jonka viritinosana toimii lainsäädäntä,
jolla poliitikot optimoivat valtion rikkaille.
Neljä syytä, jotka saavat aikaan asumis- ja elinkustannusten jatkuvaa nousua.
1. Rikkaat. Vuokraisännät tietävät hyvin, että he voivat aina pyytää enemmän vuokraa kuin mikä on käypä julkisten rakennusten vuokra, koska aina löytyy joku rikas, jolle miljoona merkitsee yhtä paljon kuin juopolle kossupullo. Rahajuoppo ei voi välttyä sietokykynsä kehittymiseltä:
Juoppo: Pystyn ottamaan huikalla vodkapullollisen, eikä se tunnu missään...2. Sisäiset vuokrat. Poliitikot (jotka muuten katsovat perusteettomasti kuuluvansa rikkaisiin) vaativat hallinnon kiinteistöistä "markkinavuokraa", jolla he määrittävät yksityisille sen kohtuullisen vuokratason, jonka yli on laillista mennä, koska poliitikoiden mukaan yksityisten kuuluu pyytää aina yli sen, jonka poliitikot ovat asettaneet.
Rikas: Mikään määrä optioita ei ole minulle kohtuuton; 100 miljoonaa euroa ei tunnu missään...
Poliitikot voivat väittää, että sisäiset vuokrat ovat pienempiä kuin yksityisten vaatimat, mutta pitää huomata, että yksityiset tosiaakin pitävät julkishallinnon vuokratasoa mittanaan, jonka yli heidän on lupa mennä -- koska poliitikot puolustelevat sisäisten vuokrien kovaa tasoa yksityisten vuokrilla.
3. Asumistuki. Asumistuki toimii samalla periaatteella kuin rikkaat: vuokranantajat voivat vaivattomasti pyytää vuokraa yli sen tason, jota virastot ja laitokset maksavat kiinteistöosastolleen, koska he tietävät, että KELA maksaa. Sisäiset vuokrat ovat selvästi se rikkaille optimoitu mallivuokrataso, joka on yksityisten nollapiste -- julkishallinto on se kuuluisa, kasvoton markkinavoima. Tietysti kasvoton, koska poliitikoista näkyy vain niskapuoli, kun joku puhuu totuutta.
4. Verot ja maksut. Kiinteistöissä, asunnoissa ja niiden käytössä on niin paljon erilaisia veroja ja maksuja, joilla poliitikot haluavat kustantaa yhä paisuvaa julkista sektoria ja sen ylettömiä etuisuuksia ja etuoikeuksia. Poliitikot miettivät parhaillaankin jotain uutta maksua asumiselle.
Rikkaat ovat poliitikoiden taloushärvelin keskiössä ja kaikki poliitikoiden päätökset on tehty niin, että rikkaat myös pysyvät episyklisen talousmallin keskellä, missä heillä on hyvä olla.
YLE, MOT., 26.11. 2001: Valtion vuokraisäntä: käsikirjoitus
K. Isokallio, 28.1. 2018: Kuka kuittaa laskun?
B, 29.11. 2017: Puoluepoliitikot diktatorisena markkinavoimana.
B, 5.1. 2018: Huhtasaaren talousnerokkuus hakusessa.
B, 16.2. 2017: Rikkaat heikoilla jäillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti