lauantai 12. heinäkuuta 2014

Baalbekin kadotettu viisaus

Miten on mahdollista, että esihistoriassa ihmiset pystyivät lohkomaan ja siirtelemään niin suuria kiviä, johon ei pystytä nykyaikaisilla koneillakaan? Suurin tunnettu rakennuskivi, Hajar al hubla, painaa jotain 1500 tonnia.
Yhden ihmisen älyn mittari

Selitys esihistorian ihmisten taitavuuteen on tietysti se, että silloin ihmiset olivat paljon älykkäämpiä. Ihmisen älykkyyden kliimaksi osuu juuri siihen aikaan, jolloin Baalbek rakennettiin.

Kivikaudella ihmisten aivojen koko oli vähintään 10 prosenttia suurempi kuin nykyihmisellä.
TE, 22.5. 2014: Ihmisille on käynyt samoin kuin koirillekin: Aivojen koko -10%
Tosin suomalaisten kallo on pienentynyt vähemmän kuin muiden kansojen kansalaisten kallot, koska suomalaiset ovat kovapäinen kansa, jonka kalloa ei niin vaan kutistella:
IS, 27.5. 2014: Selittämätön havainto: Suomalaisilla epätavallisen isot päät

Selvähän tuo, että isommilla aivoilla voidaan tehdä rakennuksetkin isommista kivistä. Nykyään suurimmat rakennuskivet ovat luokkaa muutaman kymmenen tonnia. Jotta en aliarvioisi nykyihmistä, niin sanotaan, että suurimmat nykyihmisen lohkomat rakennuskivet voisivat olla jotain 150 tonnia, jos nykyihminen pinnistäisi älynsä äärimmilleen. Se olisi 10 prosenttia kivikauden ihmisen suurimmasta kivestä.

Tästä voidaan helposti laskea, että kun ihmisen aivojen koko pienenee kymmenesosalla, niin hänen älykkyytensä pienenee kymmenenteen osaan. Baalbekin jättikivi todistaa sen, koska se voidaan asettaa kaikkien aikojen älykkyyden huipun fyysiseksi mitaksi.
Extrapoloidaan tämä tulevaisuuteen: Koska aivojen koko pienenee koko ajan, niin 5000 vuoden kuluttua ihmisen aivojen koko on 10 prosenttia nykyihmisen aivoja pienempi, jolloin ihminen kykenee hädin tuskin tekemään 15 tonnin suuruisia rakennuskiviä (jos joutaisi älyttömän suuren uskonnon palvomiseltaan), joka on sadasosa siitä, mihin kivikauden ihminen pystyi.

Tehkää kivilinnoja, niin pysytte älykkäinä eikä teidän kallonne kutistu, eikä teidän tarvitse uskoa uskomuksiin: Uskontojen nousu johtuu aivojen pienentymisestä;
Kivikauden suuripäisillä ihmisillä ei ollut suuria uskontoja:
Mitä pienemmät aivot sitä suuremman uskonnon ihminen tarvitsee
- Mitä suuremman kiven ihminen  pystyy yksin siirtämään
- sitä vähemmän hänen tarvitsee uskoa satuihin;
- suuren kiven siirtäminen sinänsä on myyttinen suoritus

Facebook: Pasilan kivilinna
Blogi, label: Aivojen koko

Ei kommentteja: