Korkeasuhdanteessa poliitikot ja muut rikkaat kehottavat lamalla uhkailemalla ihmisiä kuluttamaan - krääsää!
Laman aikana poliitikot laittavat ihmiset rustaamaan siltarumpuja -- ja käskevät ihmisiä kuluttamaan.
Ainoa ero normaaliajan talouden ja lamatalouden välillä on siinä, että siltarumpujen käyttöikä on paljon pidempi kuin krääsän käyttöikä.
Rahatalous toimisi asiantuntijoiden mukaan oikein ja normaalisti myös siinä tapauksessa, missä poliitikot käskisivät ihmisiä kuluttamaan siltarumpuja -- jotta niitä voisi rakentaa liukuhihnalla. Poliitikot pitäisivät siltarumpupolitiikkaa normaaliajan politiikkana, jos siltarummut rakennettaisiin yhtä kehnosti kuin nykyajan hometalot, autot ja kodinesineet; silloin ihmiset pitäisivät normaalina, että siltarumpu kestää viikon --kuten nyt ihmiset pitävät ihan normaalina sitä, kun krääsä kestää päivän.
Poliitikot katsovat, että vain taloudellinen toiminta on mahdollista. Rahatalous on poliitikoille itseisarvo, josta ei voi luopua ja jota ei voi muuksi muuttaa. Ihmisten näkeminen pelkästään kuluttajina, eli talouden rattaina, on rikos ihmisyyttä vastaan.
Sellainen talous, missä taloudellisuudeksi katsotaan kaikkien muiden paitsi rikkaiden kilpailuttaminen, johtaa vääjäämättä talouden romahtamiseen. Niin kauan talous on mielipuolisuutta, kun rikkaita ei voi kilpailuttaa. Vasta sitten ihmiset voivat viisastua, kun he eivät ainoastaan vaadi itselleen hinnanalennuksia, halpaa elämää, vaan ovat valmiita tinkimään myös omista palkoistaan ja palkkioistaan, jotta sama mahdollisuus olisi kaikilla muillakinJos raha ei olisi poliitikoilla kaikessa etusijalla, niin silloin poliitikot antaisivat sitä toisenlaista ajattelua vastaavan määrän vapautta ihmisille, jolloin ihmiset toteuttaisivat myöskin toisenlaisen systeemin, missä raha ei ole kaiken toiminnan A ja Å.
Kuten olen sen niin monta kertaa eri foorumeilla huomannut, niin useimpien ihmisten on mahdotonta nähdä mitään muuta systeemiä mahdolliseksi kuin ainoastaan rahasysteemin.
Sellainen näköalattomuus ei johdu siitä, että jokin toinen systeemi olisi mahdoton toteuttaa, vaan ihmiset luulevat olevansa älykkäitä, kun he väittävät, että he eivät voisi rikastua muuta kuin rahataloudessa, joten siksi esim. ilmaistalous ei ole mahdollinen. Toista systeemiä ei voida arvioida oikein toisen systeemin arvojen pohjalta.
Koska lama-aikana poliitikoiden arvot ovat edelleen rahajuopon arvoja, niin siksi poliitikoiden siltarumpupolitiikka on edelleen samaa politikointia kuin normaaliajan politiikka;
Noususuhdanteessa poliitikot työllisyyden nimissä sallivat rikkaiden perustaa mitä tahansa kulutustuotetehtaita, kunhan ihmisiä vaan voidaan niissä pitää halpatyövoimana.
Poliitikot ovat siis itse saaneet aikaan sellaisen tilanteen, että yritykset huutavat työvoimapulaa, kun yrityksillä on poliitikkojen lupa tuottaa ihmisten kulutettavaksi aivan kertakaikkisen mitä tahansa. Kun Suomenkin alkuperäisasukkaat on saatu krääsätehtaisiin, mainostoimistoihin, tosi-teeveisiin, kuppiloihin, turismiin, it-alalle jms sekä niiden kuluttajiksi, niin sitten onkin poliittisesti korrektia huutaa kehitysmaita apuun, että niistä tulisi tänne sekä halpatyövoimaa...
Olisikohan vaan Suomessakaan työvoimapulaa, jos poliitikot määrittäisivät, minkälaisia tehtaista vaan saa perustaa. Jopa jo mainostoimistojen rajoittaminen vapauttaisi kymmeniä tuhansia suomalaisia hyödyllisempään työhön; se ei ole millään tavoin järkevää eikä taloudellista työntää Suomen metsiä postiluukun kautta kaatopaikalle!
Toki metsien työntäminen postiluukusta kaatopaikalle työllistää uljaan määrän ihmisiä; paljon enemmän kuin siltarumpupolitiikka, joten siksi poliitikoiden on helppoa uikuttaa halpatyövoimapulaa, kun mainostyöntekijät ovat omasta mielestään parempia ihmisiä kuin oman kodin siivoojat, oman kodin rakentajat, omien lasten vanhemmuus;
vaatiihan mainostoimistojen ylläpitäminen valtavan määrän lastentarhojakin, koska krääsään tuottaminen on poliitikoiden mielettömän ajattelun mukaan parempien ihmisten puuhastelua... Eihän toki se ole poliittisesti korrektia vaatia mainostajia ja paperitehtailijoita pitämään huolta omista lapsistaan, koska omien lasten hoitaminen ei ole taloudellista ajattelua...
Iltalehti: Myi 13 miljoonan talon vaimolleen 100 dollarilla
Internet: Älä ruoki lamaa
Iltalehti: Nina Mikkonen jatkoi kiivaita tv-esiintymisiään
Aamulehti: Hurjaa: Maailmantalouden pelastaminen sälytetään kuluttajalle
Uusi Suomi: Nina Mikkosen kohuväitteet – Nyt puhuu huippuprofessori
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti