torstai 27. helmikuuta 2020

VALKOINEN LIPPU SYYRIAAN

YLE, 27.2. 2020: "Kuolemmeko kaikki tänne?" – Nämä kuvat kertovat pakolaisten ahdingosta Syyrian Idlibissä.

Kuka on poistanut YK-julkilausumista valkoisen lipun mahdollisuuden?

Miksi kansainvälinen oikeamielinen yhteisö vaatii ainoastaan Syyrian virallista hallintoa antautumaan ehdoitta, mutta samaan aikaan se vaatii, että kapinallisten pitää jatkaa sotaa hinnalla millä hyvänsä?

Jopa virallinen Suomi näyttää esittävän ulos päin, että kapinalliset ovat vain uhreja, ja että heidän pitää jatkaa kapinaansa myös Suomen tunnustamaa Syyrian laillista hallintoa vastaan.

Onko ihan mahdotonta, että olisi joku muukin kuin vain minä, joka vaatisi sitä, että Idlibiin pitäisi lähettää valkoisia lakanoita? Pitäisi tajuta edes sen verran, että Syyrian laillisen hallinnon puolella on ylivoimaisesti suurin osa syyrialaisista. Heillä ei ole siellä mitään hätää. Syyrian hallinto ei edes vaati syyrialaisilta huntupakkoa, toisin kuin kapinalliset vaativat.

PS. Pääministerin ilmoitus coronaviiruksesta ei voisi vähempää kiinnostaa. Siinäkin on kyse samasta asiasta kuin Syyrian sodassa; ihmiset ovat täysin hysteerisiä ja luulevat luulotautisina olevansa oevansa oikean asian puolella.

Se on osoitus ihmisyyden konkurssista, että länsimaiset poliitikot mieluummin ottavat miljoonittain kapinallisia kuin vaativat heiltä antautumista ja alistumista Syyrian laillisen hallinnon alaisuuteen.

Ei kommentteja: