torstai 7. marraskuuta 2013

Suomen henkinen tila

On tietysti ikävää Suomen henkiselle tilalle, että Suomen kapitalistinen pääministeri tilaa ilman kilpailutusta kaveriltaan huippukalliin selkänojan lahoon ideologiatuoliinsa. Katainen sai Himaselta keppihevosen, jolla hän voi perustella Suomen henkisen tilan mataluutta, koska hän itse toimi harvinaisen matalaotsaisesti ja henkisesti järkkyneessä tilassa tilatessaan työtä ilman kapitalismin kultaista periaatetta; että työ on teetettävä mahdollisimman halvalla.

Miksi Katainen ei vieläkään ole siirtänyt puoluetoimistoaan halpatyömaihin tai edes ulkoistanut pääideologistiaan kiinalaiseksi?

Kaikki se Himasen ja Kataisen puhe Suomen henkisestä tilasta onkin itse asiassa puhetta eliitin henkisestä tilasta. Eliitin henkisen tilan mädännäisyys näkyy selvästi siitäkin, että Himasen "tutkimuskaveri" ei ole selvillä edes Suomen historiasta: US, 7.11. 2013: Manuel Castells: Ilman apua Suomi olisi osa Neuvostoliittoa, ja hän jopa kehtaa väittää, että parhaimman maan funktionaalisuus ei muka seuraisi siitä, että Suomi on ottanut vain vähän maahanmuuttajia.
Suomi sai apua lähinnä vain natsiSaksalta. Manuel Castells siis katsoo, että suomalaisille oli hyväksi liittoutua natsiSaksan kanssa? Selvästikin mikä tahansa perustelu kelpaa silloin, kun pitää perustella maailman parhaimman maan kansalaisille, miten huonoja he ovat, jos eivät tee niin kuin b-luokan maat...

Koska siis Manuel Castells ja ehkäpä Pekka Himanenkin ovat sitä mieltä, että Suomi teki oikein liittoutuessaan natsiSaksan kanssa, niin siksi he katsovat, että Suomi tekisi myös tänä päivänä oikein liittoutuessaan esimerkiksi islamin kanssa.

Se siis on todiste jonkun ylivertaisesta henkisestä tilasta, kun tänä päivänä väittää Suomen tehneen oikein, kun Suomi suurimman hätänsä keskellä valitsi kumppanikseen maailman mahtivaltion, jonka kaikki muut halusivat tuhota? Kysymys kuuluu, että miksi Suomen nyt pitäisi liittoutua ja yhdistyä sellaiseen blokkiin, joka selvästi on häviämässä taistelun? Mehän voisimme tänä päivänä osoittaa henkisen tilamme kypsyneisyyttä liittoutumalla vaikkapa Venäjän kanssa: Sitten 80 vuoden kuluttua joku espanjalainen vasurisosialisti itkisi, miten Suomi olisi osa EU:ta, jollei se olisi aikoinaan saanut apua....
Maahanmuuttajien vähäisyys on korrelaatiossa Suomen menestykseen kansainvälisissä vertailuissa;
Blogi, 23.4. 2013: Kansojen vertailua - Suomi paras maa. Itsestään selvyys, koska jos me vaihdettaisiin suomalaisten tilalle ulkomaalaiset, niin he eivät pystyisi tekemään kaikkea sitä, joka on tehnyt Suomesta parhaimman maan.

Manuel Castells: "Mutta jos ette ajattele vakavasti, tämä asia tuhoaa teidät."

Voiko ihminen olla vakavasti otettava ajattelija, jos hän uskoo, että olemme saavuttaneet maailman parhaimman maan tittelin väärillä ajatuksilla? On sekin mahdollista, että Manuel ja Pekka eivät ole lainkaan lukeneet kansainvälisiä vertailututkimuksia, kun heillä on ollut kädet täynnä töitä etsiessään siteerattavaa omaan supertutkimukseensa, joka käsittelee Suomen henkistä tilaa. Aikuisten oikeesti! Että meidän mukamas pitäisi ajatella espanjalaisittain tai jonkin  muun vähemmän hyvän maan tavoilla?

Jos suomalaiset alkaisivat ajatella Manuel Castellsin haluamalla tavalla, niin se merkitsi välittömästi Suomen romahdusta, koska esimerkiksi Espanja on pärjännyt ilman konkurssia vain siksi, että sille on EU:n alusta asti lapioitu satoja miljardeja EU:n keräämiä varoja kehitysapuna ja sen lisäksi se viime vuosina on ollut hattu kädessä kerjäämässä EU:lta pankkitukiaisia.

EU:lta saamillaan varoilla Espanja on rakennuttanut suunnattomasti täysin turhia seiniä; AL, 23.7. 2012:
Puheenaihe: Pilvilinna sortuu Espanjassa,  ja sillä on parhaillaan ongelmana sekin, mitä tehdä miljardeja maksaneelle lentokentälle, jolla liihottelee korkeintaan taikauskoisten espanjalaisten aaveet: IS, 11.7. 2012: Tästä piti tulla Espanjan vaurauden symboli - 1,1 miljardin euron aavelentokenttä seisoo tyhjillään.— IL, 21.6. 2010: Suomalaiset vähiten taikauskoisia EU:ssa
Voidaan kaiketi todeta, että espanjalainen Manuel Castells on ajattelultaan taikauskoisempi kuin keskiverto suomalainen - ja siten hän on saastuttanut myös Kataisen ja  Pekka Himasen mielen taikauskollaan. Koska! Jos nimittäin Manuel Castells ajattelisi suomalaisittain, niin hän ei voisi vaatia meiltä sellaista vakavaa ajattelua, joka tuhoaa Euroopan identiteettiä.

Mitä hyvää Espanjassa muka on? Maa, joka kerjää joka tilanteessa itselleen rahaa, jotta voi sitten niiden rahojen turvin väittää, miten heidän ajattelunsa on niin vakavaa, että Suomenkin pitäisi siksi avata rajansa ja olla hattu kourassa kerjäämässä ja lopettaa leikilliset ajatukset.

Jokainen ulkomaalainen räksyttäjä Suomessa alentaa Suomen henkistä tilaa. Jos Manuel Castels haluaa parantaa Suomen henkistä tilaa, niin hän ottakoon Pekka Himasen kainolokynkkään ja lähteköön välittömästi litomaan Suomesta.

Oikea suomalainen osaa kehua itseään, sillä onhan se jo monin eri tutkimuksin todistettu, että ihmisellä tulee olla myönteinen minäkuva. On äärimmäisen julmaa mennä johonkin maahan haukkumaan sen maan kansalaisia väärästä ajattelusta -- semminkin, kun itse tulee maasta, jonka eliitti on pelkkää kerjäläistä.

Suomalaisilla ei todellakaan tunnu olevan Manuel Castells-tyyppistä käsitystä henkisen tilan alhaisuudesta, - koska suomalaiset kerta toisensa jälkeen ovat onnellisuustutkimuksien kärkisijoilla (lue ylempänä linkistä: Kansojen vertailua - Suomi paras maa.) Vai olisiko sittenkin niin, että vasemmistokommunistinen "ajattelija" ei voi sietää suomalaisten menestystä ja onnellisuutta ja siksi mustamaalaa Suomea ja suomalaisia yhdessä jonkun toisen aivopestyn kanssa, joka ei myös voi sietää perussuomalaisuutta: IL, 7.11. 2013: Soini ihmettelee Himasen raporttia:"Miksi kritisoidaan vain perussuomalaisia?"

On käsittämätöntä, miten joku voi ajatella verovaroilla niin, että vakavaa ajattelua on olla lainkaan ajattelematta kriittisesti; että esimerkiksi se on erittäin vakavaa ajattelua, että pitää rajat avoinna, mutta se on osoitus henkisen tilan mataluudesta, kun pitää edes jotain kriteeriä maansa rajoilla.


Suomesta pitäisi välittömästi lopettaa ns. filosofian opetus
Se on kaikkinensa pelkkää sisäänlämpiävää toimintaa, joka paljastuu aika helposti. Esimerkiksi teoreettisen filosofian dosentti Panu Raatikainen ilmaisi tänään henkisen jaksamattomuustilansa, ettei hän jaksaisi lukea Himasen tekstiä, jos Himanen ei olisi tunnettu: IL, 7.11. 2013: Filosofian dosentti Himasen raportista:"Tässä pelataan kaksilla korteilla"

Täten tänään on jälleen kerran todistettu, että eliitti kaappifilosofeineen ei välitä hevon paskaa tavallisen kansalaisen ajattelusta, vaikka se olisi miten henkistä ja korkeaa tahansa, koska he ilmoittavat näennäishenkisesti korkealta palliltaan fyysistä nenäänsä nyrpistellen jaksavansa lukea vain eliitin ja eliitin perseen nuolijoiden tuotteita.

Toisaalta on niinkin, että eliitti kaikkine perseennuolijoineen kuuklaa joka ilta omaa nimeään, jolloin tällaisenkin kansalaisen henkiset tuotteet tulevat eliitin tietoisuuteen niiltä lauseen osiltaan oikeaoppisesti Mika Ilmanille valmiiksi vääristeltyinä kuin niissä mainitaan joku elitistinen perseilijä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jääköön tuon tutkielman kommentointi toiseen kertaan. Täytyy ensin katsoa, löytyykö sen konsulttijargonin alta oikeaa ajatustakin. Tosin nuo Castellsin esittämän lausumat panivat epäilemään pahinta. Jos kaverin muu ammattitaito on hänen historiantuntemuksen tasolla ja asenteellisuuden suhde itsekriittisyyteen samanlainen kuin noissa lausunnoissa, opukseen olisi ehkä syytä liittää eräässä toisessa tapauksessa näkemäni vastuunvapauslauseke (olisikohan ollut Mark Twainilla).

"Tekijä ei vastaa tässä esitettyjen tietojen todenperäisyydestä eikä keinojen toimivuudesta. Tekijä ei myöskään vastaa niistä lukijalle koituvista vaurioista ja vahingoista jotka aiheutuvat hänen yrittäessään soveltaa tässä esitettyjä ohjeita käytäntöön."

Pääministeri Kataisen innostuneet kannanotot nostivat mieleeni kauan sitten kuulemani sijoitusneuvot, jotka ovat osoittautuneet huomattavan hyvin paikkansa pitäviksi.
"Myy osakkeet, kun toimitusjohtaja alkaa puhua enemmän asenteista ja ilmapiiristä kuin asioista. Myy osakkeet, kun toimitusjohtajan puheisiin ilmestyy runsaasti konditionaaleja ja aikomuksia. (meidän pitäisi ..., aiomme olla ...). Myy osakkeet, kun toimitusjohtajan puheeseen ilmestyy runsaasti konsulttijargonia. Jos kaikki kolme ehtoa toteutuvat, myy hemmetin äkkiä". Valitettavasti näitä Suomi oy:n osakkeita ei voi myydä kuin emigroitumalla.