tiistai 29. toukokuuta 2018

Kun suomalaisten omaisuutta kaupataan, niin

TS, 20.7. 2018: Lukijalta: Myytiinkö kultamunia muniva hanhi?

Hinnat nousevat aina, kun puoluepoliittinen valtio yksityistää suomalaisten omaisuutta. Poliitikot kyllä myyntipuheissaan puhuvat, miten hinnat laskevat, kun suomalaisten omaisuutta viedään kilpakentillä, mutta viikon poliittiseksi sanaksi valittiin hölynpöly, eikä suotta.

Ilman puoluepoliitikoita kapitalistiksi kutsuttu talous toimisi niin kuin sen väitetään toimivan, mutta nuo poliitikot eivät tajua mitään markkinataloudesta,  koska he itse ovat se ainoa markkinavoima, joka nostattaa kaikkien hintoja ja elinkustannuksia.
SOTEa kaupataan kansalle samalla idealla, jolla poliitikot ostivat Saksasta ilmaa, myivät tele- ja sähköverkot, antavat Suomen maaperän malmivarat ilmaiseksi ulkomaille ja nyt menevät VR, maantiet, metsät ja vesistöt.

B, 2.2. 2016: Opi kapitalismi 30 sekunnissa.
- Yrityksiä ei voi johtaa puoluepoliittisesti. Kapitalismissa kaikki yitykset toimivat samalla periaatteella. Sivistyneessä maailmassa kaikki valtiot toimivat vailla mitään puolueellisuutta, aidon kapitalistisesti, missä kilpailuttajat eivät ole kuin koneja, joille annetaan tuhannen metrin tasoitusajoissa kilometrin etumatka.

Kilpailutaloudessa kilpailu tapahtuu kaikilla tasoilla. Se ei ole mitään kilpailutaloutta, puhumattakaan, että sellainen olisi kapitalismia, missä kilpailuttajat ovat kaiken kilpailutuksen ulkopuolella. Aidossa markkitaloudessa valtiot kilpailevat samoilla säännöillä, millä yritykset kilpailevat keskenään. Kuten yritykset joutuvat tekemään kustannuslaskelmia saadakseen jonkun urakan siten, että yritykselle jäisi nipin napin siitä itselleenkin jotain, niin samoin valtioita tulee johtaa kuten yrityksiä:
Luonnossa ja kosmoksessa ei ole kuin yksi kaiken kattava periaate, joka huomataan vaikka vertaamalla atomia aurinkokuntaan tai aurinkokuntaa metagalaksiin, jonka jäsenet kiertävät jotain suurta attraktoria. Miksi siis ihmisen taloudessa olisi kaikki toisin; että johtajat eivät itse toimi samalla periaatteella, jolla he vaativat työntekijöiden toimivan: Jos työntekijöitä vaaditaan kilpailemaan palkallaan, niin saman pitää päteä myös poliitikoihin, jotta valtion pyörittäminen olisi mahdollisimman taloudellista.

Poliitikot vaativat, että kansalaisten pitää itse sopia oma palkkansa yritysjohdon kanssa. Miksi siis sama ei voisi päteä kehen tahansa? Viisas poliitikko laatii itse itselleen kustannuslaskelman, jolla hän voisi ajatella viisaita. Nykyinen poliitikoiden palkkaus on ihan perseestä: He ovat itse keskenään sopineet itselleen yleissitovuuden, joka on härskiä vallan väärinkäyttöä. Rehellinen poliitikko pystyy itse sopimaan valtion taloudenhoitajan kanssa sen minimipalkan, jolla hän pystyy ajattelemaan viisaita ajatuksia. Ihminen osoittaa lähinnä typeryytensä, jos hän vaatii itselleen palkkaa, jotta voisi ajatella pätevästi. Ajattelu ei koskaan saa olla minkään palkan perusteena. Palkan perusteena pitää olla vain säälliset elinkustannukset.

Poliitikon kustannuslaskelmaan ei saa kuulua hulppea asunto, kesämökki, etelän matkat, BMW, ja muut semmoiset, jotka eivät kuulu tavallisen kansalaisenkaan palkkavaatimuksiin. Jos poliitikko haluaisi itselleen jotain ylellistä, niin silloin hän joutuisi säästämään siihen, kuten kuka tahansa viisas.
Kun valtion palkolliset, veronmaksajien rahoilla mälläävät, joutuisivat ihan itse ajattelemaan omia kustannuksiaan, niin silloin vasta valtion  johdossa olisi aidot kapitalistit, jotka joutuisivat rehellisesti ajattelemaan, millä muut valtiot hoitavat omia valtioitaan. Aito kapitalistisesti johdettu valtio haluaa toimia halvemmalla kuin halpamaa, sillä halpuus on taloudellisuutta ja taloudellisuus on vaatimattomuutta, joka on viisautta.


Olen ennenkin sanonut, että poliitikot ovat omaksuneet poltetun maan taktiikan: He ymmärtävät, että Suomen kansaa vaihdetaan ilman perinteistä sotaa toisiin, joten ainoa asia, jolla poliitikot vielä voivat vihollista järkyttää, on myydä kaikki suomalaisten omaisuus toisille.
Rapport, 10.7. 2018: PROFESSORI TAHVONEN: SUOMEN KAIVOSLAKI YLLYTTÄÄ LUONNONVAROJEN RYÖSTÖKÄYTTÖÖN.

B, 24.8. 2009: Valtio rahastaa.
B, 23.11. 2016: OY Suomi AB.
B, 16.2. 2017: Rikkaat heikoilla jäillä.
B, 16.6. 2008: Elinkustannusten nostattajat.
B, 22.8. 2016: Asumisen kalleuden 4 aiheuttajaa.
B, 5.1. 2018: Poliitikon talousnerokkuus hakusessa.
B, 13.12. 2012: Valtio markkinavoimana-energiatodistus.
B, 29.11. 2017: Puoluepoliitikot diktatorisena markkinavoimana.

Ei kommentteja: