin lastuja ajan laineilla


Ihminen toki saa ja voi huvitella elämällään olemalla vain lastu ajan virrassa. Mutta silloin ihminen on menettänyt elämän ymmärtämisen; millään ideologialla tai uskonnolla ei voida ymmärtää elämää -- koska elämä on virta, kun taasen ideologiat ja oliot ovat vain lastuja siinä virrassa.

Jos et voi hyväksyä sitä ajatusta, että kaikki ideologiat ja uskomukset ovat evoluution luomuksia, silloin sinun ainoa tarkoitus elämässä on olla evoluution työkalu, jolla evoluutio kehittää uskomuksia, joita luulet omiksesi, jotta ne voisivat selvitä evoluution psyykkisessä luonnossa.

Mutta. Jos aikuisten oikeesti haluat ymmärtää aikaamme, silloin sinun tulee hyljätä kaikki ideologiat. Ajattele evoluutiota. Se on ollut voimissaan jo miljardi vuotta, eikä se ole menettänyt tippaakaan muutosvoimastaan. Tänä päivänä evoluutio on yhtä voimakas kuin miljardi vuotta sitten.

Ihmisen ideologiat ovat ilman muuta pelkkiä psyykkisen luonnon otuksia, jotka kehittyvät toinen toisiaan saalistaen tai peljäten. Jokainen ideologia on kiistattomasti kehityksen alainen, eikä kehityksen alainen voi tietää, mikä on pääämäärä. Yksikään ismiin uskova ei voi tietää, mihin ideologia johtaa! Jos haluat tietää, mihin kartalla oleva tie menee, sinun ei tule olla piste kartalla, vaan kartan yläpuolella, kartan katselija.

On silti parempi, että ihmisellä on säälimätön ideologia kuin että hän olisi jonkun toisen ideologian saalis. Mutta jos haluat tietää, mitä elämä on, silloin sinun tulee olla vain tarkkailija. Ihmisen pitää kehittyä eläimellisyydestään irti, elämän yläpuoliselle näköalapaikalle, josta Sören Kierkegaard vain haaveili, mutta johon tämä on päässyt. Kuten  Ludwig Wittgenstein  halusi Sinun kiipeävän tikkaita sille tasolle, missä ei enää tarvitse kiivetä, vain tarkailla, kuten lintubongari, joka on päässyt torniinsa.

Se ei voi tapahtua, jos ihminen ajattelee jonkun ideologian puitteissa. Ihminen on eläin niin kauan, kun hän on fyysisesti tai psyykkisesti evoluution pelinappulana. Et voi saavuttaa ymmärrystä ajattelemalla kuolleiden ajatuksia. Et voi saavuttaa ymmärrystä edes ymmärtämällä minun ajatuksia; sinun on ihan itse ajateltava -- ilman filosofeja, ilman kuolleiden ajatuksia, ilman profeettoja, ilman Jumalaa, ilman Allahia!

Ihminen on vain evoluution pelinappula, jos hän uskoo uskontoon, puolueeseen tai mihin tahansa ajalliseen asiaan. Myös ateismi kaikkine älykköineen ei ole mitään muuta kuin ajallinen uskomus, kuten ovat kaikki muutkin uskonnot ja puolueet ja ismit. Ajallisin ajatuksin ei voida ymmärtää edes ajallisuutta.

Kaikki ideologiat ja kaikki teoriat ovat evolutiivisia, eli ihminen ei voi päästä perimmäisen ymmärrykseen niin kauan, kun hän on takertunut johonkin evolutiiviseen juttuun. Ihminen voi päästä evoluution yläpuolelle vain siten, että hän hylkää kaikki uskonnot, kaikki puolueet, kaikki ideologiat, ja viittaa korkeintaan kintaalla kuolleisiin filosofeihin.

Vasta sitten voit saavuttaa ymmärryksen, kun et ajattele evoluution aikaan saamia ajatuksia.  Jokainen uskomus, jokainen oppi, jokainen teoria on evoluution luomus. Ihminen on uskomuksien multaa, eikä itse uskomuksen olemus. Ihminen on ismien elatusastia.


7.6. 2012, US-Blogi: Suvaitsevaisuus-Pienen kansan syndrooma

Ei kommentteja: