torstai 7. helmikuuta 2008

Raha on kallista

Kysymys on siitä, että käyttääkö raskaan sarjan voimamies enemmän voimaa sadan kilon painon nostamiseen kuin kevyt sarjalainen; onko sadan euron käsittely rikkaalle kalliimpaa kuin köyhälle?
Pyydän rehellisiä vastauksia. Onko todella sadan euron käsittely rikkaalle kalliimpaa kuin köyhälle? Hitunen logiikkaa, pliiiiz

Kts. Helsingin Sanomat, 6. Helmikuuta -2oo8, sivu D3;
Käteisen pyörittely on kallista rikkaille


Olen itse jo vuosia sitten todennut, että rahan pyörittäminen maksaa rikkaille enemmän kuin mihin heillä on varaa. Nyttemmin rikkaat pikku hiljaa alkavat vollottamaan yhä enemmän, miten rahan pyörittäminen on heille liian kallista. Kyseessä on yhtä järkevät tyypit kuin se entinen älypää, joka julisti, miten se on älyllisesti raskasta ajatella älyllä. Älymystön mukaan he ovat sitä älykkäämpiä mitä vähemmän heidän tarvitsee käyttää älyään, reaalisesti - realiteetteihin.

Kuten älyä on vain älyn pyörittäjillä, niin myös rikkaita ovat sellaiset, jotka pyörittävät rahaa. Totta hemmetissä sellaiset luulevat olevansa raskautettuja rahan pyörittelystä, joiden ainoana toíveena on rahan nukuttaminen omille salaisille tileilleen. Aidosti rikas ihminen ei koe rahan pyörittelyä yhtään sen kalliimmaksi kuin vaikkapa kiven pyörittelyä.

Kun ihminen tekee omilla lihaksillaan sellaista, josta pitää, niin hän ei voi kokea sen olevan sen koommin raskasta kuin kallistakaan. Tämä tosiasia koskee yhtä hyvin rahojen kuin kivien tai paperien pyörittelyä. Mitään periaatteellista eroa ei ole kivalla fyysisellä työllä verrattuna mihin tahansa toiseen kivaan fyysiseen työhön.

Selvästikään fyysisen rahan pyörittely ei ole rikkaiden mielestä kivaa, koska se on heidän mielestään kallista. Koska rahan pyörittely maksaa, niin siksi se ei ole rikkaiden ajattelun mukaan kivaakaan, eli rikkaat pyrkivät eroon fyysisestä rahasta, koska he eivät siedä mitään muutakaan fyysistä, joka jollakin tavoin vaatisi heidän lihaksiltaan jotakin. Rikas siis ajattelee rahaa silloinkin, kun hän käsittelee rahaa --siis mitä hittoa!

Miten kummassa joku voi ajatella rahan olevan kalliimpaa kuin se raha, jota hän käsittelee? Olisiko jo nyt psykologeille tilausta, vai vieläkö psykologit julistavat, että ihminen voi tulla riippuvaiseksi kaikesta muusta paitsi ei rahasta?

Rikkaille fyysisestä rahasta tulee kallista vain siksi, että he eivät itse käytä käsiään ja lihaksiaan. Totta hemmetissä kivienkin pyörittäminen on niiden mielestä raskasta ja vaikeeta, jotka eivät pyöritä kiviä.
Rikkaat ovat rahajuoppoudessa jo siinä vaiheessa, että he haluavat myös rahan käsittelyn maksulliseksi, eli sadan euron setelin rahallinen arvo on rikkaille suurempi kuin "sata euroa" digitilillä.

Lue lisää:
Rikas ongelma
Juopon yhteiskuntamalli
Rahan ongelmakäyttäjät
_________________
Varoitus, seuraavien linkkien sivut ovat liian raskaita mille tahansa koneelle, koska ne ovat rikkaiden sivuja:
Setelit pannaan
Maksaminen maksaa liikaa

EDIT:
Euron hintaan pitää siis rikkaiden mukaan laskea käteisen rahan pyörittelystä aiheutuvat kustannukset!
Koska olen talouden asiantuntija ja 10:n pitkän matikin lukija, niin laskin sen nopsaan päässäni, että: yhdessä (1) eurossa on
  • Käteisen rahan pyörittelykustannuksia noin 0,79 centtiä,
  • Setelipainojen pääoma -ja tonttivuokrakustannuksia noin 1,00 centtiä,
  • Setelipainojen työvoima- ja käyttökustannuksia noin 1,56 centtiä,
  • Pankkien vastaavia kustannuksia noin 3,34 centtiä,
  • Kauppojen ja yrityksien kustannuksia noin 5,60 centtiä,
  • Rikkaiden hintaa noin 46,89 centtiä,
  • Mainostusta noin 4,24 centtiä,
  • Sisäisiä vuokria ynnä muita markkinavoimia noin 78,09 centtiä,
  • Pörssikurssien vedätystä ja muuta ilmaa noin 82,43 centtiä,
Yhteensä siis yksi euro (100 centtiä) maksaa rikkaille 223,94 centtiä. Pelkästään setelipainon hinta kaikkineen on moninkertainen verrattuna setelin pyörittelyyn, jota nyt rikkaat pitävät liian kalliina. Koska setelipainoissa painetaan myös luottokortit, niin se olisi tosi paha rikkaille, jos setelipainot laitettaisiin pannaan, joten sovitaanko rikkaat niin, että pidätte turpanne kiinni ennen kuin alatte päästelee sieltä sammakoita.

Tästä muuten huomataan, että jos vain ihmiskunta pääsisi eroon rahasta, niin silloin ihmiskunta tuottaisi planeetalle yli kaksi kertaa sen, mitä nyt kuluu rikkaiden elättämiseen. Kiinnostaisiko ketään vapaaehtoistyö, työ pelkästä tekemisen ilosta?

Ei kommentteja: