tiistai 13. lokakuuta 2015

Parlamentaarikot lamannostotalkoissa

IL, 13.10. 2015: Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo aikoo luovuttaa kuukauden palkkansa vuonna 2007 perustamalleen Tukikummit-säätiölle.
Olisiko liikaa vaadittu, että poliitikot käyttäisivät älyä puolueen oppien sijasta?
Tuossakin Harkimo olisi helposti voinut ymmärtää, että hänen lahjoituksensa ei millään tavalla ole parlamentaarinen. On erittäin typerää politikointia väittää, että osallistuu lamataloisiin (vapaaehtois)lahjoituksillaan, jotka eivät millään tavoin kartuta sitä valtion varallisuutta, josta budjetti tehdään.

Aivan saletisti jopa Harkimo pyrkii siihen, että tavallisten ihmisten lakisääteiset "lahjoitukset" halutaan osaksi valtiovarainministeriön turvassa olevaa valtion kassaa. Mutta nuo saatanan omahyväiset ja ylimieliset typerykset luulevat, että heidän verovaroista maksetut palkkansa, kulukorvauksensa ja palkkionsa eivät millään tavoin voi palautua edes osittain uudelleen budjetoitavaksi ja parlamentaarisen päätöksen teon alaiseksi. Miten vitussa Harkimokin luulee, että kaikki kansanedustajat kannattavat Harkimon tukikummisäätiön rahoittamista valtion varoin?

IL, 13.10. 2015:
Kansanedustajille painava muistutus: kehotus palkkion leikkaamiseen edelleen voimassa
Maria Lohelan möläytys: Puhemiehistö katsoo, että suositus on edelleen voimassa ja ehdottaa, että jokainen edustaja päättää itse, mikä on hänelle sopivin tapa olla mukana. Osallistuminen voi tapahtua esimerkiksi lahjoittamalla hyväntekeväisyyteen tai tekemällä vapaaehtoistyötä.

Millä hemmetin tavalla te poliitikot voitte vaatia taviskansalaisilta yhtään mitään, jos teidän omat toimet ovat täysin mitään sanomattomia, mitä tulee juuri siihen työhön, jolla te väitätte pelastavanne Suomen talouskriisistä?

Hmmmm... Voisikohan tätä sanoa jotenkin yksinkertaisemmin, että poliitikkokin ymmärtäisi?

Rautalankaa: Poliitikot leikkaavat veronmaksajilta, jotta poliitikot saavat budjetoitua leikkauksilla saadut rahat parlamentaarisesti ja hallitusohjelman mukaisesti kohteisiinsa.

Piikkilankaa: Poliitikot lahjoittavat veronmaksajilta peräisin olevista palkoistaan, kulukorvauksistaan ja palkkioistaan mitättömän summan, jotta heidän ei itse tarvitse millään tavoin osallistua valtion talouden tasapainottamisen!

Yksikään toinen poliitikko ei voi esimerkiksi tehdä välikysymystä siitä, pitääkö Harkimon perustamaa tukisäätiötä tukea veronmaksajien varoilla, koska Harkimo voi ehkäpä väittää, että hän on tehnyt oman osuutensa lahjoittamalla oman osuutensa siten, ettei siihen pääse parlemanteerisesti kukaan käsiksi. Varmaan poliitikkojen esimerkkiä seuraten nyt jokainen voi välttyä lainmukaisilta "lahjoituksilta", kun vain ensin sanoo osallistuvansa lamatalkoisiin vapaaehtoisesti antamalla muutaman euron kaverilleen.

HS, 13.10. 2015:
Suomen lähetystöt joutuivat perumaan perinteikkäät itsenäisyys­päiväjuhlat – UM:n mukaan säästö vastaa yhden edustuston vuosibudjettia
Kertokaapas viisaammat, miten on mahdollista, että lähetystöjen säästöt voidaan palauttaa seuraavalle budjettikaudelle, vaikka myös ne on jo budjetoitu samoin kuin poliitikkojen palkatkin?

Ei kommentteja: