keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Vaatimattomuus on viisautta

Paljon on tullut kirjoitettua rikkaista ja heidän johdannaisuuksistaan; mitä rikkaista seuraa. Pikku hiljaa tässä alkaa tulla lopullinen ajatus mieleen, etteivät rikkaat pysty milloinkaan oppimaan yhtään mitään. Johtuu varmaan siitä, miten rikkaat pystyvät aina selittelemään itselleen, ettei toki taantuma tai lama johdu rikkaista, vaan se on aina jonkun ulkopuolisen syyn vika.
Ihan kommareita kaikki rikkaat tyynni; kommunistien mukaan kommunismi olisi ollut todella loistava ideologia kommunistipuolueen jäsenille, mutta paha kapitalisti tuhosi sen. Onneksi kommunistit sosialisoivat valtion omiin taskuihinsa, joten takin kääntäminen oli näennäisen helppoa.


Mitä tapahtuu, kun seuraava nousukausi alkaa? Varmasti rikkaat ajattelevat silloin täsmälleen samoin, mitä he ajattelivat ennen tätä lamaa; että täähän menee tosi hienosti, ei muuta kuin lisää ilmaa pörssikursseihin ja lisää halpatyövoimaa maailmaan ja tehtaiden jatkuva siirtely halpatyövoiman perässä on niin maan perkuleen viisasta ja taloudellista...

Jollakin tavoin symppaan itsekin Barak Obamaa, mutta näen täysin selvästi, että rikkaat eivät edes ajattele muuttavansa ensin itseään; muuttavansa suhtautumistaan talouteen. Jos tai kun rikkaat eivät muuta itseään, niin siksi tämänkin laman hoito tulee maksamaan suunnattomasti köyhille; koska yksikään rikas ei katso olevansa velvollinen uhraamaan yhtään mitään maailman muuttamiseksi paremmaksi. Juopot välittävät hevon paskaa maailman tilasta.

Obama julistaa muutosta, mutta mitään todellista muutosta ei tapahdu, jos yksittäiset ihmiset eivät itse muutu. Rikkaat ovat niin sekaisin rahasta, että heitä on täysin mahdotonta saada selviämään rahasekoilustaan edes puheilla. Jos nimittäin juoppo muuttuisi raittiiksi puheella, niin meillähän ei olisi ollut enää satoihin vuosiin yhtään juoppoa.

Vielä vähemmän juhlapuheet auttavat rahajuoppoja raitistumaan; hehän nimittäin vain juopuvat juhlista lisää ja lisää; kyllähän rahajuoppo aina löytää syyn rahasta sekoilemiseen; mikä olisikaan parempi syy sekoilla rahasta kuin Barak Obaman historiallinen puhe muutoksesta, aikuistumisesta, ahneudesta ja vastuuttomuudesta.

Kuvitelkaa nyt, mitä tuollainen auttaa rikkaisiin? Yhtä vähän kuin vastaavat käsitteet juoppoihin; hehän vain nauraisivat niille, koska juopot eivät todellakaan koe juomisen olevan heille ongelma, - paitsi siten, että viinaa on aina liian vähän!
Eihän rahajuoppokaan mitenkään koe, että raha olisi ongelma hänelle muuten, paitsi että sitä on aina liian vähän. Rikkaan pitää ravistella joka päivä köyhiä ja tehdä heille ohareita, jotta rikas saisi päivittäisen annoksensa rahaa, johon rikas turtuu joka päivä yhä enemmän.

Koska selvästikään rikkaat eivät aio muuttaa talouden perustaa ja suuntaa, niin siksi nykyisen laman hoidon tarkoituksena on vain pitää nykyiset rikkaat jatkossakin rikkaina, eli jatkuvassa rahapulassa. Rikkaat tosin eivät pysty tajuamaan, että nousukausi aina johtaa lamaan; nousukaudella rikkailla menee hyvin, joten heidän mielestä talouden ideologiassa ei ole mitään vikaa - vaikka selvästi rikkaiden ideologia oli viime nousukaudellakin täysin selvästi menossa päin persettä.

Obama kuulemma puhui kuten joku Rooselvelt joskus 60 vuotta sitten, kun viimeksi maailma oli syvän laman kourissa. Rooseveltin puhe oli kuulemma erinomaisen kannustava ja historiallinen, joka joidenkin mielestä muutti maailman. Voi tietysti olla, että Roosewelt muutti maailmaa, mutta rikkaiden asenteet pysyivät aivan samoina. Hissaatko?

Meillä on siis kiistaton todiste siitä, että globaalin laman aikana valittu USA:n presidentti kyllä voi jollakin tasolla innostaa ihmisiä puheellaan, mutta mitään vaikutusta sillä puheella ei ole rahajuoppoihin. Jos nimittäin rikkaat olisivat muuttuneet silloin Rooseveltin puheen tähden ja laman kokemuksen myötä, niin miksi sitten jälleen rikkaat ovat kerjäämässä köyhiltä lisää rahaa, jotta heidän ei itse tarvitse millään tavoin ottaa vastuuta yhtään mistään?

Kuten juopot eivät pysty ottamaan vastuuta itsestään, niin samoin myöskin yksikään rikas ei voi aikuistua. Sillä jokainen rikas uskoo täysin sokeasti talousoppineita, joille rikkaat ovat myöntäneet korkeita rahallisia palkintojakin vain sitä varten, että talousoppineet puhuisivat rahasta sekopäisille rikkaille helliä sanoja.

Katselkaa ja kuunnelkaa rikkaita taasen uuden nousukauden aikana, jolloin he julistavat, että eihän toki meidän toimet millään tavoin voi olla virheellisiä ja johtaa meitä lamaan. Eihän toki eläkesäätiötkään tehneet mitään väärää pumpatessaan ilmaa pörssikursseihin. Eihän toki valtiokaan ole syyllinen hintojen nousuun vaatiessaan toisesta taskusta tulosta toiseen taskuun --jolloin toinenkin tasku saadaan näyttämään tulosta, kun käydään köyhien taskuilla.

Elinkustannusten nousukaan ei johdu poliitikoista, jotka aina ovat etummaisia kaikilla etuoikeuksilla joka paikassa, ja joilla aina riittää rahaa maksaa mitä tahansa kiinteistösijoittajat pyytävätkin. Samoin talous- ja lainoppineet eivät ole syyllisiä opintojen kalleuteen, koska hehän vain toimivat jumaloimiensa ideologien oppien mukaan, jotka julistavat, että luentoprujujen painattaminen kirjaksi pitää olla kannattavaa puuhastelua....

Rikkaat eivät tajua, että jokainen rikkaan vaatimus on taannuttaa taloutta; kaikki pienetkin vaatimukset ovat ansiotonta arvoa, joka näkyy ns. inflaationa, eli rahan arvon alentumisena; Vaatiminen ei koskaan ole staattista, vaan vaatimus johtaa aina vaatimaan enemmän ja enemmän. Minä kutsun sitä lapsellisuudeksi, kun taasen rikkaat ylistävät vaatimista sanoen sen olevan ainoa keino, jolla rikas voi saada päänsä sekaisin rahasta.

Sanon edelleen, että viisas ihminen pyrkii vaatimattomaan elämään -- huonojen aikojen tullessa vaatimattomuuteen tottuneelle huonot ajat eivät ole huonoja aikoja. Vain rikkaat ja rikkaiksi haluavat kärsivät huonoista ajoista, koska he eivät pääse himoistaan noin vain irti, kun viinaa/rahaa on vähän tarjolla. Himoitseminen ja hekumointi ei tunne noudata talouden suhdanteita.

Kuten olen kirjoittanut internetiin, niin me emme voi auttaa rikkaita niin kauan, kun enemmistö kansasta on rahajuoppoja; vasta sen jälkeen kansakuntiin syntyy raittiusliikkeitä rahajuoppoutta vastaan, kun enemmistö tajuaa, että kärsimys johtuu rikkaista, eli lapsellisista, vastuuttomista rikkaista, jotka eivät itse pysty elämään itsellistä elämää.

Niinpä maailma saa vielä kerran kokea nousukauden, jolloin rikkaat puhuvat, miten hyvä asia rikastuminen; jatkuva rahanpuute on, koska sillä tavoin oravanpyörä pyörii. Ainoa keino lopettaa rahajuoppous maailmasta ei ole globaali talouskriisi, vaan globaali katastrofi. Koska talouskriisit ovat rikkaiden sadonkorjuujuhlaa.

Iltalehti: Obama jäädytti Valkoisen talon palkat
Tekniikka ja Talous: Köyhien verotus rikkaiden hyväksi ei mahdu Veijon oikeustajuun

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

no meistähän on kasvatettu rahajuoppoja kehdosta alkaen.tästä on aika vaikea irrottautua . luultavasti vaikeampi ku tupakasta. Oon ollu polttamatta 10 kk.

Anonyymi kirjoitti...

Vertasinkin rahajuoppoutta keskiaikaiseen ryypiskelyyn; silloin raittiusliikkeille ja AA-yhdisyksille olisi naureskeltu, että mekö muka tarvitaan sun oppeja...

Raittiusliikkeet rahataloutta vastaan voivat saada jalansijaa vasta sitten, kun puolet kansasta pystyy elämään vaatimatonta, eli rohkeaa elämää.