perjantai 3. kesäkuuta 2016

Muovinen planeetta

Blogiteksti: MUOVINEN MAAILMA
AL, 26.9. 2017: Merten muovista uutta tietoa: Vedessä hajoavaa muovia kertyy kalojen aivoihin, ja se muuttaa kalojen käytöstä ja aivojen rakenteita
YLE, 21.9. 2017: Kumpi on lopulta kohtalokkaampi, ilmastonmuutos vai ympäristön muovisaaste?
HS, 9.9. 2017: Tutkijat Guardian-lehdessä: Muovi on saastuttanut jo merisuolankin – ”Muovia on ilmassa, vedessä, merenelävissä, oluessa ja käyttämässämme pöytäsuolassa”
IL, 28.8. 2017: Muovipussikielto astuu voimaan Keniassa - myymisestä ja kantamisesta jopa vankeutta
IL, 16.10. 2017: Sir David Attenborough jyrähti muovin käytöstä: "Planeetan tulevaisuus on ihmiskunnan käsissä"

Stara, 10.4. 2017: Järkyttävä video Havaijin rantahiekasta – puolet muovia!
Blogi, 05.7. 2015: Muovitettu Maailma
Blogi, 29.6. 2008: Muovinporaustorni

"Baby animals, oh my gosh.
They eat garbage and I hate those people who make them do that."3 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

Surullista mutta totta.

Ja ihmiset oksennuskuluttavat tavaravuoriin ja väestöräjähtävät koska biologia (:=luonto:=kosmoksen lakien laajennus) laittaa meidät tappelemaan paikasta auringosta, käyttäytymään massamielisesti ja bylsimään vaikka metsät ja viljelysmaa ympärillä olisi jo tuhottu. Luontoäiti syö itse itseään...

Kati seuraava kysymys ei ole sarkasmia tai "hähä bongasin aukon logiikassas"-tyylistä vittuilua, vaan olen aidosti ihmeissäni. Olen lukenut paljon tekstejäsi ja olet älykäs ja taitava kirjoittaja. Mutta haluan kysyä ilman sarkasmia, miten voit väittää että maailmankaikkeuden perusvoima on äly?

Kaikki tuntuu vain olevan niin hullusti.

Tai ehkä premissini ovat väärät

Brainleak kirjoitti...

Nykyinen maailman meno todistaa, että äly on maailman kaikkeuden perusvoima. Älykkäät ihmiset saivat aikaan verraten suurenmoisia (länsimaisia) yhteiskuntia, joita nyt hajottavat juuri sellaiset, jotka vaativat länsimaiden tuhoa. Kaikenlainen sekasorto merkitsee älyn puuttumista, ja ahneutta, joka on tyhmyyden sairain muoto. Älykäs ihminen ei voi hyökätä älykkyyttä vastaan. Vain älykäs ihminen kykenee huomaamaan älykkyyden ja sen vääjäämättömän tuloksen; järjestyksen.
Ihminen, joka tuhoaa, tuhoaa siksi, koska hän ei tunne itseään. Ihminen voidaan tuntea vain perusvoimina; jos olento ei tee järjestystä, niin silloin hän ei ole ihminenkään, koska olisihan se järjen ja älyn vastaista kutsua sellaista olentoa ihmiseksi, jolta puuttuu ihmisyyden perusta; älykkyys.
Ihmisyys muodostuu seitsemästä virtapiiristä, eikä yksikään niistä ole tunne. Myöskään ihmisen itsensä kehittämät hermostoon poltetut tavat ja uskomukset (addiktiot) eivät muodosta ihmistä, koska ne eivät ole universaaleja. Vain sellaiset hermostolliset virtapiirit voivat muodostaa ihmisen, jotka ovat universaaleja ja siten toimivat kaikissa ihmisissä.

Kaikkeus kuitenkin kehittyy vääjäämättä kohden kosmosta, eli järjestystä.

Älykkäälle ihmisen ei ole haaste eikä mikään luoda kestävää yhteiskuntaa, joka on kestävä siksi, ettei siinä sallita tyhmyyttä, jolloin yhteiskunnassa ei tapahdu minkäänlaista rappeutumistakaan, jolloin lopulta kenenkään ihmisen ei tarvitse elää toisia holhoten....

Allaspalo kirjoitti...

Eli älykkyys on siis eräänlaista järjestykseen tähtäävää intentiota; kun taas järjettömyys erittää tuhoa ja sekasortoa?


Tämän näkökannan mukaan vaikkapa joku Skotlannin takanummilla kaikessa rauhassa elävä vähän yksinkertainen setä/täti, jolla ei pää riitä ymmärtämään monimutkaisia luonnonlakeja tai korkeakulttuurin hengentuotteita, mutta jolla on älliä pitää omat pienet ympyränsä siistinä ja toimivana on järkevämpi kuin joku Wall Streetin ahne raharikas nousukas jolla riittää ongelmanratkaisu kapasiteettia monimutkaisiin päättelyketjuihin ja sosiaaliseen manipulointiin, mutta joka aiheuttaa ahneutensa takia kärsimystä, köyhyyttä ja saastumista.

Olenko oikeilla jäljillä?