torstai 31. toukokuuta 2018

Kokoomuksen Paras Keino

Tällainen tuli heti aamulla vastaan, enkä pystynyt ohittamaan sitä ajattelemattomasti:
Hei Otto ja kaikki muut, jotka uskotte, että ihmiskunnan pitää ikuisesti olla jaettuna rikkaisin ja köyhiin.

Tuo Oton esittämä keino ei kylläkään ole paras ja tuskimpa edes toiseksi paras, että voin kyllä oikeutetusti kysyä, millä perusteella rikkaat luulevat voivansa perustella rikkaisiin kuulumisensa? Rikkaiden ainoa perustelu ylettömille palkoilleen ja palkkioilleen ovat palkkataulukot, mutta palkkataulukoita kukaan ei voi perustella järjellä.

Heti aamutuimaan huomasin Timo Soininkin kuuluvan älyllisesti epärehellisiin, ja nyt sitten tämä kokkari vielä päälle, mutta en ole kyllä yllättynyt yhtään, että rikkaat ja rikkaiksi hinkuvat ovat älyllisesti epärehellisiä, sillä ahneus ja epä-älyllisyys kuuluvat erottamattomasti yhteen; Kukaan ei voi olla älykkäästi ahne.

Tuollaisen älyttömyyden Timo Soini meni laukomaan:
Iltalehti, 30.5. 2018: Timo Soini kommentoi HS:lle osallistumista abortinvastaiseen tapahtumaan työmatkallaan: ”Mielipiteen ja uskonnonvapauksia ei voi rajoittaa”.

Tyypillistä uskovaisuutta, joka vaivaa kaikkien uskontojen (myös ateismin) uskovaisia. Että uskovaisten opillisia mielipiteitä ei saa tuomita edes maallisissa oikeuksissa, mutta uskovaiset mielellään etsivät kissojen ja koirien kanssa muista vääriä mielipiteitä, väärämielisyyttä ja harhaoppisuutta, jotta voisivat nenä pystyssä tuomita muita ikuiseen rangaistukseen.
Kaikkein iljettävimpiä uskovaisia ovat ne, jotka eivät ainoastaan tuomitse ihmistä hengellisesti, vaan jakelevat muille vääristä mielipiteistä maallisia tuomioita. Eikö uskovaisille mene  perille, ettei ihmistä saa tuomita kahdesti väärämielisyydestä?
Eikös se Timo Soinikin mennyt tuomitsemaan Halla-ahon vääristä mielipiteistä, kun hän eristi Halla-ahon oman kuplansa ulkopuolelle? Varmasti Timo Soini on jo tuominnut kaikki vääräuskoiset ikuiseen hemmetin tuleen, koska muutoinhan hän ei voisi kuvitella olevansa oikeauskoinen!

Sama pätee jokaiseen puolueuskovaiseen; Jos tai kun  ihminen arvostaisi muiden puolueiden esittämiä ajatuksia, niin silloin hän ei voisi pitää oman puolueensa puolta: Puolueuskovaisuus edellyttää, että ei arvosta lainkaan muiden puolueiden aatteita, joka on yksi yhteen sen kanssa, kun kuka tahansa uskovainen julistaa usein kovalla äänellä muille helvetin tuomiota.
Aito toisen ihmisen mielipiteiden arvostaminen edellyttää täydellistä puolueettomuutta ja uskonnottomuutta. Eikö puolueuskovaisille mene perille, ettei ihmistä saa  tuomita kahdesti väärästä puolueellisuudesta; Että ensin puolueuskovaiset pitävät muiden mielipiteitä täysin arvottomina ja sitten he tuomitsevat ihmisiä niistä samoista ajatuksista jopa pyttytuomioihin!
Ihminen voi arvostaa muita ainoastaan älyllisesti. 

Olen muissa yhteyksissä jo sen esittänyt, että myös kaikki puolueet kuuluvat uskonnollisuuteen, eli älyttömyyteen. Mitään  periaatteellista eroa ei ole Timo Soinin itsekkään ajattelun ja Otto Meren itsekkyyden kanssa. Jos Otto Meri muiden kokkareiden kanssa pystyisi älykkääseen ajatteluun, niin silloin heidän olisi mahdotonta kutsua muita pienituloisiksi, sillä pienituloisuus ei johdu pienituloisista vaan se on seurausta ahneudesta, eli juuri siitä poppoosta, johon Timo Soini, Otto Meri ja kaikki uskovaiset ateistit mukaan lukien kuuluvat.
Rikkaat heikoilla jäillä. Rikkaat ovat jatkuvasti kokeilemassa kepillä jäätä; Samalla, kun rikkaat käyttävät valtiota  omana yksityisenä rahantekokoneenaan, rikkaat antavat halpoina pitämilleen ihmiselle vain verran, etteivät he lähde kapinaan. Pelko hallitsee rikkaita, vaikka he eivät sitä pysty tunnistamaankaan koska ahneet eivät voi tuntea omaa itseään.
Ainoa seikka, joka laittaa kenet tahansa puolueuskovaisen näennäisesti arvostamaan vääriä mielipiteitä on siinä, että muutoin seurauksena olisi sisällissota. Mutta! Ei olla  ikinä kuultu, että yksikään puolueuskovainen  olisi pahoillaan vaalivoitosta, eli jos joku puolue saisi vaaleissa enemmistön parlamenttiin, niin silloin voittajapuoleen uskovaisten todellinen arvostus muista tulisi selvästi esille.

Mitä enemmän valtaa uskonnolle tai puolueelle on annettu sitä selvemmäksi tulee se, miten vähän he arvostavat muita. Ja tuo muiden halpana pitäminen on totuus myös tänä päivänä, vaikka enemmistövaltaa vielä vailla olevat vallanhimoiset eivät voi sitä muille paljastaa, koska he pelkäävät. Vain suvereeni vaalivoitto tai isommat aseet voivat paljastaa kaiken sortin uskovaisten todellisen minän niille, jotka eivät uskalla ajatella rehellisiä ajatuksia.Tämä huomataan erityisen selvästi Venezuelan tilanteesta ja arabimaista.


PARHAIN KEINO.
Älykkäälle se ei ole mikään vaikeus poistaa köyhyys maailmasta, sillä äly ei voi olla ilmentymättä ihmisen habituksessa ja käytöksessä. Jos haluatte näyttää älykkäiltä, niin silloin teidän pitää olla vaatimattomia. Kaikkein paras keino, jolla niin sanotut pienituloiset voisivat maksaa laskunsa ajoissa  olisi siinä, että suurituloiset ryhtyisivät elämään vaatimatonta, eli viisasta elämää. Kaikenlainen avustaminen on seurausta johtajien älyttömyydestä. Jos vain johtajat eivät olisi ahneita, niin silloin he arvostaisivat mitä tahansa työtä, joka hyödyttää ketä tahansa, josta olisi seurauksena se, että työstä ei tarvitsisi maksaa mitään palkkaa, sillä kaikilla olisi yllin kyllin kaikkea, eikä kukaan voisi kerätä itselleen omaisuuksia muiden jäädessä ilman.

Jossakin isossa kirjassa sanotaan, että ottakaa oppia muurahaisista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...


Laskujen maksamatta jättämiseen ajallaan syynä voi olla, että rahat eivät riitä. Otto Meri neuvoineen on mielestäni julma.

Perintä aiheuttaa vaikeuksia nimenomaan siksi, että alkuperäinen lasku saattaa perinnän kustannusten takia moninkertaistua ja korkoa tulee joka vuosi lisää.

En nyt tiedä, mitä lait sanovat perinnästä, mutta tulisi olla yläraja, minkä laskusta voitaisiin periä. Olisiko enintään kaksinkertainen määrä. Jokin aikarajoitus tulisi myös olla. Samoin korkojen tulisi olla kohtuulliset, esimerkiksi Euribor plus kolme prosenttia.

Esittämäni merkitsisi loppua kevytmieliselle luoton annolle.

Toinen epäkohta on pikalainat. Ihanne olisi, jos lailla säädettäisiin pikalainasopimukset korkojen osalta pätemättömiksi ja enimmäiskoroksi määritettäisiin vaikkapa Euribor plus viisi. Pikalainojen mainonta on törkeätä köyhien ja yksinkertaisten ihmisten huijaamista. Jos joku yhtiö antaa lainoja, tulisi lailla säätää, että sen vastuuhenkilöiden tulee asua Suomessa siltä varalta, että heidät voidaan vangita. Esittämäni tuntunee jyrkältä, mutta ainoastaan reippaat voimaa kaihtamattomat otteet tehoavat roistoihin.

acc