perjantai 2. syyskuuta 2011

Yleinen ohje rukoiluun

Vähemmistövaltuutetun mielestä Suomessa ei ole yleistä ohjetta rukoilemiseen. Aamulehti 2.9. 2011: IL: Vähemmistövaltuutettu Hoplopin rukoiluriidasta: "molemmat osapuolet olisivat voineet hoitaa asian paremmin": "Biaudetin mukaan Suomessa ei ole yleistä ohjeistusta rukoilemiseen julkisilla paikoilla, vaan tapaukset pitäisi ratkoa tapauskohtaisesti."

On sanomattakin selvää, että Suomessa on aina ollut yleisohje, miten pitää rukoilla:
"Ja kun rukoilette, älkää olko niinkuin ulkokullatut; sillä he mielellään seisovat ja rukoilevat synagoogissa ja katujen kulmissa, että ihmiset heidät näkisivät. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa. 
Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle. Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan. Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan." Matteus 6:5-7
Suomessa ei siis tule rukoilla yleisillä paikoilla, eikä ainakaan vessoissa, pukuhuoneissa, kirjastoissa, puhumattakaan, että lasten leikkipaikoissa. Suomalaiset eivät ole koskaan aiheuttanet kismoja rukoilullaan, koska suomalaiset ymmärtävät, että rukoilu on ihmisen oma henkilökohtainen suhde yläkertaan. Jos joku ei halua noudattaa suomalaisia tapoja, niin silloin se ei suinkaan voi olla vähemmistövaltuutetun asia millään tavalla, vaan poliisiasia; jokaisella suomalaisella on oikeus sanoa, mitä hänen hallinnoimassa ympäristössä on lupa tehdä.

Seurakuntalainen: Pariisi islamisoituu, kristityt huolissaan

Ei kommentteja: