tiistai 8. toukokuuta 2018

Melania Trump-Tunteella ei voida hallita tunteita

USA:n ykkösnainen on huolissaan lapsista. Melania Trump haluaisi opettaa lapsille tunteiden hallintaa. Mutta: Tunteilla ei voida hallita tunteita. Parasta tunteiden hallintaa on olla älykäs.
Tunteet ovat hallinnassa, kun ihminen tajuaa asiat itse, ja tuntemattoman edessä ei pelkää olla utelias. Oma järki on ainoa funktio, jolla ihminen voi hallita tunteitaan. Mutta suvaitsevaiset, puolueet, uskonnot ja ideologiat eivät siedä sitä, että ihmiset ajattelisivat omia ajatuksiaan. 
Tunteiden hallinta on seuraus älykkyydestä, niitä ei vasiten tarvitse opettaa. Eihän lapsille opeteta kävelyäkään, vaan vauva nousee ihan itse seisomaan, koska kaikki elollinen pyrkii vastustamaan gravitaatiota:
Omaa perimmäistä lähdettään. Rakettitiede haluaa tehdä isänmurhan; päästä eroon perimmäisestä olevaisesta. 
Tutkijoiden huomaama ihmiskunnan älykkyyden lasku johtuu siitä, että ihmisille opetetaan tunteilua. Loukkaantuminen ei enää ole hävettävä asia, vaan herneen vetäminen nenäänsä on mitä toivotuinta käytöstä, joka todistaa ihmisen hallitsevan tunteensa, sillä saahan siitä korvauksiakin jopa miljoonia ja voi ylpeillä sillä, että on tuhonnut ainakin yhden ihmisen elämän.
Ihminen ei voi olla älykäs, jos hän ei osaa hallita tunteitaan. Tunteiden hallinnassa on kyse älyllisestä osaamisesta, jolla hallitaan vaikka matematiikan osaamista.

Kun tunteita opetetaan, niin saadaan maailma, missä jokainen tunneammattilainen yrittää jatkuvasti etsiä loukkaantumisen aiheita.

Geneettistä ominaisuutta ei voida opettaa.
Älyä ei opeteta siksi, koska ihmisillä on jokin luulo, että äly on ihmiselle geneettinen ominaisuus.
Kun tunteita opetetaan, niin ihmisillä on jokin täysin älytön luulo, ettei tunteet ole koodattu genomiin, vaan tunteet ovat jotain samanlaista kuin huoraaminen, keittotaito tai ohjelmointi. Että ihminen ei voi osata tunteitaan, koska ne eivät ole ihmisen hermostollinen ominaisuus!

René Descartes totesi aikanaan, että terve järki on maailman tasaisimmin jakautunut luonnonvara, joka tässä todistaa sitä, että kun ihmiset luulevat olevansa luonnostaan älykkäitä, niin he uskovat, ettei heidän tarvitse saada sitä mistään lisää. Mutta tunteita ei kuulemma ole ihmisillä riittävästi.

Vain saaliseläimillä on pelkoa: 8.2. 2008: Pelkokerroin.
Rakkauskaan ei ole tunne, vaan oman itsensä antamista.
Tunteiden opettamisella lapset opetetaan saaliseläimiksi.
B, 23.3. 2017: Poliitikot eivät tunne pelkoa poliisivartiossa.

Kun ihminen on opetettu tunteelliseksi, niin sen seuraukset maailmalle ovat erittäin tuhoisia.
B, 19.11. 2014: Tunteellisuus luo tehottomuutta ja lapsettomuutta.

Jopa syntyvyyden lasku johtuu vain siitä, että ihmisille on opetettu tunteita, jolloin heidän kaikki aikansa menee tunteiden etsintään ja hedonistiseen hölmöilyyn. Samoin tunteellisuuteen addiktoituneet nykynuoret eivät enää pysty luomaan melodista musiikkia, joiden sanoituksissa olisi jotain järkeä, koska musiikiksi kutsutun metelin päätarkoitus on laittaa ihmiset hölmöilemään ja hetkuttamaan kehoaan, jonka funktio on jotain täysin päinvastaisista kuin pariutumiseen kiihottaminen ja lapsien hankkiminen.

Tervehenkisen tunteellisuuden esiintymisalueet ovat siellä, missä ihmiset osaavat muutakin kuin hetkutella itseään. Esimerkiksi analogisen kellon ymmärtämiseen tarvitaan älyn suurenmoista hallintaa, jolloin ihminen ei voi vihastua siitä, ettei hän ymmärrä, paljonko aikaa on jäljellä kokeen suorittamiseen.

Eikö olekin ironista, että tunteiden hallintaa opettavat haluavat poistaa jopa analogisen kellon seinältä, jotta nuoret eivät vetäisi hernettä nenäänsä. Samoin tunteiden hallintaa opetetaan sillä, että kielletään kaikenlainen toisinajattelu. Ei puhettakaan, että opetettaisiin nuoria sietämään erilaisia mielipiteitä, koska tunteiden hallinnan opettajat eivät itse siedä toisinajattelua.
B, 6.5. 2018: Digitaaliajan nuoret ovat osoitinsokeita.

Kun ihminen opetetaan tunteelliseksi, niin se poistaa ihmiseltä pariutumisvietin, jolloin hampaaton yhteiskunta alkaa nuoleskelle rikollisia ja hankkii maahan kehitysmaalaisia ihmisiä, joilla ei ole hajuakaan, miten maassa pitäisi elää. Älykkään  kuulemma pitäisi sietää sitä, kun maahan otetaan tuhansittain ihmisiä, joiden koko aika kuuluu pelkkään uskonnolliseen tunteiluun, kun omissakin uskovaisissa ateisteja myöten on ihan riittävästi kestämistä.
B, 19.11. 2015: Dalai ja blogisti--Lopeta Jumalan rukoilu.

Älykkyys poistaa ihmisestä uskonnollisen, puolueellisen aspektin ja palauttaa ihmiselle lapsenomaisuuden, eli uteliaisuuden.
Kun ihminen ymmärtää maailmaa, niin silloin hän ei voi vihastua edes lapsiin. Uskonnot, sodat, laajentumispolitiikka, jatkuvan kasvun politiikka ja kaikenlainen väkivalta ovat älyttömyyden seurausta. Hallitsematonta tunteellisuutta on vain siellä, missä ei ole älyä.

Tämäkin oltaisiin vältetty, jos vain ihmiset nostaisivat älyn tunteiden yläpuoliselle näköalapaikalle:
Helsingin Sanomat, 8.5. 2018: Ruotsin poliittinen järjestelmä järkkyi suorassa lähetyksessä – länsinaapurin kannattaisi jo alkaa opetella Suomessa keksittyjä poliittisia termejä.

B, 11.1. 2017: Tunnetyhmyys luo mediakuplia.
B, 31.12. 2011: Emotional Intelligence, tunnehampaat ja miesuskonto.
B, 19.2. 2014: Viisaus nousee virtapiirien harmoniasta.
B, 15.4. 2017: Masennus on kroonista tunteilua.

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Mistä tiedetään, että ihmisiä hallitaan tunteilla?
Älykkäitä päätöksiä ei koskaan voida katua, eikä peruuttaa.

Mistä tiedät, että toimit älykkäästi?
Sinun ei koskaan tarvitse kokea häpeää, etkä vaadi toisia tuomittavaksi omista tunteistasi.

Tunteellinen ihminen vetää puoleensa negatiivisia tunteita, jolloin hän ei tajua, että hän on ihan itse syyllinen huonoihin tuntemuksiinsa.
Tunteellinen ihminen haluaa vain sellaista seuraa, missä hekumoidaan tunteilla, jollon hän pyrkii sotimaan kaikkea älykästä vastaan. Sensuuri on todiste tunteellisesta käytöksestä, eikä sillä ole mitään tekemistä älykkyyden kanssa.