torstai 15. tammikuuta 2009

Ambassadors of badwill

Maat lähettävät muihin maihin lähettiläitään. Lähettiläät lähetetään matkaan siksi, että he uskollaan ja olemuksellaan ja käytöksellään näyttäisivät muiden maiden kansalaisille, miten hienoja ihmisiä meillä ollaan.

Lähettilään vastaanottaneen maan tulisi siten suhtautua lähettilään kotimaahan sillä perusteella, miten lähettiläs toimii. Suomi ei toimi järjellisesti, jos se ei ota Venäjän suhteissa huomioon Venäjän lähettiläiden toimintaa täällä Suomessa.

Ei ole oikein käydä kauppaa niiden maiden kanssa, joiden lähettiläät eivät kunnioita Suomea. Selvästikin Venäjä suhtautuu täysin ylimielisesti Suomea ja suomalaisia kohtaan, eikä siitä seuraa mitään hyvää, että Suomi tavallaan nöyristelee Venäjälle jättäessään täysin huomiotta Venäjän lähettiläiden antaman signaalin, millaista väkeä venäjäläiset "parhaimmillaan" ovat.

Lähettiläs-idea on juuri siinä, että hän on maansa hyväntahdon edustaja kohdemaata kohtaan. Jos lähettiläällä ei ole hyvää tahtoa, niin miten silloin voidaan pitää lähettilään kotimaatakaan hyväntahtoisena? Itse lähettiläs-idea on muutettu, jos lähettilään elintavoilla ja käytöksellä ei ole mitään merkitystä maiden välisiin suhteisiin.

Voidaankin siten perustella nähdä, että lähettiläät ovat vain rikkaiden toinen toisilleen jakamia etuoikeuksia, kuten mikä tahansa muukin rikkaiden toiminta, jolla he jyvittävät valtion omaksi etujärjestökseen.

Iltalehti tiistaina, 1.2.2011: Venäjällä eniten cd-sakkoja: "Itänaapurin diplomaatit eivät maksaneet yhtään pysäköintivirhemaksua viime vuonna."
Iltalehti: Venäjä ei sakoista välitä

Ei kommentteja: