perjantai 7. helmikuuta 2014

Ammattiloukkaantujien maailma

Suomen suvaitsevaisten hittituote on ammattiloukkaantuminen, jota he levittävät kaikkialle maailmaan.

Maailma tuntuu täyttyvän ammattiloukkaantujista. Suomalaisille oikein opetetaan, ettei ulkomailla saa käyttäytyä suomalaisttain, koska muutoin ulkomaalaiset loukkaatuvat. Jopa aistit ja synnynnäiset ominaisuudet pitää turruttaa, jotta voisi olla mieliksi ammattiloukkaantujille.
Vastaavasti Suomessa suomalaisille opetetaan, ettei Suomessakaan saa käyttäytyä suomalaisesti, koska muutoin maahanmuuttajat eivät voi tuntea olevansa kuin kotonaan. Suvaitsevaiset vaativat, että suomalaisen tulee kaikkialla noudattaa maan tapoja, mutta maahanmuuttajien ei pidä Suomessa noudattaa maan tapaa, koska suomalaisiakin pidetään vähintään rasisteina, jos he käyttäytyvät Suomessa maan tavalla?

Esimerkiksi, jos menet Portugaliin syömään, muista sitten se fakta, että Portugalissa on vain yksi ainoa oikea makuaistimus, eikä se taatusti ole suomalaisen makunystyröistä löytyvä. Älä siis vahingossakaan sano portugallaisille, että ruoka on mautonta/mausteista, koska muutoin loukkaat verisesti portukaaleja, joiden mielestä makuaisteissa ei voi olla mitään eroja.
Ajatelkaa jotakin suvaitsevaista Portugalissa. Hän saa eteensä mauttoman kummeliturskan. Suvis pyytää suolaripotinta, jotta saisi edes hieman makua kummeliturskaan. Siitäkös portukaali vetää herneen nenäänsä ja suorastaan räjähtää, että mitä pirskattia, väitätkö, etten osaa kokata! Mutta. Mitä tekeekään suvaitsevainen. Hän ajattelee ääneen, että voi miten söpö portukaali, ...

Suvaitsevaiset pitävät muiden kulttuurien edustajia suorastaan idiootteina, joilta ei mitenkään voida odottaa hyvää käytöstä, puhumattakaan suvaitsevaisuudesta suomalaisia kohtaa. Niinpä suvikset vaativat suomalaisilta absoluuttista, ehdotonta suvaitsevaisuutta ja myöntyvyyttä mihin tahansa vieraan kulttuurin omituisuuksiin, koska suvisten mielestä ulkomaalaiset ovat söpömpiä otuksia kuin koiran pennut, joiden oikkuja tulee vain sietää, koska heiltä ei voida odottaa minkäänlaista sietokykyä ja ymmärrystä erilaisuutta kohtaan.
Viikonloppu, 4.2. 2014: Matkailija, paina mieleesi nämä 15 tapaa maailmalta
Poptravel.fi, 12.12. 2013: Eri maiden hämmästyttävät ruokaetiketit
Studio55, 6.7. 2011: Älä moikkaa Thaimaassa – Varo näitä eleitä ja tekoja ulkomailla
Studio55, 5.7. 2011: Älä vie saksalaiselle hajuvettä − lue myös muut mokat ulkomailla
Makuja.fi, 8.12. 2012: Eri maiden ruokaetiketit hämmästyttävät – tiesitkö nämä oudot säännöt?
IS, 7.3. 2011: Muista tavat myös matkalla!
IS, 4.1. 2010: Käyttäydy oikein reissussa!

Miksi kukaan ei opeta suomalaisille, että ulkomailla tulee käyttäytyä suomalaisittain? Mitä kumman järkeä on mennä pariksi viikoksi ulkomaille esittämään kiinalaista, japsia, romania, muslimia,...? Itse en voisi mitenkään loukkaantua siitä, jos mun kotiini tulisi joku talismaani ja söisi vaikka vasemmalla kädellään, tai käyttäisi lusikkaa haarukan sijasta. Tämä johtuu varmaan siitä, että minä olenkin suvaitsevainen; Vain suvaitsemattomat opettavat, että suomalaisen ei pidä käyttäytyä suomalaisittain.

IL, 2.2. 2014: Jenkkisivusto kehuu suomalaisia herkkuja:
"Nämä 42 perinneruokaa tarvitset elämääsi"

Blogi, 23.4. 2013: Kansojen vertailua-Suomi paras maa

IS, 7.2. 2014:
Amerikkalaisprofessori Business Insiderissa: Suomalaisilla on vain yksi ongelma
"Ongelma on kuitenkin Suomen kannalta se, että maa tunnetaan huonosti", Kalb kertoo.

Totta hitossa ulkomailla ei tunneta Suomea, kun suomalaiset ovat Kiinassa kiinalaisia, Turkissa turkkilaisia, Portugalissa makuaistittomia nahjuksia, Thaimaassa nussivat thaityttöjä innokkaammin kuin thaipojat, jne.

Suomi tulisi tunnetuksi hyvin maailmalla, kun vain Suomalaiset olisivat niin ulkomailla kuin Suomessakin suomalaisia ja haistattaisivat kaikille mukasuvaitsevaisille.

Ei kommentteja: