sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lapsellista touhua Lapissa

Nettilehti julistaa: "Uskomaton tarina. Kaveri varastaa viisi autoa viikon aikana, ja kaikki autot ovat olleet lukitsematta ja avaimet virtalukossa! Onhan se edesvaastuutonta jättää auto valvomatta ja avaimet virtalukkoon."
MSN Auto: Hölmöläisten touhua Lapissa

Jo on todella tyhmää mennä paratiisin varkaisiin!

Itse sain kasvaa lapsuuteni pienessä kaivoskylässä Pohjois-Hämeessä. Siellä lasten ei koskaan tarvinnut kantaa avaimia kaulassaan, koska kellekään ei tullut mieleen, että siellä voisi joku tulla varkaisiin. Ei se ole tyhmä, joka luottaa ihmisiin. Tyhmä on se, joka käyttää ihmisten luottamusta väärin.

Lapset eivät ole naiveja, eikä hyväuskoisuus voi olla rikos. Aikuinen on typerys, jos hän syyttää lasta naiviksi,  koska silloin aikuinen tahallaan jättää älyn käyttämättä, joka sanoisi välittömästi, että lapsen maailmassa kaikki on uutta -- ja totta; Lapsen mielessä ei voi olla mitään valheta, koska lapsi pitää kaikkea näkemäänsä ja kuulemaansa oletusarvoisesti pelkästään totena.

Aikuiset ovat äärettömän typeriä, jos he opettavat lapselle, että maailmassa kaikki ei olekaan totta. Koska sellainen opetus saa aikaan sen, että valhe ei  voi poistua maailmasta niin kauan, kun ihmisille opetetaan, että valhe on totta.

Aikuiset pillittävät, että valhe ei voi koskaan hävitä maailmasta. Mutta valhe ei voisi olla aikuisille totta, jollei hän itse valehtele, niin siksi aikuiset katsovat, että se on heidän velvollisuutensa opettaa jokainen uusi sukupolvi valheisiin.

Kukaan lapsi ei usko satuihin, koska lapsen maailmassa ehdottomasti kaikki on totta; Lapsi ei ymmärrä sadun käsitettä, eikä voi ymmärtää, mitä valhe on. Lapsi ei tunne luonnostaan mitään muuta totuuden; Jopa sadut ovat lapsen mielestä täyttä tottta. Ja aikuinen on kertakaikkisen typerä, jos hän ajattelee, miten lapset ovat naiveja, kun he uskovat aikuisten kertomia satuja. Kukaan ei voi olla niin suuri naivi kuin aikuinen, joka sanoo naiviksi hyväuskoista.

Ihmisten opettaminen lukitsemaan autonsa perustuu täydelliseen valheeseen; se ihminen, joka oli mennyt sinne Lappiin varastamaan avoimia autoja, on lapsena saanut oppia, että maailmassa kaikki ei olekaan totta.

Juuri tuossa on se syy, miksi Lappikin on nyt lopullisesti menetty; Aikuiset ovat äärettömän typeriä opettaessaan lapsille valheen ja satuilun, koska sen takia ihmisistä tulee varkaita, murhaajia, rikollisia,... Jos lapsille ei olisi opetettu valhetta ja kerrottu satuja, niin nyt kukaan ei voisi lukea uutista, että Lapissa on joku käyttänyt väärin ihmisten hyväuskoisuutta.

Aikuinen ei voi koskaan kertoa lapsille satuja,
- koska lapsille ei ole olemassa satuja.
Ei kommentteja: