perjantai 30. syyskuuta 2011

Dynamotaskulamppu

Tässä noin vuosi sitten ostin dynamotaskulampun:
POWERplus Shark Eco-friendly Waterproof Rechargeable LED DYNAMO TORCH/FLASHLIGHT/CHARGER

Ostos vaikutti järkevältä, olisinhan silloin päässyt edes osittain vapaaksi keskitetyistä energiaratkaisuista. Mutta. Hyvin pian huomasin, ettei kyseinen lamppu pitänyt sähköä sisällä; vaikka kuinka veivasin, niin lampun akku tyhjeni muutamassa hetkessä. Otin sen hyllystä muutama päivä sitten, ja aattelin, että himputti; ei noin siisti, vesitiivis ja tukeva lamppu voi pilalla olla...

Avasin sen ja yritin etsiä, missäs lienee vika. Mittarilla totesin, että akku oli täysin kaput. Sitten katselin virtapiiriä, josta huomasin, että muuan vastus nojasi toisen komponentin paljaaseen metalliosaan; ahaa.

Sitten jäikin vain uuden, sopivan kokoisen akun etsiminen, joka löytyikin sormen nivelmitoilla mitattuna Verkkiksen poistonurkkauksesta; kameran akku, jännite 3.6v, joka on sama kuin vanhan 3 x 1.2v, jeee.. Ei muuta kuin entisestä akusta johdot irti jotka kolvasin suoraan kameran akun napoihin. Uusi akku ei ollut millänsäkään siitä, että sen napoihin laitettiin muutaman sadan asteen pistekuumuus.

Että tällaista. Ei kannata heittää tavaraa pois vain siksi, ettei se toimi; sen toimimattoman esineen voi myös aukaista -- ja  laittaa päälle omista aivoista löytyvä logiikkaprosessori, josta on uskomattomasti apua tällaisissa tilanteissa. Ainiin. Jos ihmisen logiikka ei pelaa, niin silloin sitä ei saa päälle edes sillä, että katselee toimimatonta vekotinta. Oman mielen saaminen loogiseen tilaan ei kuitenkaan ole mahdotonta; riittää, että ihminen lopettaa uskomisen rikkaiden -kuten poliitikkojen- typeriin uskomuksiin.

Ei kommentteja: