maanantai 10. syyskuuta 2018

Ruotsin vaalit ja vaalivilppi

Fria Tider, 9.9. 2018: Valobservatören: "Aldrig sett ett val så odemokratiskt som det svenska".
NS, 10.9. 2018: Vaalitarkkailija Ruotsin vaaleista: ”En ole koskaan nähnyt näin epädemokraattisia vaaleja”.
NSD, 9.9. 2018: SD-valsedlar försvunna: "Mycket märkligt".
PT, 11.9. 2018: Dagens Nyheter: Heikosti kouluttautuneet äänestivät SD:tä.
Uusi Suomi, 11.9. 2018: Professori pöyristyi ja otti yhteyttä ruotsalaisviranomaisiin: ”Vakavia ongelmia vaalisalaisuudessa”.
US-blogi, 12.9. 2018: Ruotsin vaalijärjestelyt saivat nuuskaa ETYJ:ltä jo keväällä 2018.
IS, 9.9. 2018: Tanskalainen poliitikko sanoi suorat sanat Ruotsin vaaleista: ”Epädemokraattinen”.
Miksi valtamedia ei puhu mitään Ruotsin valtiopäivävaalien suurimmasta epäkohdasta, jonka takia vaaleissa ei voi tulla esille kansan oikea mielipide?

Valfusk sverige 2018.
YLE:n eilisillan uutisissa näytettiin, miten ihmiset jakoivat vaalilippuja vaalipaikkojen ulkopuolella. Kun sanoin, että siinä jaetaan äänestyslippuja, niin yksikään ei uskonut minua, kunnes joku meistä keksi hakea tietoa netistä, että niin Ruotsissa todella tapahtuu.
Tuuletin tietysti asianmukaisesti, koska olin voittanut paikallisen debatin Ruotsin vaaleista. Mutta toisaalta olin surullinen, sillä se osoitti kertakaikkisesti, miten pihalla suomalaiset ovat siitä, mitä maailmalla tapahtuu.

Ote Wikipediasta, Ruotsin vaalijärjestelmä:
"Ruotsalainen äänestystapahtuma on sikäli poikkeuksellinen, että äänestäjä valitsee äänestyspaikalla julkisesti näkyvillä olevasta telineestä haluamansa puolueen äänestyslipukkeen tai useamman, jos vaaleja on monta. Lipukkeita jakavat myös eri puolueiden aktiivit äänestyspaikan ulkopuolella, ja äänestäjä voi halutessaan jo etukäteen tilata lipukkeen itselleen postitse.
Äänestäjä voi poimia mukaansa niin monen puolueen lipukkeet kuin haluaa, esimerkiksi yrittäessään säilyttää vaalisalaisuuden. Äänestäjä merkitsee äänestyskopissa haluamaansa lipukkeeseen ruksin ehdokkaan kohdalle ja palauttaa lipukkeen kuoressa vaalivirkailijalle."

Itse tutustuin lähemmin Ruotsin vaalitapaan Ruotsin edellisissä vaaleissa. Silloinkin äänestyspaikoilla Ruotsidemokraattien (SD:n) vaalilippuja oli revitty, hävitetty ja piilotettu; Samaa kuin näissä vaaleissa. Mutta valtamedia on näistä vaalirikoksista täysin hiljaa, koska silloin valtamedian toimittelijat joituivat ajattelemaan, että ehkäpä sadattuhannet ruotsalaiset eivät uskaltaneet ottaa Ruotsidemokraattien vaalilippua, koska muutoin heitä oltaisiin nimitelty rasisteiksi ja koska hysteeriset oikeassaolijat olisivat lynkanneet omia naapureitaan, jotka pettävät Vi Gllar Olika-porukan.

Eilisissä Ruotsin vaaleissa nähtiin Pohjoismaiden demokratian mätäpaise: Ruotsin vaalit.

Jokainen voi itse mielessään kuvitella, miten hän voisi esimerkiksi äänestää Perussuomalaisia, jos kaikki näkisivät, että äänestäjä ottaa Perussuomalaisten vaalilipun. Sama yhteisöpaine sai aikaan pahaa jälkeä Suomen kansalaissodassakin, missä toinen tapettiin, jos hän ei ottanut kivääriä tai hihamerkkiä.
Jos äänestäjä jostain syystä häpeäisi puoluevalintaansa, niin hän joutuisi ottamaan äänestyskoppiin 12 muunkin puolueen äänestysliput, jolloin äänestyslippuja pitää painaa vähintään 10-kertainen määrä, jottei ne lopu kesken.

Mutta, Ruotsidemokraattien äänestysliput loppuivat silti kesken monilta äänestyspaikoilta, koska Ruotsissa SD on virallisen totuuden mukaan blokattu kaikesta ulos, jolloin hyväuskoiset suvakit ihan virallisen totuuden mukaan uskovat, että heidän pitää blokata SD ulos myös äänestyspaikoilta varastamalla, piilottamalla ja hävittämällä SD:n vaalilippuja, sekä nimittelemällä jokaista, joka uskaltaa kaikesta huolimatta ottaa Ruotsidemokraattien vaalilipun.
Monilla äänestyspaikoilla Ruotsidemokraattien vaaliliput olivat vielä siirretty muiden puolueiden lippupöydistä selvästi erilleen, että varmasti äänestäjä tajuaisi jättää SD:n äänestämisen väliin.

Ei mikään ihme, erttä EU:n viralliset vaalien rehellisyyttä valvomaan menneet eivät olleet uskoa silmiään, miten epädemokraattinen Ruotsin vaalisysteemi on.

Ei kommentteja: