maanantai 17. marraskuuta 2014

Poliitikko kuin sika pellossa

Googletusta: Kokemattomat poliitikot
HS, 13.10. 2014: Dambisa Moyo: "Ei riitä, että kuka tahansa voi tulla politiikkaan. Poliitikoilla on oltava todellista kokemusta taloudesta, tieteestä ja muista tärkeistä asioista."
Ihmisellä ei totisesti ole kokemusta taloudesta, jos hän ei osaa elää suu säkkiä myöten. Ihminen on totaalisen kyvytön puhumaan taloudesta järkeviä ja politikoimaan muiden asioita, jos hän kertoo, ettei edes 8500ekeä kuussa oikein riitä.


Olen aiemminkin kirjoittanut, että poliitikoille ei missään tapauksessa pitäisi maksaa kuin korkeintaan se summa, joka heidän mielestään on se minisumma, jolla ihminen tulee toimeen. Jos nimittäin poliitikko ei pysty elämään minimisummalla, niin silloin hän on yksinkertaisesti typerys.
Kun poliitikot eläisivät onnellista elämää minituloilla, niin silloin muukin kansa pyrkisi samaan, jolloin kansa olisi aidosti rikas, koska ihminen ei voi elää onnellista elämää laiskana.

Olen arvostanut Eija-Riitta Korholaa pätevänä poliitikkona, mutta se loppu ny. En arvosta tippaakaan semmoisia, jotka ihan itse ovat tehneet valintoja, joiden seurauksena he huomaavat olevansa köyhiä, eli palkkakuopassa. Ei ole järkevän ihmisen sanailua kertoa vähintään 8500€kk-tuloilla, ettei ole varaa. Ei ole viisasta vaatia kovaa palkkaa kustantaakseen omat epäloogiset valintansa.
Itse elin tuossa pari vuotta työttömyysetuisuudella, joka oli 653,20 euroa, josta 20 prosenttia veroa teki 130,64. Ja hyvin riitti elämiseen. Nyt pääsin vuodeksi palkkatuettuun työhön, 1300 kk, josta veroa menee ainakin se 20 prosenttia, mutta en perkele ole niin köyhä, että lähtisin vollottamaan vaikka verotoimistoon veroprossan piennystä, koska pystyn hyvin elämään vähemmälläkin ja hankkimaan laatua ruuasta ja kännykkään ....
Lisäksi mun ei ole ikinä tarvinnut hakea halpaa viinaakaan ulkomailta, koska ymmärrän isänmaan tärkeyden moninverroin paremmin kuin nuo eduskunnan nulikat ja kukkahattuämmät. Isänmaan etu on, että ihminen elää suu säkkiä myöten, jolloin ei ikinä tarvitse esittää mitään palkkavaatimuksia eikä vollottaa köyhyyttään.
IL, 14.11. 2014: Eija-Riitta Korhola: "Ei kannata velkaantua päästäkseen kusitolpaksi"
Sellainen ihminen on pahasti velkainen jolle vähintään 8500 euroa per kk ei riitä. Tai ainakin sellainen ihminen ei pysty hallitsemaan omaa talouttaan. Jos ihminen ei pysty elämään peruspäivärahan suuruisella rahalla, niin silloin hän ei ole kelvollinen määräämään (esimerkiksi laeilla), miten muiden pitäisi elää.

Ihminen ei ole viisas, jos hän ei hallitse raha-asioitaan.
Ihminen on köyhä, jos hän ei pysty elämään onnellista elämää palkallaan.
Ihminen on köyhää köyhempi, jos hän vaatii lisää palkkaa...

Blogi, 18.11. 2014: Poliitikkojen uni ainaisista onnen vuosista
IS, 14.11. 2014: Saa 8500 € / kk eikä tarvitse tehdä mitään - Korhola HS:lle: "Luksusta"
IS, 15.11. 2014: 8500 € / kk tekemättä mitään - puoluepomo suuttui Eija-Riitta Korholan varattomuuskommentista
IS, 16.11. 2014: Korhola tyrmistyi 8500 €/kk -kohusta: "Olen ansainnut meppipalkkani tuhansiksi vuosiksi eteenpäin"

Poliitikot ovat syyllisiä siihen, että heidän pitää mainostaa itseään uskoakseen pärjäävänsä vaaleissa. Ihmisen pitää todellakin mainostaa itseään, jos hän ei ole tehnyt elämässään mitään merkittävää. Poliitikoiksi ei ikinä pitäisi valita merkityksettömiä ihmisiä, ihmisiä, jotka eivät ole omin käsin saaneet mitään näkyvää aikaan.

Koska poliitikoiksi valitaan suurella rahalla näkyvyyttä ostaneet, niin he ovat jo valituiksi tullessaan siinä mielentilassa, että heidän on kaikin tavoin käytettävä järjestelmää omaksi hyväkseen.

Poliitikoiksi ei myöskään pidä valita naisia eikä alle viisikymppisiä
Suomen surkea nykytilanne johtuu ennen kaikkea kukkahattuilusta ja elämää kokemattomista nulikoista, jotka ovat täyttäneet eduskunnan ja omat taskunsa.

Blogi, 4.1. 2013: Palkka-alen vastustus raittiiden terroria
Blogi, 12.5. 2013: Palkkojen lasku, Viina, VR-monopoli hyvinvointivaltio
Blogi, 31.1. 2014: Lakinikkarit pakkolomalle
Blogi, 7.2. 2013: Nelos-olut ruokakauppoihin, taloustutkija vastaa
Blogi, 18.11. 2014: Avautuminen 1300 euron kohusta
Facebook, 17.11. 2014: Huutavat kukkahatut

Ei kommentteja: