torstai 13. huhtikuuta 2017

Poistetaan rikkaat maailmasta

HS, 15.8. 2017: On yksinkertaisesti väärin olla rikas

Viisas ihminen ei tarvitse lisää palkkaa,
koska hän pystyy neuvomaan rikkaita ilmaiseksi.

IL, 22.5. 2017: Tokmannin perustaja Kyösti Kakkonen: Valtionyhtiöt ovat "kaverityöpaikkoja"
HS, 13.4. 2017: Professoria ärsyttää, kun hyväosaiset neuvovat köyhiä keittämään kaurapuuroa: ”Ylhäältä on helppo neuvoa, jos on itse saanut kaiken
Poliitikot ja muut rikkaat eivät vielä ole saaneet kaikkea, koska heidän pitää neuvoa muita elämään siten, että se hyödyttäisi rikkaita. IL, 12.4. 2017: Pupuleikkejä vai oikeaa apua työn etsimiseen? Kuntouttava työtoiminta ihmetyttää työttömiä

Palkan vaatiminen on himoriippuvuutta, jolla ei ole mitään tekemistä pätevyyden kanssa.
Kaikki palkkataulukot ovat hihasta vedettyjä, eikä palkkaa voida perustella älyllisesti.
IS, 13.4. 2017: Näin tienaavat valtion yritysjohtajat – tilipussiin yli miljoona euroa vuodessa

Mitä enemmän ihminen tarvitsee rahaa sitä vähemmin hän ymmärtää kokonaisuuksia. Rikkaat eivät pysty ajattelemaan, että ihmiskunnan määrää ei voida rajoittaa, jos ei rajoiteta rikkaiden rikastumista, koska rikastuminen ei olisi mahdollista, jos ihmisten määrä pysyisi vakiona.
Jokainen rikas tarvitsee absoluuttista köyhyyttä. On vähän typerää ajatella, että rikas voisi toteuttaa maailman, jossa köyhyys alkaisi joltain tietyltä tasolta, esimerkiksi alemmasta keskiluokasta.
Rikkaiden täydellinen köyhyys havaitaan siitä, että heidän on mahdonta ajatella sellaista maailmaa, missä ihmiset eivät tarvitse rahataloutta: Rikkaiden mukaan rahatalous on Jumalan antama, joten sen mielekkyyttä ei siten tarvitse mitenkään ajatella, eikä sitä voi edes kyseenalaistaa, koska rikkaat sulkevat korvansa kaikelta järkipuheelta.
Se tosiasia, että rikkaat haluavat neuvoa, miten muiden pitää elää, todistaa kiistattomasti, että rikkaat haluavat muiden toimivan siten, että he tuottaisivat rikkaille lisää hyvää. Rikkaat ajattelevat muiden olevan aivottomia, mutta siitä huolimatta he vaativat yhä enemmän halpatyövoimaa maailmaan, koska muutoin rikas ei voisi rikastua, jos maailman köyhien määrä ei kasvaisi; Tänään on miljardeittan enemmän köyhiä kuin sata vuotta sitten.

Blogi, TALOUSHUUHAATA YLIOPISTOISSA.
ECONOMICS IS NOT SCIENCE.

Talous on yksi himoriippuvuuden muoto.
On vain yksi keino, jolla köyhyys saadaan poistettua maailmasta:
Älä vaadi itsellesi lisää palkkaa, jolloin kenenkään ei tarvitse olla sinua köyhempi, joka merkitsee sitä, ettei sinun työsi arvo valu rikkaille.

Rikkaiden tuhoaminen ei onnistu, jos ihminen itse vaatii, että hänelle kuuluu enemmän palkkaa kuin muille. Jokainen palkanvaatija on itse syyllinen siihen, että maailman varallisuus kerääntyy yhä harvemmille. Rikkaat rikastuvat joka kerta, kun jollekin annetaan palkankorotus.

Sivistyneessä maailmassa ei ole rikkaita eikä köyhiä, koska jokainen ihminen tekee työtä yhteiskunnan hyväksi omilla luontaisilla lahjoillaan, pitämättä siitä mitenkään meteliä.
Yhteiskunnan tulee olla ainut yritys valtiossa ja kaikkien pitää saada siitä yhtä paljon hyvää. On erittäin typerää myydä yhteiskuntaa ja sen omaisuutta, koska se on aina poissa niiltä, joiden pitäisi olla se yhteiskunta.

Rahatalous ei voi olla kestävää, koska pelkästään rahatalouden pyörittäminen vaatii miljoonia ihmisiä uhraamaan oman ainutkertaisen elämänsä rikkaiden hyysäämiseen.

Blogi, 15.02. 2017: Populismi on kansanvaltaa rikkaita vastaan
Blogi, 16.02. 2017: Rikkaat heikoilla jäillä
Blogi, 30.11.2016: Yksityistäminen tappaa valtion
Blogi, 24.8. 2016: Poliitikoiden valtiopetos paljastettu
Blogi, 21.8. 2016: Arvoista palkoista ja geeneista
Blogi, 20.8. 2016: Rikas toimii kehitysmaalainen
Blogi, 02.2. 2016: Opi kapitalismi minuutissa
Blogi, 18.1. 2016: 62 rikkainta--Talouden huuhaaoppia yliopistoissa
Blogi, 19.3. 2015: Taloustalkoot-Poliitikoille perustoimeentulo
Blogi, 24.7. 2010: Rikkaan arvo yhteiskunnalle
Blogi, 1.11. 2010: Tyhmyyden kompensaatio
Blogi, 14.4. 2010: Kommunistit ja kapitalistit kuppareina

4 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Poliitikkojen ja muiden rikkaiden logiikka kulkee näin:
"Mitä enemmän meille maksetaan sitä pätevämpiä ajatuksia me voimme ajatella."

Oletko samaa mieltä, että poliitikko ei pysty laatimaan rikkaille suotuisia lakeja, jos hän ei saa lisää rahaa, kulukorvauksia, kokouspalkkioita, etuoikeuksia,...?

Brainleak kirjoitti...

Rikkaat voivat rikastua joko käyttämällä väkivaltaa, tai sitten mielistelemällä poliitikoita, jolloin he saavat poliitikoista aseen muita ihmisiä vastaan.

Ihan syystä poliitikot itkevät, että heidän pitää kuulua rikkaisiin, jotta he voisivat ajatella yhtä pätevästi kuin muut rikkaat.

Brainleak kirjoitti...

Äskeisestä Kuk klux Klan-dokumentista mukaeltu viisaus:
"Se on varmaan vaikeaa neuvoa kansalaisia oikeissa asioissa, kun samaan aikaan kähmii taskuihinsa veronmaksajien rahoja."

Koska rikkaan kuitenkin pitää esittää jonniin moista viisautta ylettömien palkkojensa eteen, niin neuvoksi kelpaa sitten vaikka se, miten keitetään vettä viisaammin, mihin alamainen normaalisti itse pystyisi.

Eipä käy katteeks rikkaan rooli, on se rikkaus (ahneus, suom.huom.) vaan niin vaikeeta asentaa terveisiin aivoihin.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Säälittäviä nuo rahanahneet. Ei minulla mitään rahaa vastaan ole, mutta vähälläkin saa itselleen aivan mukavan elämän.

Kun minulla oli enemmän rahaa, ei tietenkään mitään huippujohtajien tasoa likikään, ei edes samalla pallokentällä, mutta enemmän kuin nyt, käytin sitä rennosti kustantaakseni minun ja poikieni (tyttöjä ei minulle ole siunaantunut, nyyh!) turistimatkoille Eurooppaan, laskettelumatkoihin Alpeille ja muuhun mukavaan. Nyt kun rahaa ei ole kuin hengenpitimiksi, keksin jotakin muuta.

Pääasia on kuitenkin, että viihtyy. Tämän "viisauden" opin jo koulupoikana.