sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Virastokansalainen tiedottaa

Läänit lakkautettiin 2009. Niiden tilalle pantiin pystyyn aluehallintovirastot. Me kansalaiset emme enää olekaan kansalaisia, vaan viraston henkilökuntaa.

Itse olen luullut, että virastot ovat hyvin paikallinen ilmiö ja yleensä virasto tarvitsee neljä seinää ja katon, jonka alla virasto toimii nine to five - tai ainakin kolmeen saakka. Mutta luulo ei olekaan viraston virallinen totuus.
Etelä-Suomen Aluehallintovirasto tiedottaa, että se on tehnyt yhteistyösopimuksen ulkomaalaisen kreivikunnan kanssa:
AVI, 14.11.2014: Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Kentin kreivikunnan yhteistyösopimus allekirjoitettiin

Oi niitä aikoja. Olisipa mahtavaa, jos minäkin saisin vielä joskus asua kunnassa, joka sijaitsee läänissä, joka sijaitsee Suomessa. En halua koko aikaa elää jossakin himputin virastossa, neljän seinän sisällä :-(

Minusta on aivan hassua, että joku ulkomaan kunta tekee sopimuksen jonkun talon kanssa, jossa on joku virasto. Kunta tai lääni on Maa-planeetan rajattu osa-alue, kun taasen virasto on aina jossakin talossa sijaitseva kuviteltu jutska. Kunnassa tai läänissä on taloja, mutta virastossa ei voi olla muuta kuin huonekaluja, joita kuluttavat ihmiset eivät selvästikään näytä koskaan käyneen todellisuudessa.


Ei kommentteja: