torstai 15. joulukuuta 2022

Rikkailla ei varaa uusiin investoihin

 Sähköyhtiöt vastustavat sähkölle kattohintaa, koska muutoin 1000 prosentin voitoilla laiskottelevilla sähköyhtiöillä ei ole varaa uusiin investoihin. MUTTA. PERKELE!

Yksikään sähköpomo ei ole esittänyt yhtään mitään ideaa, mihin he olisivat voineet investoida edes silloin, kun mitään hintakriisiä ei edes ollut. Oletteko te muut kuulleet mitään merkittävää energiainvestointia juuri ennen kuin tämä sähköpörssi löi läpi Sanna Marinin aivoriihen?

Olisin voinut uskoa sähköpomojen vollotusta, jos he esimerkisi jo vuosi sitten olisivat jättäneet Suomen hallitukselle esityksen vaikkapa kuudennesta ydinvoimalasta, ja nyt sitten kertoneet, ettei heillä olemaan varaa siihen, koska he saavat sähköstä vain tuhannen prosenttia voittoa. Ei helewatti. Kuulitteko te pari kuukautta sitten, miten muuatta kivihiilivoimalaa ei voi ottaa käyttöön ... Joko Sanna Marinin hallitus on myöntynyt Fortumin tarjoukseen, jolla Meri-Porin voimala voidaan polkaista käyttöön? Ainiin, mutta kun sehän ei ole mikään investointi, joka vaatisi Fortumille tuhannen prosentin voittoa, vaan se voidaan ottaa käyttää vasta sitten, kun Fortum saa 5000 prosentin voiton, jotta Fortumin pomot voivat investoida Caymansaarten huviloihinsa uudet aurinkopaneelit.

Mutta, perkele, ei yhden yksikään sähköpomo ole millään muotoa kertonut, mikä helvetin investointi nyt on jäissä vain siksi, että he saavat vain tuhannen prosentin voiton. He pystyvät vain vollottamaan jotain vitun rallatusta, että kyllä varmaan he voisivat investoida, jos vain he saisivat jatkossakin tuhannen prosentin voiton. Ja Sanna Marin hilluu veronmaksajien rahoilla, että juu jaa jepulis.

Tavallisella 10 sentin hinnoilla Suomen hallituksella oli varaa ostaa Saksasta miljardeilla kivihiilivoimaloita ja samoilla sähkön hinnoilla Sanna Marinin hallitus lahjoitti Saksalle 2 kertaa sen verran, millä Sannan Marin haluaa tukea kehitysmaiden diktaattoreita. Mutta, heti kun oli kyse rikkaiden voittojen leikkaamisesta, niin se ei demareille sovikaan, ja syy on selviö;

Koska (Suomenkin) rikkaat joutuisivat outoon valoon takaraivossaan; He joutuisivat luulemaan, että he eivät olekaan rikkaita, jos he eivät enää voisikaan olla avokätsisiä rikkaille, koska rahatalous ja siihen olennaisesti kuuluva kuilu pysyy vain niin kauan, kun poliitikot kärsivät rahanhimosta.

Ei kommentteja: