keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kapitalismin vakiintuminen uskonnoksi

Eliitin ideologia pyrkii vakiinnuttamaan asemansa luomalla ideologian mukaisia temppeleitä. Esimerkiksi islam oli hyvin uudistuva ja aidosti kehittyvä 600-luvulta aina 1650-luvulle saakka, jolloin islamin papisto sai orjatyövoimalla rakennettua niin paljon ja niin suuria temppeleitä, että sen aikalaisilla oli niissä kertakaikkisesti ihmettelemistä; Sen aikaisella insinööri/arkkitehtitaidoilla tuskin olisi päästy suurempiin rakennuksiin, mitä siihen astinen rakennustaide oli islamisteille tuottanut.
Islam ei voinut olla pyhä uskonto niin kauan, kun sillä ei ollut pyhiä paikkoja. Ja ainoa keino, jolla islamin eliitti sai itselleen pyhiä paikkoja, oli pakottaa tavalliset ihmiset tekemään niitä. Ja vasta sitten imaamit pystyivät vaatimaan ihmisiä kumartamaan käsin tehtyjä rakenteita. Mutta, rakennuksen pitää ensin antaa aikaa patinoitua, jona aikana se liitetään osaksi pyhiä kirjoituksia...

Taj Mahalin, Alhambran, Hagia Sofian ja muiden suur-WAU-moskeijoihin valmistumisen jälkeen Islamin papiston ei enää tarvinnut pakottaa kansaa orjatyöhön, vaan se on voinut keskittyä ideologiansa viimeistelyyn. Islamin suuren rakennuskauden jälkeen muslimeita on pakotettu lähinnä vain opin mukaiseen järjestykseen -- ja kumartamaan työläisten hiellä ja verellä rakentamia rakenteita.

Näinä päivinä kapitalismi seuraa uskollisesti islamin jalan jäljissä. Kapitalismin rakennuskausi alkaa olla ohi, - muutamaa rakennusta lukuunottamatta, joista Helsingin Guggenheim on yksi. Guggenheimin jälkeen kapitalistit ovat saaneet valmiiksi kaikki ne rakennukset, jotka todistavat suurkapitalisteille, miten kapitalismi on ylitse kaiken muun.

Ihmiskunnalla on arkeologinen perintö, joka todistaa, että kun aikansa eliitti on saanut valmiiksi omat muistomerkkinsä, niin sen jälkeen sillä eliitillä on aikaa enää muutama sata vuotta, jonka jälkeen eliitin ideologian typeryys paljastuu kansalaisille. Egyptin pyramiidit, Stone Hengen kivipaadet, Amerikan intiaanien pyramidikaupungit, jms... Kaikki ne ovat sortuneet pian sen jälkeen, kun niiden eliitti on alkanut ihastella  jo valmiiksi saatuja rakenteita, jolloin eliitin ainoa toivo jatkosta on siinä, miten hyvin se pystyy uskottelemaan muistomerkkiensä olevan pyhiä, jumalten asuinsijoja.

Kapitalisteilla on nyt osoittaa, miten hienoja rakennuksia kapitalismilla on aikaan saatu. Mutta, kapitalismista tulee suuri ideologia vasta sitten, kun se on saanut kansan palvomaan rakennuksia. Ideologia jumalallistuu uskonnoksi. Kapitalistit pyrkivät ensinnä rakennustaiteen keinoin ja arkkitehtoonisilla rakenteilla antamaan ihmisille uskon siitä, että kapitalistin jumala on suurin kaikista jumalista. Sen jälkeen kapitalistien pitää luoda vielä kapitalistiset opin kappaleet, joita valvomaan asetetaan valtioiden väkivaltakoneiosto; Nyt orjat ovatkin jo rakentaneet WAU-rakennuksia, tulevia palvontapaikkojaan, joten seuraavaksi orjat pitää vielä pakottaa kapitalismin opinkappaleiden hokijoiksi, joka tapahtuu tismalleen samalla tavalla, miten islam sai arabit hokemaan koraanin säikeitä.

Islamin eliitti sai aika helposti kansan uskomaan imaamien itselleen rakentamien muistomerkkien olevan pyhiä, vaikka niiden pyhyyttä ei löydykään alkuperäisistä kirjoituksista. Nyt on kyse vain siitä, millä keinoin kapitalistit pystyvät saamaan kansan vakuuttuneeksi siitä, että kapitalistien temppelit ovat jumalallisia ja siksi kaiken palvonnan arvoisia.

Paljoakaan suurempia rakenteita kapitalismin aikakaudella ei enää pystytä rakentamaan, joten kun kapitalismi jättää sadat miljoonat ihmiset vaille työtä, niin sen korvikkeeksi kapitalistien on pakko luoda kapitalisteja varten luoduista laeista itselleen uskon kappaleet, joita jokaisen pitää hokea, jotta välttyisi valtion väkivallallalta.

Kuten islamin eliittiä siunattiin tietämättömyydellä, niin samoin meidän ajassa on jo valmiiksi vastaava funktio, jolla kapitalistit pystyvät saamaan kansan hurmoksiin; Se on suvaitsevaisuus. Suvaitsevaisuuden vaatimus ei vaadi ihmiseltä minkäänlaista ajattelua, mutta sitäkin enemmän se vaatii hurmoksellisuutta, sitä samaa, joka sai saksalaiset uskomaan sokeasti natsi-ideologiaan.

Valtioiden lakikokoelmat ovat pyhittämistä vailla olevia raamattuja.

Nykyaikaisten valtioiden lakikirjat ovat kapitalistisen uskon pyhää kirjainta, jota ei sovi epäillä. Esimerkiksi Wall Streetiltä alkunsa saanut kapitalismin vastainen liike tulee kuihtumaan, koska lait ovat kapitalistisia ja koska kaikki valtioiden virkamiehet toteuttavat kapitalismia, vaikka pitkin hampain, koska he pelkäävät oman toimeentulonsa puolesta.

Tulevina vuosina tulemme näkemään poliisien ja muiden turvallisuusyritysten taholta yhä julmempia tekoja. Koska muutoin kapitalismin herrat eivät voi nauttia WAU-rakennuksista, jos he eivät saa kansalaisia kumartamaan niitä. Herrathan eivät enää voi mobilisoida paljoakaan ihmisiä orjikseen, koska A) automatisaatio korvaa ihmisytyötä ja koska B) suuret tarkoituksetonta työtä toimittavat massat tarvitaan suvaitsevaisuushysterian luomiseen.

Ihminen ei voi uskoa suvaitsevaisuuteen yksityissektorin työntekijänä. Kapitalistit voivat saada kapitalismin agitaattoreiksi vain julkisen sektorin ja yhdistysten "työtekijät". Samalla tavalla Hitlerkin sai natsismin valtaan, kun hänellä oli käytössään valtavat määrät valtion työtekijöitä, jotka pelkäsivät sen ajan laman olosuhteissa niin paljon työttömyyttä, että he mieluusti alkoivat julistaa natsismin ihanuutta.

Myös nykyään meillä on niin valtavasti ihmisiä, jotka pelkäävät menettää turvallisen työpaikkansa, joten he ovat jo valmiiksi asemoituneet julistamaan sen kapitalismin ihanuutta, joka pysyy pystyssä vain verovaroilla. Kapitalistit tulevat julistamaan valtioiden lakikokoelmat pyhiksi kirjoituksiksi, joita jokaisen tulee sokeasti totella.

Tämä on täysin selvää; Juutalaisiltakin kesti tuhansia vuotta kirjoittaa kansalle tavallisia lakeja, kunnes juutalaisille tuli niin vaikeat oltavat, että juutalaisten ylimystöllä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin fakkiuttaa siihen astiset lait jumalan sanaksi. Ei vielä Abrahamin, Mooseksen aikaan juutalaisilla ollut sellaista pyhää, mitä sillä nykyään käsitetään, vaan heidän lakinsa olivat aivan tavallisia sosiaaliseen elämään tarkoitettuja lakeja, joilla pyrittiin ensi sijassa estämään kansasta turhat sairaudet. Rituaalinen pesu ja muut pyhät uhritoimitukset tulivat voimaan vasta sitten, kun juutalaisia oli kohdannut vakavat ajat.

Me olemme nyt menossa kohden kapitalismin vakavia aikoja. Ja vastaavasti, kuten muidenkin aikakausien piti jumalallistaa omat tavalliset lakinsa, niin samoin tulee käymään nytkin. Varokaa vaan, sillä tulossa on aika, jolloin teidän tulee olla riutuaalisesti suvaitsevaisia, koska sitä vaatii kapitalistien pyhät lait.

Lait kehittyvät pakosta aina uskonnollisiksi. Lakien säätäjät kokevat, että muiden ei tule ajatella mitään, vaan vain toteuttaa lain kirjain. Jokaisena aikana lainsäätäjät ovat julistamassa, miten herkkiä lait ovat loukkaantumaan; Jo nyt kapitalistiherrat julistavat, että ihmiset eivät saa loukata lakeja; se on jo pitkälle menevää lakikokoelman kanonisointia. Kun siihen vielä lisätään poliiseille valuvat lisäoikeudet ja vartijoiden julistaminen osaksi toimeenpanovaltaa, niin mikään ei voi enää estää sitä, että eräänä kauniina päivänä kapitalistit ihastelevat Suomen lakikirjaa, joka on heille Uusin Raamattu -- joka säätelee äärimmäisen pikkutarkasti ihmisen jokaisen minuutin, joka ikisen askeleen, ja jokaisen sanan.


Juutalaiset eivät koskaan päättäneet tehdä juutalaisuudesta uskontoa, eikä ikinä kukaan juutalainen päättänyt tehdä Tooraa; Kaikki se oli vain tapahtumain kulkua ilman mitään suurta ajatusta. Samoin Rooman kirkko ei koskaan päättänyt tehdä Uutta Testamenttia, eikä ikinä kukaan Uuden testamentin kirjoittajista julistanut kirjoittavansa Jumalan Sanaa. Laeilla on vain taipumus muodostua uskonnon pyhäksi kirjakokoelmaksi, eikä Suomenkaan laki ole siitä mikään poikkeus.

Eivät kapitalistit ole ennen tätä juurikaan pystyneet muodostamaan kuvaa kapitalismista oikeana uskontona, mutta kun jokin aate on saanut koko kansan valtaansa niin, että sen aatteen näkyväiset toteuttaa kansa itse, niin se johtaa vääjäämättä Baabelin torneihin (oman aikansa WAU-rakennuksiin). Kun aatteen johtohahmot aikanaan näkevät, miten suuria kansa on saanut aikaan, niin ei ole muuta mahdollisuutta kuin julistautua jumalaksi.

Aatteeseen ei koskaan tarvita suurta ajatusta; Kapitalistit ovat yhtä surkeita ajattelijoita kuin minkä muun uskonnon leipäpapitkin ovat. Se on kansa, joka saa aikaan suuruuden. Kansan suuruus vaan aina keskeytyy, kun aatteen palomiehiä alkaa kansan työmiesten rakenteiden suuruus polttaa haaravälissä. Ei se ollut Jumala, joka sorti Baabelin tornin, vaan aikansa pappisvalta.

Kapitalistinen Kansa saa rakentaa vain niin suuria rakenteita, joita suurkapitalistien päät kestävät. Alkaa olla jo selvää, että kapitalisteja hirvittää se suuruus, joka kansassa on päässyt jo tälle tasolle, joten olkaa hyvät, kapitalistisiat; astukaa esiin ja julistakaa kapitalismi uskonnoksi, jolloin työtä tekevät kansalaiset pääsevät ansaittuun lepoon, eli hokemaan kapitalistien typeriä oppeja.

Fifi: Virkavaltaa et mielivaltaa
Youtube: Dangerous but Necessary Thing to Do
KU 1.3. 2012: ”Markkinavetoinen politiikka käy kalliiksi”
-- Tutkijan mukaan valtiot ovat luopuneet täystyöllisyyden päämäärästä.

1 kommentti:

Markiisi kirjoitti...

Eihän se ole kapitalismia, jos julkisin varoin rakennetaan ylihintainen museo yhdelle kaupungin arvokkaimmista tonteista. Kapitalismia olisi huutokaupata tontti ja antaa ostajan rakentaa siihen vapaasti vaikka 300 metrinen pilvenpiirtäjä, jonka varjo ulottuisi kilometrien päähän laskien varjossa olevien talojen arvoa.

Tämä on uuskonservatismia, kuten Yhdysvaltain budjettialijäämän käyttö sotimiseen tai raskaan teollisuuden tukiin. Sitä ei aito kapitalisti kannata.