torstai 15. joulukuuta 2022

Rikkaiden energiainvestoinnit paratiisisaarille

 Ennen energiakriisiä pörssin sähköyhtiöt saivat noin sata prosenttia voittoa, vaikka sähkön hinta oli nippa yli 10 senttiä per kWh. Nyt, kun sähköyhtiöt voivat ottaa vaikka 60 senttiä per kWh, niin sille hinnoittelulle ei voida asettaa hintakattoa, koska kuulemma silloin sähköyhtiöillä ei olisi varaa investoihin. Ja poliitikot huutavat, hallelujaa.

Tiedättekö mitä? Se on varmaan kaikille tuttua, että johonkin juttuun himoriippuvainen tarvitsee jatkuvasti sitä asiaa yhä suuremmissa määrin. Joskus 18 vuotta sitten tutustuin ensi kerran punaviiniin. Oi niitä aikoja. Silloin puoli litraa pulloa oli liikaa. Nykyisin litra päivässä ei tunnu miltään.

En usko, että olisin oikeassa, vaan tiedän sata varmasti oikean, että sama himoriippuvuuden laki pätee joka ikiseen, joka haluaa jotakin asiaa. Jopa psykologit joutuvat puhumaan "totuuksiaan" vain suhteessa viralliseen tahoon ja sen "laupeuteen".

Minä en millään pysty tajuamaan, miksi witussa rikkaita ei millään tavoin saa luokitella sairaiksi. En voi olla väärässä, kun väitän, että jopa poliitikoiksi pyrkii vain sellaisia, jotka ovat jo himoriippuvaisia rahasta. Poliitikoiden itse itselleen säätämät lait, joilla poliitikot ovat turvassa rahanpuutteelta, ovat kiistaton todiste siitä, että poliitikot ajattelevat ensisijaisesti vain rahaa. Kuka tahansa juoppokin voisi säätää, että kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuisi, jos juopolla olisi vastaava valta käskyttää alaisiaan toteuttamaan unelmansa kuin mitä on poliitikoilla, joiden ei millään tavoin tarvitse miettiä alaistensa arkea...

Aivan vastaavasti joka ikinen joka ikisen energiayhtiön johto aivan idioottimaisesti ei tajua, että he pelkääät jäävänsä paitsi jokapäiväistä raha-annostaan, joka rahanistillä pitäisi olla eilistä suurempi, koska muutoin se raha ei tunnu miltään.

Tunnustan täysin avoimesti, että on päiviä, jolloin edes 2 litraa kyykkyviiniä päivässä ei tunnu missään. Mutta siitä huolimatta minä pystyn koplaamaan Alkon alimman hyllyn ja Senaatin samaan koriin. Suomen hallituksen ministerit ovat rahajuopppoja. Minä sentään pystyn tuhoamaan korkeintaan vain itseni, mutta rahajuopot tuhoavat kansoja ja maailmoja, joista kaikkein juopoimpia ovat diktaattorit.

Viinajuopon kliimaksi on kaatopaikka, kun taasen Suomen ministereiden tai Fortumin johtajan rahajuoppouden kliimaksi on kremlimäinen diktaruuri. Joka ikinen, joka vaatii lisää palkkaa, on potentiaalinen hitler. Putinin onneksi hän ei vielä ole vajonnut rahajuoppoudessaan niin alas kuin missä Hitler oli, joka on myös pääministerin onni, vaikka kyse on vain ajallisuudesta.

4 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Rahariippuvaisen (se on, ihminen, joka vaatii työstään palkkaa) on mahdotonta ajatella mitään muuta systeemiä kuin sitä, missä hän itse voisi jollakin tulla rikkaaksi, rikkaan paikalle.
Jos yrittää kertoa palkansaajalle, että jokin muukin systeemi voisi olla mahdollinen, niin keskustelu tyssää siihen, että rahariippuvainen jatkuvasti selittää, ettei sellainen systeemi voi olla mahdollinen, koska silloin hän ei saisi rahaa.

Kyse on aivan sama asia kuin selittää muslimille, että hän voisi olla kristitty tai jopa ateisti -- ja silti hän voisi elää elämäänsä. Ei ole eroa sillä, mihin ideologiaaan uskot, koska ideologiasi uskovaisena sinä et kertakaikkiaan pysrty kuvittelemnaan elämään jonakin muuna. Juuri tuo idioottimainen kyvyttömyys saa kenet tahansa minkä tahansa uskovaisen saatanallistamaan kaikki muut.

Rahatalous on uskonnoista kaikkein alistavin; yksikään palkkaan uskova ei kertakaikkiaan voisi kuvitella elämää ilman kolikoita -- koska silloin hänen pitäisi ajatella sitä, että hänhän joutuisi tekemään muille hyvää -- ja vain siksi, että saisi itse muilta hyvää.
Kaikkein vaikeinta rahataloudesta luopuminen on kommunisteilla ja sosialistella, koska silloin he joutuisivat sanomaan laiskoille äänestäjilleen:
JOKA EI TYÖTÄ TEE, SEN EI SYÖMÄNKÄÄN PIDÄ.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset johtavat maata,get over it boom boom boomer.

Finskihuorilta pitää poistaa äänioikeus ja estää heidän pääsynsä mihinkään päättävään asemaan jossa vaaditaan yhtään enempää kuin voileivän tekemistä.

Heikki kirjoitti...

Opistotasolla minulle opetettiin että yrityksen sijoitetulle pääomalle saatava tulo 25% on kiitettävä, 20 hyvä, 15 tyydyttävä, 10 välttävä, 5 heikko.

Brainleak kirjoitti...

Kaikille lienee tuttu käsite "rikotun ikkunan teoria". Jos jotain rikkinäistä ikkunaa ei korjata, niin kohta paikalla on ajattelemattomia, jotka haluavat rikkoa kaikki muutkin ikkunan. Aivan tismalleen sama tapahtuu kaikkialla.
Jos joku Alepan kassa näkee jonkun rikkaan, niin heti kohta hän haluaa rikkaaksi rikkaan paikalle vaatimalla vaikka palkankorotusta. Yksikään poliitikko ei ole itse voinut haluta poliitikoksi, kuten yksikään ikkunan rikkoja ei itse ole voinut päättää rikkoa ensimmäistä ikkunaansa, vaan kyse on täydellisestä ajattelemattomuudesta, joka on vain reaktiota maailman ilmiöihin.

Iltapohdintaa: Jos huomaat kadulla roskan samalla hetkellä, kun sormissasi on tupakintumppi tai karkkipaperi, niin poimitko kadun roskan ja viet sen roskikseen, vai heitäkyö kadulle lisää rosklaa? Mistä johtuu, että valtameret ovat täynnään tuopakintumppeja ja karkkipereiota? Vain sinäkö olet huomaavainen tupakoitsija, kun refleksinomaisesti heität roskasi kadulle?

Politiikassa (kuten ikkunoiden rikkomisessakaan) ei ole kyse luovuudesta, vaan vain reaktiosta edeltävään ilmiöön. Rikkaat eivät koskaan ole luovia, vaan he ovat samalla tavoin maailman orjia kuin kuka tahansa, joka on riippuvainen pelkonsa esiin tulemista. Tavallisten eläinten tasolla evoluutio kulkee eteen päin, koska siellä kaikki roskat ovat biomateriaaleja, mutta ihminen on oppinut luomaan roskia, joita muut eläimet eivät pysty syömään.

En näe mitään eroa poliitikon ja jonkun eläimen välillä; Molemmat pyrkivät poistamaan läheltään kilpaiilijansa.