perjantai 23. syyskuuta 2011

Spontaani ihmispalo

Uusi Suomi, 23.9. 2011: BBC: Mies räjähti itsekseen
"Kuolinsyyntutkijat ovat päätyneet pitkällisen harkinnan jälkeen siihen, että irlantilainen 76-vuotias mies syttyi tuleen ja räjähti itsekseen vuoden 2010 joulukuussa."

Kyseessä on vähän tunnettu, mutta silminnäkijöiden todeksi vahvistama spontaani ihmisen palamis-ilmiö; Ihminen vain syttyy tuleen ilman mitään ulkoista syytä ja palaa joko täysin tai osittain tuhkaksi. Historia tunttee useita satoja vastaavia tapauksia:
Urantia kirja, luku 55, sivu 623, Kuolema ja taivaaseen otto

Urantia kirjassa sama ilmiö on nimetty fuusioleimahdukseksi, missä hyvin kokeneen ihmisen sielu fuusioituu Jumalan henkeen. Mitä sellainen palamimen sitten olisi, on täysi mysteeri. Varmaa vain on, että sellaista tapahtuu, missä ihmisen keho palaa sisältä päin erittäin kovalla kuumuudelle. Mutta harvoin jos koskaan sellainen kova kuumuus saa aikaan aineellisia vahinkoja. Kts alla.

On spekuloitu, että spontaani palaminen saataisiin aikaan adenosiinitrifosfaatti-molekyyliyhdisteellä (ATP), joka on kehon tärkein energian kuljetin ja vapauttaja. Jos suuri määrä ATP-molekyylejä vapauttaisi yhtä aikaa energiansa, silloin se riittäisi siihen, että ihminen syttyy palamaan ja palaisi niin kauan, kun ATP:tä on runsaasti jäljellä.
"Faherty istui takan vieressä, mutta tutkijoiden mukaan palo ei ole saanut alkuaan sieltä. Syttymissyy on täysi mysteeri. Merkillistä on myös se, että palo on rajoittunut mieheen."

Ei kommentteja: