perjantai 2. lokakuuta 2015

Syyrian sodan ja tilanteen arviointia

Neuvoja maailman johtajille

ESIPUHE
Miksi syyrialaiset jakaantuivat eripuraisiksi ryhmiksi, vaikka heillä oli täysin toimiva valtio ja vaikka kaikille meni suhteellisesti ottaen yhtä hyvin kuin missä tahansa länsimaassa? Suomessakin on kaiken tämän yltäkylläisyyden keskellä köyhyyttä, kurjuutta ja sairautta, joten olisi ajattelematonta väittää, että kansan kurja tila oli syynä sisällissotaan. Öljyvaltio Syyriassa köyhyyttä oli varmasti suhteessa vähemmän asukaslukuun kuin velka-Suomessa.
Suomenkin sisällissodan taustalla oli kahden vastakkaisen ideologian yhteentörmäys, jonka voitti se osapuoli, joka teki Suomesta sen verran sivistyneen maan, että otti lähes satavuotta, ennen kuin tyhmät kokeilevat jälleen onneaan.
Sisällissota vaatii aina sen, että kansassa on kaksi hyväosaisten puolta, joilla on erilainen näkemys vallasta. Syyriassa vallassa on ollut läntisen sivistyksen mallin mukaiseen maallistumiseen tähtäävä hallinto, joka halusi kaikille sitä, mitä on länsimaissakin. Bashar al-Assadin alaviittien tukema hallinto ei ollut eikä ole islamistinen, vaan heidän henkilöllinen uskontonsa on lähinnä zarathustralaisia. Katsokaa kuvia Syyriasta ennen Arabikatua, jolloin huomaatte, miten siisti ja hieno paikka se oli ja naisten ei tarvinnut kulkea siellä säkissä.

Vielä tänäänkin alaviittien alueella naiset näyttävät ihmisiltä eivätkä perunasäkeiltä. Sen kaiken vuosituhantisen kehityksen länsimaat ovat halunneet tuhota. Otti nimittäin tuhatviisisataa vuotta, että Syyriassa naisten ei tarvinnut kulkea säkissä, mutta nyt se kehitys on iäksi tuhottu.

DORIA: Syyrian sisällissota: syitä ja taustatekijöitä Salehzadeh, Alan (2013)
MAANPUOLUSTUSKORKEAKOULU Strategian laitos HELSINKI 2013: Alan SalehzadehSyyrian sisällissota:syitä ja taustatekijöitä. Lainauksia:
"Syyrian uskonnolliset ryhmät muodostuvat sunni- ja shiiamuslimeista, alaviiteista, kristityistä, druuseista ja ezdeistä. Syyrian etniset ryhmät muodostuvat arabeista, kurdeista, assyri-syrianeista, armenialaisista, turkmeeneista ja tšerkesseistä.
Monet uskonnon asiantuntijat eivät luokittelekaan alaviitteja muslimeiksi. He perustelevat luokitteluaan sillä, että alaviitit eivät rukoile, hyväksy Koraania tai pidä paastoa.
Oli luokittelu mikä hyvänsä, alaviittien ja muslimien välillä on merkittäviä eroja: Alaviittien rukouspaikan nimi on Jamkhanah (suomeksi ”kokouspaikka”). Siellä sekä nais- että miesalaviitit laulavat ja tanssivat yhdessä, mikä eroaa suuresti muslimien rukoustottumuksista.
Muslimithan rukoilevat säännöllisesti moskeijoissa ja islaminuskossa naisten ja miesten yhdessä laulaminen, tanssiminen ja rukoileminen on kielletty. Jotkut tutkijat, kuten iranilainen Golmorad Moradi, luokittelevat alaviitit zarathustralaisiksi.
Muslimiarabit levittivät 650-luvulla islamin ideologiaa Arabian niemimaiden ulkopuolelle. Moradin mukaan samaan aikaan myös muut uskonnolliset ryhmät, kuten zarathustralaiset ja ezdit, salasivat todellisen uskontonsa kuolemanpelon vuoksi. Hänestä alaviitit eivät ole Alin seuraajia vaan zarathustralaisia, jotka islamilaisten pelosta vaihtoivat nimensä alaviiteiksi.
Itse tutkijana katson, että alaviitteja ei tulisi luokitella muslimeiksi. Kauan Lähi-idässä eläneenä olen todistanut, kuinka lukuisat alaviitit ovat itse korostaneet, etteivät ole muslimeja. He kertovat vaihtaneensa nimensä ”Alin seuraajaksi” teloitusten pelossa. (Alan Salehzadehin tekstistä)"

Arabikevään alkamisajankohdaksi on luettu kevät 2011. Sitä ennen Syyrian alaviittihallinto pyrki kitkemään Syyriassa nousevaa islamilaisuutta ja sen ulkoisia tunnusmerkkejä, jotka olivat nousemassa koko Lähi-Idän alueelle johtuen USA:n politiikasta. Esimerkiksi Syyrian muslimit alkoivat vaatimaan yliopiston naisopiskelijoita pukeutumaan säkkeihin (Ainakin itse muistan hyvin uutiset Syyriasta tähän asiaan liittyen - ennen mitään arabikatua.). Alaviittien uskonnon mukaan oli täysin luonnollista, että alaviittihallinto ei hyväksynyt naisiin kohdistuvia muslimien pakotteita, joten Syyria kielsi säkkiin pukeutumisen:
YLE, 19.7. 2010: Syyria kieltää kasvohunnut yliopistoilla. Lainaus:
Uutistoimisto AP:n haastetteleman virkamiehen mukaan kiellon tarkoituksena on suojella Syyrian maallista identiteettiä. Kielto koskee julkisia ja yksityisiä yliopistoja.
On todella typerää selittää Syyrian sekasortoa alaviittihallinnon terrorilla; Vain täydellinen tollo voi julistaa naisten vapauttamisen uskonnon pakkopaidasta olevan terrorismia. Syyrian sisällisota alkoi hyväosaisten muslimien halulla tehdä Syyriasta islamilainen valtio. Yksikään Syyrian köyhä ei ole halunnut kapinoida islamilaisten arvojen puolesta, vaan sellaiset ajatukst ovat typerien länsijohtajien syöttämää progandaa, jotta länsijohtajat eivät kärsisi niin kovasti moraalisesta krapulasta.

Miksi länsijohtajat ovat niin typeriä
Näinä päivinä poliitikoiden muisti ei ulotu edes kahden päivän takaisiin uutisiin. Tänä päivänä poliitikot kautta läntisen maailman ulisevat, kun Venäjä pommittaa Syyrian kapinallisia. He väittävät, että Venäjän kohteena ovat USA:n kouluttamat kapinallisjoukot. Voi typeryyksien typeryys.

USA on itse julkisesti ilmoittanut, että se keskeyttää kapinallisten koulutuksen, koska kapinalliset ovat lähteneet lipettiin: Kapinalliset ovat luovuttaneet aseitaan ISIS-joukoille, kapinallisia on siirtynyt ISIS-joukkoihin ja USA:n kouluttamia kapinallisia pakenee Suomeen ja muihin länsimaihin:
YLE, 30.9. 2015: Yhdysvallat keskeyttää uusien syyrialaisjoukkojen lähettämisen koulutukseen

Venäjä ei siis ole voinut pommittaa USA:n kouluttamia kapinallisjoukoja, koska niitä ei enää ole:
MTV, 17.9. 2015:
USA:n kouluttamat kapinalliset hävisivät jäljettömiin Syyriassa – "tulos on vitsi"
IS, 1.10. 2015: Kapinalliskomentaja: Venäjä osui CIA:n kouluttamiin joukkoihin Syyriassa
Poliitikot uskovat kaiken, mitä muslimit sanovat, koska poliitikot eivät tunne koraania, jossa muslimeja kehotetaan valehtemaan kaikessa, mikä jollakin tavoin uhkaa islam leviämistä


Tuen Syyrian zarathustralaista alaviittihallintoa ja Putinin tukitoimia
Kohudosentti, 18.9. 2015: Suomi on ISIS-terroristien kohde numero 1. Matkaraportti II Syyriasta ja Libanonista
IL, 1.10. 2015: Lavrov: Jos se näyttää terroristilta ja toimii kuin terroristi, se on terroristi
Yhdysvaltojen mukaan Venäjän eiliset ilmaiskut kohdistuivat Isisin kohteiden sijaan enimmäkseen kapinallisjoukkoihin, joita USA:n keskustiedustelupalvelu CIA tukee. Lavrovilta kysyttiin asiasta, ja vastaus oli uhmakas.

Uskomattoman typerä kommentti USA:n hallinnolta. USA voisi edes hieman olla hyödyksi ihmiskunnalle, jos vain se tukisi ainoastaan ja vain länsimaisia arvomaailmoja, Venäjä mukaan lukien. Viimeisen 30 vuoden aikana USA on yksin tuhonnut ns. läntisiä arvoja enemmän kuin Valistuksen ajasta alkaen niitä saatiin vaivoin kerättyä. Puhumattakaan Vietnamin sodasta, joka täysin tuhosi Vietnamin luonnollisen kehityksen länsimaaksi; Ennen Vietnamin sotaa Vietnamin pohjoisen väki ei ollut lainkaan kommunistista, vaan USA itse teki heistä kommunisteja. Jopa itse Neuvostoliitto oli täysin USA:n luoma; Ilman jättimäistä aseapua mitään kommunistimaailmaa ei olisi syntynyt. Jos tulevaisuudessa vielä on vapaata historian tutkimusta, niin siellä kirjoitetaan; "Mitään islasmilaista maailmaa ei olisi syntnyt ilman länsijohtajien apua."

Blogi, 22.8. 2013: Tuen Syyrian laillista hallintoa
Blogi, 5.9. 2015: Syyria on turvallinen maa

PS. Jos vain länsimaat olisivat tukeneet alaviittihallinnon kehittymistä länsimaaksi, niin silloin sen hallinnon ei olisi tarvinnut turvautua tynnyripommeihin, koska niiden sijasta alaviiteilla olisi ollut oikeita pommeja, joilla muslimien kapina olisi jo nujerrettu. Tyhmää kutsua tynnyripommien käyttöä terrorismiksi, kun ensin on kieltänyt sen käyttäjiltä täsmällisemmät aseet.

PPS. Alan Salehzadehin tutkimuksesta voimme lukea,mnitä tapahtuu länsimaalaisille: Myös he joutuvat lisääntyvän musliminväestön takia salaamaan oman alkuperänsä, koska kuoleman pelko ja terrorismi:
"Muslimiarabit levittivät 650-luvulla islamin ideologiaa Arabian niemimaiden ulkopuolelle. Moradin mukaan samaan aikaan myös muut uskonnolliset ryhmät, kuten zarathustralaiset ja ezdit, salasivat todellisen uskontonsa kuolemanpelon vuoksi. Hänestä alaviitit eivät ole Alin seuraajia vaan zarathustralaisia, jotka islamilaisten pelosta vaihtoivat nimensä alaviiteiksi." (Alan Salehzadehin tekstistä).

Hmmm... Minkähän muslimilahkon nimen esimerkiksi ateistit joutuisivat ottamaan, jotta he saisivat pitää päänsä? Voisiko ateistit olla nimeltään vaikkapa ataviitteja islamilaisessa Suomessa, jotta heillä olisi edelleen tyhjä pää hartioiden välissä. Samoin suvaitsevaiset olisivat shuvaviittien harras muslimilahko.

Ei kommentteja: