tiistai 3. lokakuuta 2023

Afrikkalainen kuuraketti vei Olof Palmen

 Minusta ihminen todistaa olevansa idiootti, jos hän väittää, että afrikkalaisista ei olisi ollut imperialisteiksi, jos he olisivat ensin keksineet valistuksen ajan ja sitä seuranneen ajattelun vapauden ja sitä seuranneen tieteellisen kehityksen atomipommiin ja kuurakettiin asti.

Jonkun kulttuurin vain oli oltava ensimmäinen, eikä se voi mitenkään olla vikapää siihen, että se oli ensimmäinen.

Aivan varmasti kaikilla kulttuureilla on ollut aito mahdollisuus vapautua ensimmäisenä taikauskosta vapaaseen ajatteluun, koska muutoin ajattelevan ihmisen olisi pakko ajatella, että länsimaalainen tapa ajatella olisi jokin kosminen ilmiö, joka vain tapahtui; että imperialismi olisikin peräisin avaruudesta, eikä länsimaalaisella ihmisellä olisi siihen osaa eikä arpaa -- KOSKA samojen idioottien mukaan afrikkalaisilla ei ollut osaa eikä arpaa siihen, että heistä tuli imperialismin kohteita. Ruotsalaisuuden mukaan afrikkalaiset vain odottivat, että joku tuli heidän tontilleen.... Juuri siksi vasemmisto ja etenkin ruotsalaisuus syyttää länsimaalaisia imperialismista, koska heidän mukaansa afrikkalaiset ovat vain uhreja ilman mitään omaa vastuuta asiain tilastaan. Ruotsalaisuuden mukaan taikauskoisuudella ei ole mitään osuutta siihen, miksi afrikkalaiset eivät ensiksi pystyneet keksimään Pommia, kysykää vaikka Olof Palmelta.

Joidenkin idioottien mukaan älykkyys on huono asia, kun sitä esiintyy vain sekulaarisissa kansakunnissa, missä sellaistakaan ihmistä ei polteta elävältä, joka uskaltaa ajatella, että myös afrikkalaiset olisivat voineet ensin päästä Kuuhun, jos vain he olisivat lopettaneet keskuudestaan taikauskonnot ja polttaneet roviolla kaikki taikoihin uskoneet noitansa.

Nyt ihmiskunta on taas jakajalla. Kohta tulee aika, jolloin ihmisten on valittava noitarovioiden ja kehityksen väliltä, sillä ihmiskunta voi edistyä vain toistamalla omia virheitään uusilla tekniikoillaan. On ihan turha sääliä niitä, jotka haluavat palata taikauskomuksiin.

Typeryyksien typerys on se, joka syyttää eurooppalaisia siitä, että he ensin keksivät järjellisen ajattelun ja oikeudenmukaisuuden, joka ei tuomitse ihmistä siitä, että hän ajattelee, mitä ikinä ajatteleekin. Valitettavasti nyt olemme taas palanneet tuhansia vuosia  ajassa menneeseen, koska nyt keskuuteemme on syntynyt taikauskoa, että vapaa ajattelu jotenkin vahingoittaa yhteisöä.

Vielä lopuksi mietin sitä, että voisiko vapaa ajattelu pysähtyä juuri ennen kuin se keksii atomipommin? Mielestäni vapaa ajattelu ei voi pysähtyä koskaan, vaan ihmiskunta on determinoitu, määrätty,  kulkemaan ajattelun alusta ajattelun hamaan ikuisuuteen asti. Atomiaikakausikin on kehittyvän ihmisen yksi alkuvaiheen ongelma, jonka ihminen ratkaisee ajassa, vaikkakaan ei avaruudessa. Olisi erittäin typerää esittää, että jos joku muu kuin eurooppalainen kulttuuri olisi päässyt vapaan ajatteluun makuun, niin se ei olisi voinut ajatella atomien maailmaa.

Ei kommentteja: