keskiviikko 3. helmikuuta 2016

HALUAN VEROPARATIISIIN

OPI VEROPARATIISI MINUUTISSA
 eli miten estetään poliitikoiden typeryys

Mitä surkeammat päättäjät sitä korkeampi on yksityistämisen kannatus
US, 3.2. 2016: ”Karmaiseva” Caruna-kuvio: ”Asiakas itkee ja maksaa – Rahat kulkevat EU-veroparatiisiin”
"– Carunan tapauksen karmaisevuutta lisää se, että yhtiö ei juurikaan maksa voitoistaan veroja Suomeen. Rahat kulkevat konsernin sisäisen lainan korkomaksuna Hollantiin ja Suomi jää nuolemaan näppejään. Vuonna 2014 voittoa tuli yli 50 miljoonaa, mutta veroja Suomeen maksettiin vain 1,6 %. Konsernin sisäisillä toimilla suomalainen toiminta käännettiin tappiolliseksi ja näin veroja Suomeen ei tarvinnut maksaa. Hollanti taas on tunnettu EU:n sisäinen veroparatiisi, joka tekee monikansallisten yhtiöiden kanssa anteliaita verosopimuksia, Eloranta jatkaa."

Mikään järkiperuste ei estäisi sitä, että Suomi muutettaisiin veroparatiisiksi. Suomen veroparatiisiuden esteenä ovat ainoastaan typerät poliitikot, joiden mielestä mitään sellaista ei voida kilpailuttaa, jonka yksityistämisestä hyötyy kaikkein ahneimmat. Esimerkiksi yritysjohtajia ei voida kilpailuttaa, ja samoin poliitikoita ei voida kilpailuttaa, koska jos poliitikoita kilpailutettaisiin, niin silloin rikkaat eivät voisi rikastua.
US, 19.12. 2009: Suomen räikein virhe? ”Rikkaimpia suositaan kohtuuttomasti”

Ovatko Hollanti tai Luxenburg hyvinvointivaltioita?
Il, 3.2. 2015: Demareilta rajuja syytöksiä Sipilälle: "Tekopyhyyden huippu"
"Ristiriita Sipilän omiin puheisiin vuodelta 2013 on räikeä: hän piti "veroparatiiseja hyvinvointivaltion suurimpana uhkana" ja vaati veroparatiisien sulkemista, Harakka kommentoi."
Kuten edellisisessä ja sadoissa aiemmissa teksteissäni ennen sitä olen todistanut, niin mikään järkisyy ei ole esteenä sille, että Suomi kilpailisi hinnoilla ja veroilla ja maapolitiikalla. Siitä ei seuraisi mitään muuta kuin hyvää, jos myös Suomesta tehtäisiin veroparatiisi. Kun Suomikin olisi veroparatiisi, niin silloin suomalaiset poliitikot eivätkä yritykset piilottaisi rahojaan ulkomaisiin veroparatiiseihin:
- Pääministeri Sipilä on sijoittanut oman ilmoituksensa mukaan "merkittävästi varoja" verokuoreen, jonka sisällä käydyt kaupat jäävät verottajan ulottumattomiin.
Ainakin minä halaisin elää elämäni veroparatiisissa. Mutta! Poliitikot eivät halua luoda Suomesta veroparatiisisia, koska poliitikot ja muut rikkaat ovat täysin pihalla kapitalismista; Suomessa ei ole yhden yhtäkään ihmistä minun lisäksi, joka ymmärtäisi kapitalismin täydellisesti!

Kun Suomi alkaisi myös kilpailemaan jo olemassaolevien veroparatiisien kanssa (joka ei siis missään nimissä olisi mitään pikkunäppärää verokilpailua), niin silloin maailmaan olisi syntynyt täysin uusi kilpailulaji, jolloin kaikki muutkin maat joutuisivat yksi toisensa jälkeen kehittämään maistaan veroparatiiseja.
Veroparatiisikilpailu johtaisi vääjäämättä siihen, että ei kestäisi kuin puolisen vuosisataa, niin maailman kaikki kehittyneet maat omaisivat saman talousjärjestelmän veroineen kaikkineen. Ja vasta sen jälkeen kehittyneisiin maihin voitaisiin sallia tolkullinen maahanmuuttoa.

Suomeen tulisi välittömästi sijoituksia ja sijoitusyhtöitä, kun vain meillä olisi tolkun poliitikoita. Poliitikkona laatisin lait sellaisiksi, että Suomessa mikä tahansa yritys saisi ilmaiseksi haltuunsa (ei siis omistukseensa) puoli hehtaaria kaupunkimaata ilman kiinteistö- tai muita veroja. Samoin tekisin maan ostamisen kaikilta ei-suomalaisilta laittomaksi. Jne..
Erityisesti poistaisin välittömästi kaikilta valtion yrityksiltä (sisäiset) vuokrat, koska se on kaikkein typerintä toimintaa; Maksaa vuokraa taskusta toiseen. Yliopistokin voisi keskittyä opettamiseen, kun sillä ei olisi rasitteena sisäisiä vuokria. Veroparatiisilla olisi varaa kustantaa vaikka tyhjiä seiniä...

-- Veroparatiisi on ainoa mahdollinen malli kestäväksi hyvinvointivaltioksi

Blogi, 2.2. 2016: OPI KAPITALISMI MINUUTISSA
Blogi, 4.5. 2013: OTTAKAA ROSVOT KIINNI
Blogi, 7.1. 2013: Muurahaisten talousoppi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomesta ei voi tehdä veroparatiisia, koska naapurin ryssät ryöstäisi sen tyhjäksi heti kun tänne on tuotu miljardeittain rahaa.
Tuolla syvällä Euroopan sydämmessä ne veroparatiisit menestyvät paremmin, juurikin siksi että varkaatkin asuvat suunnilleen samalla tontilla, ei tarvitse ryöstää mitään minnekkään sen kauemmaksi.

Brainleak kirjoitti...

Veroparatiisit näyttävät vetävän hyvin venäläisiä rikkaita. Putinillakin on kuulemma Sveitsissä mukavasti hynää...