maanantai 9. kesäkuuta 2014

Putin sanoo ei EUn yhteiselle puolustukselle

Venäjä uhkaa aloittaa maailmansodan, jos Suomi liittyisi NATOon. Tästä heti huomataan, että Suomen tulee vastustaa Euroopan Unionin yhteistä puolustusliittoa, koska silloin puolustusliitto menisi Venäjän rajalle -- ja seurauksena olisi WW3

IL, 9.6. 2014: Varaulkoministeri uhkaa: "Venäjä vastaa, jos Nato tulee rajoille"
US, 8.6. 2014
Vladimir Putinin lähipiiri varoittaa myös Suomea - “Tuloksena voi olla kolmas maailmansota”

Ei ole veli venäläinen liialla logiikalla pilattu.

Veli venäläinen haluaa, että se voi liittää valtiot itseensä ilman sotilaallista uhkaa, joten siksi Venäjä ei halua, että sen naapurimaat olisivat missään puolustusliitossa.

Toisaalta. Euroopan Unioni on jo myös puolustusunioni, koska jos EU ei puolustaisi sotilaallisesti aluettaan, niin silloin se on yhtä tyhjän kanssa. Että Venäjälle tiedoksi: EU lähettää rautaa rajalle, jos tulette askeleenkin Suomen puolelle, eikä siinä kysytä, onko Suomi NATOssa vai ei, koska Suomi on jo EU:ssa.

Yllä sanottu johtuu siitä, että Euroopan talousalueella on sotilaallinen perusta; Talousalue perustettiin ensisijaisesti estämään sotia. Jos siis jonkun EU-maan kimppuun hyökätäisiin, niin muiden EU-maiden olisi kertakaikkisen  pakko vastata hyökkäykseen -- sotilaallisesti, koska muutoin kaikilta sopimuksilta putoaisi pohja eikä EU olisi minkään arvoinen: EU-maahan hyökkäävä ei varmasti kokisi EU:ta minkäänlaisena neuvottelukumppanina, jos EU jättäisi vastaamatta hyökkäykseen.
Ei ole mitään väliä, vaikka missään ei olisikaan mitään sopimuksia yhteisestä puolustuksesta, koska se yhteinen puolustus on jo sanattomasti sisäänrakennettu liittymissopimuksiin.

Ei kommentteja: