torstai 4. kesäkuuta 2020

Ongelmien tiivistetty ratkaisu

Mielestäni tässä seuraavassa kappaleessa on tiivistettynä se, mihin ongelmaan kukaan ihminen ei vielä ole keksinyt mitään ratkaisua:

"Yhteiskunta-asioiden, taiteen, tekniikan ja teollisuuden asiantuntijat monipuolistavat ja kasvattavat jatkuvasti taitojaan ja osaamistaan. Ja tämä kykyjen erilaistuminen ja toiminnan erillistyminen tulevat lopulta heikentämään ihmisyhteisöä ja pirstomaan sen, ellei kehitetä tehokkaita menetelmiä, joilla saadaan aikaan koordinointia ja yhteistyötä. Mutta sellaisen älykkyyden, joka pystyy tällaiseen kekseliäisyyteen ja tällaiseen erikoistumiseen, pitäisi olla myös kaikin puolin pystyvä keksimään sopivat menetelmät kaikkien niiden ongelmien hallitsemiseen ja sovittelemiseen, jotka aiheutuvat keksimisen nopeasta laajenemisesta ja kulttuurin leviämisen kiihtyvästä vauhdista."

Kyseinen asia on valaistu lähes sata vuotta sitten. Ehdoton, että poliitikoiksi valitaan vain kaikkien alojen erikoisaintuntijoita. On ehdottoman vitaalista, että poliitikoiksi pyrkiviltä edellytetään huippuälykkyytä ja laaja-alaista tietoa, joiden punominen yhteen on viisautta. Caruna tai Yara ei ole sitä viisautta, jolla edes vähimmässä määrin pystyisi punomaan Suomen kansasa yhtenäiseksi

Ei kommentteja: