lauantai 6. helmikuuta 2016

Poliitikot rikkaiden asialla

On se vaan ihan hirveän kauhean kammottavan vaikeata puuttua rikkaiden rikastumiseen, kun ensin lait ovat perustuslakia myöten optimoitu rikkaita varten:
MTV, 6.2. 2015: Vapaavuori: Yritysten veronkierto näyttää yleistyvän – asiaan hirvittävän vaikea puuttua
IS, 9.2. 2016:  Professori HS:lle Carunan hintakohusta: Sähkönsiirtoverkon myynti oli suuri virhe

Kapitalisteiksi itseänsä uskovia ei saa kilpailuttaa, eikä niiden pikku bisneksiin saa puuttua, koska poliitikot kuuluvat rikkaisiin. Poliitikot ulvovat kilvan, miten kauhean kamalia veroparatiisit ovat, mutta yhden yksikään poliitikko ei milloinkaan ole ymmärtänyt hölökäsen pölläystä kapitalismista, eli kilpailusta.
Mikään fakta ei estäisi poliitikoita luomasta Suomesta veroparatiisia, mutta koska poliitikot eivät voisi rikastua, jos Suomi olisi veroparatiisi, niin siksi poliitikot harrastakoot edelleen fundamentaalista ääriuskontoaan, jota he kutsuvat oikeaoppisuudekseen, kuten kaikki muutkin uskovaiset.

En edes pysty kuvittelemaan niin sekopäistä uskomusta, mitä on usko siihen, että poliitikoiden talousoppi mukamas voisi jatkua maailman tappiin saakka.

Blogi, 4.2. 2016: Saako kapitalisteja kilpailuttaa

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi hulluimmista asioista, mitä eduskunta on keksinyt, on yhdenvertaisuuslaki. Poliitikot elävät mielikuvitusmaailmassa, eikä heillä ole käsitystä realiteetista. Jos älykkyysosamääärältään puoleen yltävä voi olla yhdenvertainen suomalaisen kanssa, niin ilmeisesti koirakin voisi olla yhden vertainen ihmiseen verrattuna, jos se osaisi puhua ja kulkisi kahdella jalalla?