keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kivikauden moraali tulee oletko valmis

Itävallassa(kin) asuu ihmisiä, joilla on eri moraalikäsitys kuin itävaltalaisilla.
Muuan lähes 30 vuotta Itävallassa asunut väittää, ettei hän tehnyt mitään väärää ostaessaan keharilleen lapsen vaimoksi, -- koska se on hänen mielestään täysin oikein, joten hänen ei tarvinnut lukea lakia sitä varten:
YLE, 6.11. 2013: Pariskunta osti pojalleen lapsivaimon - tuomittiin vankeuteen :
"Itävallassa asuva pariskunta väitti oikeudessa, etteivät tienneet asian olevan rikos."

Kaikissa maissa on sama "ongelma". Maan syntyperäisten kansalaisten ei tarvitse olla lainoppineita ymmärtääkseen, millainen on kansan moraalikäsitys, kun taasen kehitysmaista maahan muuttaneilta puuttuu kehittynyt moraalitaju.

Myös Suomessa on tuhansia lakeja, joista tavallinen ihminen ei ole koskaan kuullutkaan, eikä valtiovalta edes edellytä tavallisilta ihmisiltä oikeustieteen opintoja niitä varten. Siitä huolimatta tavallinen suomalainen ei koskaan valita, ettei hän tiennyt jonkin olevan laitonta, jos jää kiinni; Tavallinen ihminen ymmärtää tehneensä väärin vaikka hän ei olisikaan lainoppinut, -- koska jokainen ihminen on jollain tasolla "moraalin oppinut".

Yleisesti ottaen; kansallisen lakisäädösten säätäjinä ovat syntyperäiset kansalaiset, joiden käsistä tulevat lait noudattavat ainakin joten kuten kansan yleistä moraalitajua.
Asian niin ollen syntyperäiset tavikset eivät voi vedota siihen, etteivät he olleet lukeneet lakikirjasta, ettei niin olisi saanutkaan tehdä, sillä ihminen omaa moraaliaistin, jolla lapsi oppii oman kansansa moraalikäsitykset.

Kansaan syntyy tuhoisa itsenäisyyssotaan johtava moraalittomuus vasta sitten, jos lainsäätäjiksi valitaan ei-syntyperäisiä "kansalaisia", tai jos lainsäätäjät eivät noudata kansan moraalitajua, vaan pyrkivät tekemään lait jonkin ulkoisen moraalin mukaiseksi. Esimerkiksi, jos Suomen lait noudattaisivat etelä-euroopalaista tai Islamin moraalia, niin seuraava sukupolvi ei enää näkisi suomalaisuudessa mitään hyvää. Mutta vanhemmat pyrkisivät luonnostaan puolustamaan omia moraalikäsityksiään, jolloin seurauksena olisi sota. Kaikissa sodissa on kyse kahden erilaisen moraalitajun yhteenotosta.
Uskonnot ovat moraalitajun vaatteita, joita ei koskaan pestä puhtaiksi. Uskomukset ovat uskontojen paskaisia alusvaatteita.
Vain lapset ovat moraalisia olentoja

(Katso esimerkiksi, Prisma: Synnymmekö hyviksi)

Kansan moraalikäsitykset perustuvat lasten moraaliaistiin, joka on kuin tuokka; Kuten toukka häviää perhosen tullessa esille niin samoin myös lapsen puhdas moraaliaisti häviää kun se on iskostanut lapseen kansalliset moraaliohjeet; kun aikuistuva nuori on puettu uskomuksiin. Aikuisilla ei enää ole moraaliaistia, koska he typeryyttään katsovat, että heihin lapsena asetetut opit riittävät hyvään elämään.

Aikuiset eivät voi vaihtaa moraalia! Aikuiset voivat korkeintaan vaihtaa vain oppiaan/uskontoaan, mutta he eivät pääse eroon lapsena oppimastaan moraalista. Moraali on ikään kuin aivomatriisi, joka määrittää jokaisen ihmisen teon...
Länsimaissa on moraaliongelma. Se ongelma on siinä, että länsimaihin on muuttanut valtava joukko ihmisiä, joiden moraalikäsitys on peräisin kivikaudelta, tai ainakin menneisyydestä. Ainoa keino, jolla maahanmuuttajille saataisiin korvien väliin länsimaista moraalikäsitystä vastaava oikeuskäsitys, olisi siinä, että jokaiselta maahanmuuttajalta vaadittaisiin oikeustieteen opintoja tietty määrä.
Siltikään sellainen ei toisi maahanmuuttajien moraalia pätkääkään lähemmäksi suomalaisten moraalia, mutta se estäisi ainakin sen, että maahanmuuttajat eivät voisi kirkasotsaisesti väittää, etteivät he tienneet sen tai tuon teon olevan kivikaudelta peräisin.

En siltikään kannata lakien säätämistä, koska uskon kansalliseen oikeustajuun, joka nousee kansan kollektiivisesta moraalitajusta. Jokainen ihminen on syntyessään hyvä ja ihmisestä tulee kiusankappale vain siten, että yhteiskunta toimii sairaaasti. Lakien jatkuva säätäminen on oire siitä, että yhteiskunta on sairas. Ja yhteiskunta on sairas vain siksi, että lapsilta viedään lapseus, jotta heistä kasvaisi uskomuksien sokeita noudattajia.

YLE, 14.6. 2013: Suomi uppoaa tuhansiin lakeihin ja säädöksiin
Avoin ministeriö: Pitäisikö Suomen lain lakitekstin määrälle asettaa jokin yläraja?

Sikolättiä lukemalla tämän blogin lukija voi käytännöllisemmin tutustua siihen asiaan, kun nykyaikainen kansakunta on vaihtanut moraalin kivikauden moraaliin. Kun nuori sukupolvi on omaksunut maahanmuuttajien moraalin ja vanhemmat ovat aseettomia moraalista rappiota vastaan: Rähmispossu

Myös Suomessa on havaittavissa, ettei suomalaisuuden alasajossa välitetä mitään tekijöiden parantamisesta yhteiskuntakelpoisiksi -- koska pahantekijöiden ja lainoppineiden moraalit vastaavat joltisesti toisiaan:
IL, 6.11. 2013: Poliisikansanedustaja järkyttyi Jenna-kommenteista:"Tämä on sairasta"
IS, 6.11. 2013: Kansanedustaja: "Eduskunnassa ymmärretään liikaa rikollisia"

Ei kommentteja: