torstai 4. helmikuuta 2016

Saako kapitalisteja kilpailuttaa

Jan Vapaavuori taisi sanoa tänä aamuna MTV:n lähetyksessä, ettei Suomi voi lähteä kilpailemaan veroparatiiseja vastaan. Ihmettelen vaan, että miks'ei voi, koska kapitalismi on kuulemma kilpailua.
Mikä on se syy, miksi kapitalistiksi itseään tituleeraavat kyllä mielellään kilpailluttavat muita ja vaativat kilpailun nimeen muita tyytymään matalampiin palkkoihin, mutta heti, kun tulee eteen omien toimien kilpailuttaminen, niin se ei kuulemma käy.

MIETTIKÄÄ NÄITÄ
- Poliitikot ja markkinataloutta kannattavat vievät rahojaan veroparatiiseihin.
- Poliitikot myyvät kansallisomaisuuksia veroparatiisien sijoitusyhtöille.
- Poliitikot ovat mielissään, kun terveydenhoito ulkoistetaan veroparatiisiin.
- Poliitikot luovat lakeja, joilla armahdetaan veroparatiiseista hyötyvät.
- HS, 24.3. 2013: Maailman varoista puolet veroparatiiseissa

Mutta yhden yksikään poliitikko ei ymmärrä sitä, että kaikki tuollainen toiminta loppuisi välittömästi, kun valtiot alkaisivat kilpailemaan siitä, missä on paras veroparatiisi. Huomataan täysin selvästi, että poliitikot ovat vain surkeita valehtelijoita, jotka mielellään myisivät vaikka äitinsä veroparatiisiin, jos vain joku rikas hyötyisi siitä, mutta typerissä juhlapuheissaan joka ikinen poliitikko vollottaa, miten kauheeta, kun veroparatiiseja on olemassa.

Se on suomalaisten politikkojen vika, että ulkomaiset veroparatiisit vievät suomalaisten veronmaksajien rahoja ja Suomen kansallisomaisuutta veroparatiiseihin. Loppuisi tuo saatanan vollotus, kun vain poliitikot ymmärtäisivät edes sinapinsiemenen verran kapitalismista.
HS, 19.1. 2014: HS selvitti: Suomalaisjohtajat keräävät palkkioita veroparatiiseista


Vapaavuori julisti MTV:n aamuteeveessä, että valtioiden pitäisi alkaa harrastamaan sääntelytaloutta, jolla ehkäistäisiin veroparatiisien toimintaa! Eli siis kapitalistiksi itseään tituleeraavalle ei sitten tullut mieleenkään kilpailu, vaan neuvostoliittolainen meininki.

Eilen taisinkin kirjoittaa, ettei poliitikot ja muut rikkaat ymmärrä hölökäsen pölläystä kapitalismista;
Blogi, 3.2. 2016: HALUAN VEROPARATIISIIN
Se ei ole kapitalismia, että ns. kapitalisteja (poliitikoita, rikkaita jms) ei saa eikä voida kilpailuttaa.

Ihminen ei voi olla kapitalisti, jos häntä itseään ei saa kilpailuttaa.
Kutsun kommunisteiksi sellaisia, jotka kieltäytyvät kilpailusta.

Miksi pankinjohtajaksi, poliitikoksi, saneeraajaksi, johtajaksi tmv valitaan sellainen, joka vaatii kaikkein eniten, eli joka on kaikkein köyhin, mutta työntekijäksi valitaan sellaiset, jotka tekevät kaiken halvalla tai ilmaiseksi? Tuotako te todella kutsuttu kapitalismiksi? Voiko olla typerämpää ihmistä kuin sellainen,  joka uskoo, ettei ns. kapitalisteja saa kilpailuttaa.

YLE, 18.1. 2016: Maailman 62 rikkainta omistaa saman verran kuin köyhin puolikas maapallon väestöstä
Blogi, 2.2. 2016: Opi kapitalismi minuutissa
Blogi, 18.1. 2016: 62 rikkainta--Talouden huuhaaoppia yliopistoissa

Ei kommentteja: