torstai 22. tammikuuta 2009

Uneconomical economy

Epätaloudellinen talous. Laman aikana ei olla nipottajia. Lamasta "noustaan" "nousukauteen" opeilla, joita yksikään palkattu asiantuntija ei voisi edes ajatella nousukauden talousopeiksi. Lamakauden talousopit poikkeavat suuresti nousukauden opeista. Nousukauden opeilla ei voida nousta, vaan vain laskeutua lamaan.

Lamasta noustaan! Lamakausi on todellisuudessa nousukausi, kun taasen ahneet näkevät nousukauden hyvänä, koska vain silloin he voivat olla julkijumalattomasti ahneita.


Talousasiantuntijoiden oppeja käytetään vain talouden "normaalitilanteessa" Talouden poikkeusoloissa poliitikot joutuvat säveltämään ja improvisoimaan. Yleensä poliitikoiden suorittamat laman korjausliikkeet koskettavat vain ja ainoastaan köyhiä, mutta joskus lama voi olla niin syvä, että poliitikot joutuvat kieltämään jopa itseltään palkankorotukset.

Miten tahansa, niin laman aikana talouspolitiikka kaikessa epäortodoksisuudessaan on paljon parempaa kuin lamakausien väliajoilla opin mukainen talouden hoito. On suorastaan huvittavan irvokasta, että taloustieteen asiantuntijat eivät ole huomanneet opettaa poliitikoille lama-ajan taloutta korkeimpana asiantuntijuutena, mitä ylipäätään joku rikas voisi koskaan taloudesta tietää.

Nousukautena poliitikot eivät tietystikään voi toteuttaa sitä politiikkaa, jolla talous nostettiin ns. suosta, koska nousukauden oikea nimi on ahneuden aika.

Nousukauden talouspolitiikka ei suinkaan lisää yhteiskuntaan mitään todellista arvoa, koska nousukausi merkitsee käytännössä sitä, että rikkaat pyrkivät voittojen maksimointiin, eli puhaltamaan hintoihin ilmaa ja tekemään köyhille ohareita valtiovallan antaessa siihen suorasuuntausta sellaisella röyhkeydellä, että kansan ryöstäminen voi onnistua vain päivän valossa.

Talouskriisin muuttaminen takaisin kestäväksi taloudeksi on tuhoon tuomittu; Luoja meitä suojelkoon kaikilta virallisilta talousasiantuntijoilta. Se on todellakin täältä katsoen äärimmäisen irvokasta kutsua nousukautta nousukaudeksi, koska juuri nousukausi on pelkkää alamäkeä seuraavaan lamaan.

Kun asiaa katsoo näin epävirallisesti, niin huomataan helposti, että vain lamakausina tehty talousasiantuntijoiden opeista vapaa talouspolitiikka pitää yllä rahataloutta; nousukaudet ovat lamakausilla luotujen arvojen yksityistämistä rahajuoppojen salaisille tileille, joka huipentuu siinä ja silloin, kun poliitikot virallisesti tunnustavat lamakauden todellisuudekseen.
Nousukauden viimeisin vaihe on siis silloin, kun kaikki muut paitsi poliitikot ovat jo tunnustaneet laman, mutta poliitikot haluavat vielä puristaa viimeisenkin pisaran köyhien selkänahasta rikkaiden taskuihin ennen kuin he voivat tunnustaa laman ja alkaa hoitamaan sitä täysin vailla minkäänlaista oppineisuutta
Rahatalous on todellakin niin mitäänsanomatonta, että sen pyörittämiseen riittää lamakauden aikana tehdyt täysin asiantuntemattomat päätökset, joita ei kuitenkaan voida enää tehdä nousukauden aikana, koska nousukausi on tarkoitettu ahneusmäen mäenlaskuun; Lamakausi ikään kuin toimii hiihtohissin tavoin, jolla hinataan laskijat mäen päälle. Nousukausi onkin sitten rahajuoppojen laskun huumaa.

Tämän kirjoituksen idea oli siinä, että lamakauden politiikkaa ei hallitse oppineisuus eikä puoluekuri, vaan mitä syvempi lama sitä hyveellisemmin valtiot toimivat ihmisten hyväksi. Lamakautena poliitikkojen on pakko heittää jokainen talousoppi ikkunasta pellolle. Ja juuri siksi lamasta voidaan nousta, koska jos laman aikana edelleen harjoitettaisiin talousviisaiden oppeja, niin lama ei koskaan nostaisi rikkaita nousukauden harjanteelle.

Vaatimattomuus ehkäisee huonoja aikoja tulemasta.
Vaatimattomalle ei ole olemassa huonoja aikoja.
Vaatimattomuus on viisautta.

Hello, Barak Obama. Soisin sinun ymmärtävän, mikä siunaus lamakaudella on USA:lle ja koko maailmalle. Olisi ihan kivaa, jos et missään presidenttiytesi vaiheessa vaihtaisi lamaa takaisin ns. normaaliksi ajaksi. Jatkukoon lamakausi tästä eteen päin ikuisesti, God bless you and our world

Blogger: Valtiot siunaavat ahneuden
Blogger: Suomi liikelaitokseksi
Blogger: Arkisto, elokuu 2007
Blogger: Lama on rikkaiden sadonkorjuu

2 kommenttia:

metsuri8@luukku.com kirjoitti...

mistä johtuu että "lama" kirpaisee lähinnä jo ennestään heikko-osaisia.Firman johtaja joutuu ehkä ajamaan vielä jopa 2 vuotta samalla 60:n tuhannen e:n mersullaan.lama lama lama .Kuka siitä hyötyy ? Vai hyötyykö kukaan? Sitä olisi syytä pohtia mun mielestä.No psykiatrit ja terveydenhuolto ylipäänsä.Mutta toisaalta jos em. hepuilla on ns. kalenteri täynnä on yhteiskunnassa ja maailmassa (globaalisa)jotain pahasti vialla

sinenmaa kirjoitti...

Pieni lama todellakin kirpasee valmiiksi köyhiä, mutta jos vain tämä nykyinen lama kehittyisi superlamaksi, niin silloin Obama joutuisi asettamaan itselleenkin palkkakaton.

Tähän asti maailma ei ole vielä nähnyt superlamaa, mutta nyt sellainen voi hyvinkin tästä vielä kehkeytyä. Superlamassa myös rikkaat joutuvat tajumaan, että heidänkin on osallistuttava laihduttamiseen;

Lama ja normaalikausi ovat kuin solakka ja lihava ihminen.